איתמר תג'ר מתל אביב תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים ינצח על יצירה שחיבר בהשראת ה-7 באוקטובר בערב גאלה מיוחד

איתמר תג'ר מתל אביב תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים ינצח על יצירה שחיבר בהשראת ה-7 באוקטובר בערב גאלה מיוחד
קרדיט: יחצ

איתמר, נגן גיטרה חשמלית וקלאסית, יעלה על בימת הגאלה באימק"א ירושלים כמנצח עם יצירה מקורית שהלחין לשיר "חייל אלמוני"

הערב מיועד לגיוס כספים למילגות לימוד עבור תלמידים מחוננים מהפריפריה – במיוחד מישובי הצפון שפונו במלחמה וישובי העוטף

גאוה מקומית – איתמר תג'ר תושב תל אביב, תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים, ינצח על יצירה שחיבר בהשראת ה-7 באוקטובר בערב גאלה מיוחד לציון 35 שנות מצוינות לבית הספר. ערב הגאלה החגיגי, שייערך ב 7 במאי בימק"א בירושלים  יכלול מופע מוזיקלי חגיגי, שכולו יצירות מרגשות שהולחנו על ידי תלמידי מגמת המוזיקה של התיכון, בהשראת אירועי השבעה באוקטובר והמלחמה. כל ההכנסות יוקדשו למימון מלגות לימוד לתלמידים מצטיינים מהפריפריה ובעיקר מאזורי העימות בצפון ובדרום.

איתמר נגן גיטרה חשמלית וקלאסית, יעלה על בימת הגאלה כמנצח עם יצירה מקורית שהלחין לשיר "חייל אלמוני". " הכול התחיל ממשימה שקיבלו התלמידים: לבחור שיר ישראלי, לחבר אותו ל-7 באוקטובר, ולהלחין או לעבד אותו." מספר איתמר, "הוא הציג בפנינו אתר שיש בו המון שירה ישראלית, שיכלנו להיעזר בו ולבחור ממנו. האתר מאגד בתוכו הרבה שירים שטיפה נשכחו ושהלחנים שלהם נמחקו. גללתי קצת באתר ואז מצאתי שיר אחד שמאוד מאוד קרץ לי בשם "חייל אלמוני". יש מעט מאוד מידע על השיר הזה ולא ידוע מי כתב אותו – השיר הזה נגע בי ולכן אמרתי טוב, את זה אני חייב להלחין!
יאסא (IASA), המרכז הישראלי למצוינות בחינוך בירושלים, הוא מוסד חינוכי פנימייתי ייחודי, המהווה בית לתלמידים מחוננים מצטיינים ותאבי ידע מרחבי הארץ, ומספק להם הזדמנויות ללימודים ברמות גבוהות במיוחד. יאסא הוקם על מנת לתת מענה אינטלקטואלי, חברתי ורגשי לילדים בעלי יכולות גבוהות באחד מתחומי הידע: מדעים, מוזיקה, מדעי הרוח, אומנות.

"מדובר בתלמידים מבריקים, להוטים ללמוד, סקרנים לגבי העולם ומוכנים לעבוד קשה ובית הספר מספק להם חוויית לימוד יוצאת דופן, שתואמת את כישוריהם. הלימוד ביאסא כולל קורסים ברמה אקדמית גבוהה ביותר והמורים שלנו הינם אנשי אקדמיה, מחקר, אומנים בעלי שם ואנשי מוזיקה ורוח", מציין דני פסלר, מנכ"ל יאסא ומנהל התיכון.

ערב הגאלה מהווה את אחד מאירועי גיוס המשאבים החשובים ביותר לשנה זו, ומטרתו לתמוך בילדים מצטיינים מהצפון והדרום, שמאז השבעה באוקטובר חוו טלטלות ואתגרים רבים. "ילדי הפריפריה חוו בשנה וחצי האחרונות חוסר יציבות פדגוגית שבאופן טבעי פוגעת בהישגיהם ללא אשמתם כמובן. חובתנו כמדינה לתמוך בהם ככל האפשר. אנחנו ביאסא הצבנו לעצמנו כמטרה לסייע לתלמידים מצטיינים לממש

את הפוטנציאל שלהם למרות האתגרים הלא פשוטים בתקופה זו כי אסור לנו לאבד אותם", מציינת ד"ר עליזה בלוך, נשיאת יאסא. "אני מאמינה כי ההכנסות מערב הגאלה יהוו לא רק תרומה כלכלית, אלא גם מחוות תמיכה חשובה, שתסייע לנו להמשיך ולהשפיע לטובה על חייהם של ילדים מצטיינים שזקוקים לדחיפה משמעותית על מנת להביא לידי ביטוי את הפוטנציאל העצום שלהם".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
יצירה מתוך הכאב: סרטי הגמר של אמית אלירז פתח תקווה הגיעו למסך הגדול
אירוע "מתבוננים בחיים" הראשון, פרימיירה חגיגית של ארבע יצירות דוקומנטריות...
עיריית בת-ים מחדדת הנחיות: כלל המקלטים הציבוריים נפתחו, מוסדות החינוך לא יפעלו וחופי הים סגורים
לאור המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, עיריית בת-ים מעדכנת...
הפציעה השקופה. חודש המודעות לפוסט טראומה: כך נוירופידבק מציע תקווה חדשה לנפגעי טראומה ומלחמה
חודש יוני הוא חודש המודעות להפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD)...
מבית הנשיא לאירופה: תלמיד אמית בר אילן גוש דן זכה בתחרות המדענים הצעירים
הישג מדעי כחול-לבן: שגיא אפלבום, תלמיד י"ב בבית החינוך אמית...
קיץ בריא ובטוח: כך תיהנו מהים והבריכה בלי לסכן את הבריאות
עם פתיחת עונת הרחצה, החופים והבריכות מתמלאים באנשים המחפשים מפלט...
כשחינוך פוגש שליחות: שתי נשות חינוך מבת-ים נבחרו למצטיינות מחוז תל אביב
הדר כהן ויעל שימבורסקי נבחרו למצטיינות מערכת החינוך במחוז תל...
בונים מערכות אנרגיה מהשמש, הופכים סמארטפון למצלמת טבע וממציאים מחדש את השכונה כל זה קורה בשבוע המדע והסביבה 2026 ברמת גן 31.5–5.6 (יום א׳-ו׳)
האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה מזמינה את הציבור הרחב לחגיגה...
עיריית בת-ים מחברת בין נשים צעירות: קהילת "שוות" במפגש מעורר השראה במרכז הצעירים בתיה
כ-40 נשים צעירות מבת-ים השתתפו לאחרונה במפגש קהילתי מיוחד שהתקיים...
טקס ההתייחדות עם הרוגי פיגוע הטרור בדולפינריום במלאת 25 שנים לפיגוע
משרד העלייה והקליטה ועיריית תל אביב–יפו קיימו את טקס ההתייחדות...
'מבראשית' — על תהליך ההיווצרות תערוכת יחיד חדשה של האמנית הישראלית ד״ר אירינה סנדלר
זוהי נקודת המפגש הייחודית בין עולמה הרפואי לבין שפתה האמנותית....
דילוג לתוכן