לזכרו: תלמידי אמית בר אילן פתח תקוה חגגו את מבצע דוגו

לזכרו: תלמידי אמית בר אילן פתח תקוה חגגו את מבצע דוגו
קרדיט לצילום: אורי רוזנבלט

גם השנה, תלמידי בית החינוך אמית בר אילן פתח תקווה חברו למיזם העולמי של ניצול השואה 'דוגו', דוד לייטנר ז"ל ממושב ניר גלים, שנפטר לפני כשנה וחצי בגיל 92.

במהלך היום 'מבצע דוגו' צויין בבית הספר: התלמידים הקדישו את שיעור החינוך לנושא של מבצע דוגו, סיפרו את סיפורו, דיברו על התקווה, על החיים החדשים שיצר, על המשפחה הענפה שהקים וקינחו את השיעור באכילת פלאפל חם ומפנק.

במשך שנים רבות ציין דוגו את יום שחרורו מאושוויץ באכילת פלאפל, המאכל הלאומי של ישראל, כאות לניצחון הרוח על הסבל והרעב. בגיל 14 הוא צעד בקור המקפיא בצעדת המוות של אושוויץ. ברגעים הקשים ביותר התנחם בזיכרון הלחמניות הקטנות של אמו ובהבטחתה כי בארץ ישראל לא ירעב לעולם. דוגו זכה לעלות לארץ וגילה שהלחמניות של אמו נקראות כאן… פלאפל.

בשל פטירתו של דוגו ז"ל ובצל מלחמת חרבות ברזל המתמשכת, התקיים השנה המבצע באווירה מרגשת מתמיד והוקדשה לזכרו ולזכר חללי צה"ל שנפלו במלחמה. דוגו נהג לומר בזמן קיום המבצע כי "עם ישראל חי וקיים, ומבסוט ואוכל פלאפל". על ידי קיום המבצע משמרים את מורשתו.

אריאל באום, תלמיד כיתה י' שיתף:  "זכינו גם השנה להשתתף ב'מבצע דוגו'. היה נפלא ועוצמתי לראות את תלמידי בית הספר אוכלים את הפלאפל עם שלטי "עם ישראל חי", במיוחד בתקופה הזו".

המורה אורטל בילוגורסקי, רכזת מועצת התלמידים: "עכשיו יותר מתמיד חשוב להנציח את דוגו עצמו ומורשתו. עברתי בכיתות עם השלט 'מבצע דוגו- עם ישראל חי' וצילמתי את התלמידים עם הפלאפל, כמיטב המסורת. חשוב שנזכור את מורשת דוגו- על אף הקשיים – עם ישראל חי".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תחבורה הציבורית בעיר פתח-תקווה מתחדשת
משרד התחבורה והבטיחות בדרכים באמצעות חברת נתיבי איילון, בשיתוף עיריית...
כובעים ממותגים – הדרך לבלוט באירועים ובשטח
כובעים ממותגים הם הרבה יותר מסתם אביזר אופנה – הם...
קרן עדי אגמון מציגה: ימי הפלמנקו 2025 27-29 במרץ – מרכז סוזן דלל תל אביב
פסטיבל ימי הפלמנקו, מיסודה של קרן עדי אגמון, חוזר לשלושה...
קינדריל ישראל נבחרה לאחת מחברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן, על ידי Great Place To Work
קינדריל ישראל, חברת בת בתאגיד קינדריל העולמי ספקית שירותי תשתית...
חודש יפני במסעדת LOFT בג'ורג' תל אביב
אינטרפטציה  של שף ניצן רז למנות יפניות מסורתיות עזות טעמים...
אושר מסמך המדיניות האסטרטגי של מרכז העיר אשר יהווה את החזון התיכנוני לשנים הקרובות במרכז העיר.
הבוקר (חמישי) ועדת המשנה לתכנון ובניה בעיריית פ"ת אישרה את...
אפשר להזיז הרים!
הבוקר (חמישי) התקיים כנס מועצות הנוער המסורתי בסימן "אפשר להזיז...
תוכנית נוספת להתחדשות עירונית במרכז העיר - כיכר התרבות פתח תקווה.
הבוקר אושרה בוועדת המשנה לתכנון ולבנייה, הבקשה להיתר לביצוע התחדשות...
'קהילת שבט הנובה' ממשיכה לעלות למגרש והפעם עם קבוצת כדורסל חדשה
קבוצת כדורסל שמורכבת משורדי המסיבות ובני משפחות שכולות, כחלק מקידום...
עונת התערוכות החדשה של מוזיאון פתח תקווה לאמנות
לראשונה ובבכורה בישראל תוצג ברחבת מוזיאון פתח תקווה לאמנות קבוצת...
דילוג לתוכן