מוזיאון מורשת החשמונאים במודיעין מרחיב פעילותו- יושקו תערוכות מתחלפות לאמנות עכשווית, אשר מייצרות שיח עם עולם הארכיאולוגיה

מוזיאון מורשת החשמונאים במודיעין מרחיב פעילותו- יושקו תערוכות מתחלפות לאמנות עכשווית, אשר מייצרות שיח עם עולם הארכיאולוגיה
תמונה באדיבות האמנית ליהי תורג'מן

תכירו את MOMO. ליין תערוכות אמנות עכשווית ייחודי שיושק בינואר בתוך מוזיאון מורשת החשמונאים. בכך למעשה ירחיב מוזיאון מורשת החשמונאים את פעילותו ויספק עניין ותוכן נוספים לתערוכות והמיצגים הקבועים, עבור מבקריו.

התערוכות, שיתחלפו אחת לחצי שנה, יתקיימו מתוך ראייה המשלבת את העבר יחד עם ההווה והעתיד ושיח עם מדעי הארכאולוגיה וההיסטוריה על היבטיהם השונים ועם החלל עצמו. בהקשר זה יישזרו היצירות בין המוצגים עצמם ובין החללים השונים במוזיאון ויאפשרו שיח בין-תקופתי לצד שיח בין-דורי בתוך האמנות הישראלית עצמה.

ביום רביעי 11.1.23 תושק במסגרת MOMO התערוכה הראשונה לאמנות עכשווית.

תחת הטייטל "כד ועכשיו", תעלה תערוכה קבוצתית של אמנות ישראלית, המתכתבת עם הארכיאולוגיה ועם חלל המוזיאון בו מוצבים המוצגים – באולמות ובינות למוצגים, ומקיימת שיח עם תערוכת הקבע במוזיאון ובוחנת את ממצאי העבר מול יצירה עכשווית, תוך ניסוח שאלות על מהותם של יצירה וגילוי, מסורת וחדשנות, חקר העבר העתיק ופילוח ההווה.

כלי החרס הם הממצא הנפוץ ביותר בחפירה הארכיאולוגית. שברי וכדי חרס הם השרידים הממשיים שהותיר אחריו האדם, בניגוד לשרידים הרוחניים (כמו שירה, פילוסופיה ועוד). בכדי להשיג את הממצאים הארכיאולוגיים על החוקרים לצאת לשטח ולחפור באדמה, לצלול בים ולעיתים הם פשוט גלויים לעין. באמנות היוונית והרומית היו לכד משמעויות מגוונות הן כחפץ והן כדימוי. הציור על גבי הכדים היווניים היה במשך מאות שנים, ביטוי אמנותי מובהק. כדים שימשו מקור להשראה בעבודותיהם של אמני בצלאל ובציוריהם של ציירים דוגמת אבל פאן או נחום גוטמן, גוסטב דורה ואחרים.

תמונה באדיבות האמנית איילה נצר

התערוכה מבקשת לבחון את הכד כביטוי חזותי, כטקסט המעביר אינפורמציה על מחקר המלמד על רבדיה השונים של התרבות. העבודות של האמנים בתערוכה בוחנות את ההיבטים השונים, ביחס לתפקידו של הכד בתרבות הצרכנית כיום ומעלות סוגיות אנתרופולוגיות שונות שעולות אלינו שברים שברים מתוך העפר וממרחק של אלפי שנים אחורה – ובאות לבחון את עצמנו כיום, כדי להכריע כיצד והאם יכולה תרבות להמשיך לשמר את עצמה או 'להעלות חרס'.

תמונה באדיבות האמנית רות פתיר

בקצרה
מה? תערוכת "כד ועכשיו" – תערוכה קבוצתית של אמנות ישראלית, המתכתבת עם הארכיאולוגיה ועם חלל המוזיאון בו מוצבים המוצגים. התערוכה מוצגת באולמות ובינות למוצגים, מקיימת שיח עם תערוכת הקבע במוזיאון ובוחנת את ממצאי העבר מול יצירה עכשווית, תוך ניסוח שאלות על מהותם של יצירה וגילוי, מסורת וחדשנות, חקר העבר העתיק ופילוח ההווה. אוצרות: ניצה פרי, מירב שי
מתי? 11.1.23 ועד 30.6.23
כמה? 15-60 ₪, תוספת לחלק מהפעילויות.
מתי? יום א' סגור, יום ב' 16:00-20:00, יום ג' ו-ה" 10:00-18:00, יום ד' 10:00-16:00, יום ו' ושבת 10:30-13:30

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נעלי כלה בעיצוב אישי: הדרך המושלמת להבליט את הסגנון שלך ביום הגדול
ביום החתונה שלך, כל פרט חשוב, ונעלי הכלה הן לא...
מה הן הסיבות להתקפי חרדה אצל מבוגרים?
כולנו מדי פעם יכולים לחוות רגשות של חרדה. חרדה עלולה...
מכוונים זרקור על היוצרים הצעירים בתיאטרון הסימטה: אחרי הפסקה של שנה בעקבות המלחמה, הזרקור חוזר לתיאטרון
זרקור לבמאים צעירים- יוזמה משותפת של תיאטרון הסימטה ושל עיריית...
תחרויות האביב 2024 מטעם קרן התרבות אמריקה- ישראל יוצאות לדרך
קרן התרבות אמריקה - ישראל, הפועלת לקידום תרבות ואמנות בישראל,...
פרס החינוך המחוזי ניתן לביה"ס אורי אורבך
בית הספר חמ"ד אורי אורבך בניהולה של ליאה אילון, זכה...
רוצים לגלות בעצמכם יכולות חדשות?
העידן שלנו היום שונה מאוד מהעידן של ההורים שלנו. אנחנו...
הקשר בין התמכרויות למצב בטחוני בעייתי
התמכרות מכל סוג נובעת בד"כ מרצונו של אדם להתנתק ממציאות...
צייר קריקטורה לאירועים, קריקטורה אישית
כל כך הרבה אירועים יש היום, אתם מוצאים את עצמכם...
תלמידי פתח תקווה מתנדבים!
כל תלמידי ותלמידות שכבת י' מכל בתי הספר בעיר, הגיעו...
הכול על אימוני כדורגל אישיים
לראות את הילדים שלנו חוזרים מאימון כדורגל לא מאוד מרוצים...
דילוג לתוכן