עסקים או ארגונים גדולים בדרך כלל יושבים בתוך מבנים רחבי ידיים. יש בבניינים הללו לא מעט אגפים שונים, ממש כפי שקורה למשל בבתי חולים. כאשר פורצת שריפה במקום גדול כל כך, לא כולם יכולים לדעת זאת. איך אדם שיושב באגף א יכול לדעת שפרצה כעת שריפה באגף ג? אם גם אתם תוהים לגבי העניין הזה וחשוב לכם להגביר את הבטיחות במבנה שלכם, וגם לעמוד בנהלים, אתם צריכים מערכת כריזה בעזרת מערכות כריזה כולם, ללא יוצא מן הכלל, יכולים לדעת כאשר משהו יוצא מהשגרה, בין אם זו שריפה ובין אם זה אירוע מסוכן אחר. רוצים לקבל ייעוץ, תכנון והקמה של מערכת כזאת? פנו עוד היום אל חברת ימ.מ גילוי אש בע"מ ותראו שמערכת הכריזה תותקן אצלכם במהירות.
איזו סוג של מערכת כריזה יכול להתאים לכם?
כאשר תתחילו לבדוק את הדברים קצת יותר לעומק, תגלו שיש מספר סוגים של מערכות כריזה. לכן טבעי שתהיה לכם דילמה, כי מה אתם יודעים על בחירת כריזה? יש כיום שני סוגים עיקריים של מערכות כאלה, והם:
- הסוג הראשון: תואם לתקנים 160 ו-160.1, שהוא תקן לא מחייב שאינו מחייב בדיקות מעבדה מוסמכות אך מחייב את אישור המתקין להתקנה.
- הסוג השני: תואם לתקן הישראלי 1220 חלק 3, שהוא תקן מחייב. סוג זה של מערכת מחייב בדיקת מעבדה מוסמכת עם סיום ההתקנה.
כדי להיות בטוחים שמתקינים אצלכם מערכת טובה, עליכם להיעזר במומחים. זה טוב ויפה לדעת דברים כלליים בנושא הזה, אך מדובר על עבודה מקצועית בכל מובן ולכן עליכם לפנות אל המומחים.
איך מתקינים מערכות כריזה?
כדי להתקין מערכת צריך לבצע מספר שלבים. ראשית, צריך לראות את המקום ולהבין את המגבלות לו. שנית, יש לשים לב לשטח ולגודל המבנה. בהמשך ניתן יהיה לבחור את המערכת הנכונה ובסופו של דבר ניתן יהיה להתקין אותה. כמובן שצריך גם לבצע בדיקות כדי לראות שהיא אכן עובדת וששומעים את הכריזה בכל מקום. כדי להבטיח שכל העבודה הזאת תתבצע על הצד הטוב ביותר, עליכם לפנות אל אנשי מקצוע מומחים כמו אלה שמחכים לכם אצל חברת ימ.מ גילוי אש בע"מ.