הקמפיין העירוני לרגל יום העברית יתמקד השנה בחידושי מילים ומונחים מתחום החינוך הגופני, כפי שנוסחו לפני 120 שנה על ידי צבי אריה נִשְרי (אוֹרְלוֹב) המנוח, דמות מיתולוגית שתולדותיה שזורות עמוק בתולדות העיר. נשרי הוא אבי התרבות הגופנית העברית והמורה הראשון להתעמלות בגימנסיה העברית הרצליה- בית הספר התיכון העברי הראשון הממוקם בתל אביב- יפו.
אותם מונחים מחודשים שהומצאו על ידו אוגדו ברבות השנים לספר בשם "לקסיקון למונחי החינוך הגופני" אותו הוציא בהוצאה עצמית בשנת 1970.
הביטויים שנבחרו לקמפיין (מתוך אלפי מינוחים בלקסיקון של נשרי): ישיבת אריה, התגבנן כחתול, עמידת זאב, קפיצת צפרדע, קפיצת חמור, פסועון, הליכת איזון, עמידת ראש, עמידת ידיים, שכיבת שמיכה, ישיבה מזרחית, גשר + קשת, מכרע + משלח, סביבון יד ורגל, גלגל הצידה
אביב הברון, נכדו של צבי נשרי: "אנחנו שמחים על כך שעיריית תל אביב-יפו מאפשרת ביטוי נוסף ועדכני למורשתו המגוונת של צבי נשרי, הן כמורה להתעמלות והן כמחדש שפת הספורט בעברית. בן נינתו של נשרי, נווה שהם, ילד בן 9 שחזר משבי חמאס, הוא אוהד כדורגל, וממלא אותנו גאווה לספר לו שמילים שהוא שומע היום בשידורי משחקים הומצאו מזמן על ידי סבא-רבא-רבא צבי. זו הזדמנות להזכיר שגם בימים אלה, שחרור כל החטופים היא המשימה החשובה והדחופה ביותר".
המחווה העירונית לרגל יום נוצרה בהשראת "לקסיקון"- עבודת וידאו שיצרה אמנית הווידאו והמחול אהרונה ישראל למוזיאון העיר תל-אביב-יפו בעקבות קול קורא שפורסם לקראת התערוכה הפותחת: "מלאכה ובטלה" המוצגת במוזיאון העירוני מאז פתיחתו המחודשת . ביצירתה חקרה האמנית את התרבות הגופנית העברית והתעכבה על האופנים הפיזיים שבהם חונך ואומן הגוף העברי כאמצעי להגדרת זהות תל אביבית וישראלית כאחד, תוך שהיא מקבלת השראה מאותם תרגילי התעמלות המופיעים בספרו של צבי אריה נשרי ז"ל.
המחווה העירונית נועדה לציון יום השפה העברית המצוין בכ"ב בטבת, יום הולדתו העברי של אליעזר בן יהודה מחיה השפה העברית שנקבע כיום לאומי שמטרתו לקדם ולחזק את מעמדה של השפה העברית בישראל וברחבי העולם. חידושי המילים והמונחים מתחום החינוך הגופני שנוצרו על ידי נשרי המנוח יוצגו בין היתר בכרזות פרינט סטטיות במתקני שילוט חוצות ברחבי העיר כגון תחנות אוטובוס ואחרים בסרטון דינאמי – כולם מעניקים חיים להגדרה המילולית של נשרי כפי שמתוארת בלקסיקון, לתנועות ותנוחות בתחום ההתעמלות, לצד השם שנתן להן נשרי.
הפרויקט קיבל את אישורם ואת ברכתם של בני משפחתו של צבי נשרי, וכן של ארכיון המכון הלאומי למצוינות בספורט ע"ש צבי נשרי שבמכון וינגייט.