עיריית בת-ים ערכה ערב מיוחד להורים לילדים מחוננים

עיריית בת-ים ערכה ערב מיוחד להורים לילדים מחוננים
צילום: דוברות עיריית בת-ים

מטרת הערב לתת מענה להורים לילדים הלוקחים חלק בתוכנית ייחודית בעיר למחוננים בנושא חיזוק החוסן הנפשי

ערב להורי צלמידים מחוננים
צילום: דוברות עיריית בת-ים

כידוע הורות הינה עניין מאתגר, לא כל שכן להיות הורה לילד מחונן. ילדים מחוננים מתקשים להתמודד עם כישלון עם תסכול, נוטים לפרפקציוניזם אך הם גם סקרנים, יצירתיים, חושבים מחוץ לקופסה ומאתגרים את עצמם והסביבה.

79 תלמידי מהעיר בכיתות ג עד ז', שאותרו ע"י משרד החינוך כמחוננים כשהיו בכיתה ב', מקבלים מענה מיוחד בבת ים: מדי יום שלישי בבוקר לשש שעות, מגיעים למרכז המצוינות, הפועל בקומה ג' של בי"ס הנשיא, והם זוכים לתכנית עשירה מעשירה ומותאמת להם, הכוללת חשיפה לתחומי שונים של חשיבה ועשיה.  בתכנית הם לומדים יחד עם ילדים מבתי הספר השונים בעיר, בנוסף מגיעים גם תלמידים מהעיר מחולון, שהוריהם בחרו לרשום אותם דווקא לתכנית בבת ים בשל איכות המקצועית שלה.

מנהלת התכנית, הגב' נירה קלמר, שהיא גם מדריכה ארצית לנושא טיפוח תלמידים מחוננים, רואה במתן מענה להורי התלמידים -כחלק מתפקידי התכנית. ביום שלישי ה-11/2 בערב, הגיעו כ 50 הורים לתלמידים מחוננים להרצאה בנושא החוסן הנפשי לתלמידים מחוננים. ההרצאה עסקה באפיוני הילד המחונן, בפיתוח אינטליגנציה רגשית ופיתוח חוסן. איך אנחנו כהורים מעניקים כלים לילדינו להתמודדות במצבי חיים משתנים ומחזקים את החוסן הנפשי, בנוסף לחוסן האינטלקטואלי. את ההרצאה העבירה אסתי גולדפלד, יועצת המרכז שהיא יועצת חינוכית, פסיכותרפיסטית וכתבה את הספר "כישורים לחיים מאושרים". ההורים התעניינו, שאלו שאלות הרלוונטיות להם. לפי המשוב, ההרצאה נתנה מענה להרבה מהסוגיות המעסיקות את ההורים.

תלמידי תכנית יום  העשרה נהנים מאד מהתכנית כך שבסוף כיתה ו', הם לעיתים מתקשים להיפרד מהמסגרת שמחזקת אותם, והם קשורים לחברים שרכשו בתכנית. לכן, השנה, כחל מעידוד וטיפוח המצוינות בעיר,  נפתחה לראשונה בעיר גם תכנית המשך לתלמידים מחוננים בכיתות ז בעיר. 10 תלמידים מגיעים מדי יום שני אחרי יום הלימודים הרגיל לתכנית העשרה מיוחדת, השנה התמקדה ביחסים בינלאומיים ,מזרח התיכון ותקשורת, ובמחצית השניה ילמדו צילום כולל צילום חברתי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
71 הולכי רגל נפגעו בחולון בשנה אחת. האם הרחוב מתוכנן גם למי שהולך לאט?
נתוני 2025 מחזירים לסדר היום את בטיחות הולכי הרגל. מעבר...
3,500 מקומות חניה, שאטלים בחינם והשאלה שעוד אין עליה תשובה
מתחם החנה וסע החדש במערב ראשון לציון נפתח השבוע. ארבעה...
לא משאירים אף אחד מאחור: תלמידי ביה"ס חמ"ד תחכמוני בבת-ים יזמו מהלך למניעת חרמות וחיזוק השייכות
עיריית בת-ים גאה ביוזמה החברתית של תלמידי בית הספר חמ”ד...
הדור הבא של המרכזים המסחריים השכונתיים
המרכזים המסחריים השכונתיים הפכו לחלק בלתי נפרד מהשכונות החדשות בישראל....
היוזמה המרגשת של תלמידי בית ספר שז"ר בבת-ים: ההכנסות מבזאר יד שנייה מסייעות במימון מיזם כריכים לתלמידים
בבית הספר שז"ר בבת-ים מוכיחים כיצד רעיון קטן יכול להפוך...
בת-ים מצטיינת בנתינה: 67.2% מתלמידי י"ב בעיר מצטיינים במעורבות חברתית
67.2% מתלמידי שכבת י״ב בבת-ים סיימו בהצטיינות את משימת המעורבות...
צועדים לזכרם: בת-ים מתאחדת בצעדה עירונית לזכר הנופלים והנרצחים באירועי ה-7.10
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר להשתתף בצעדה קהילתית...
תערוכה חדשה מהצלחת אל שדה הקרב: אוכל, מלחמה והחיבור בין האישי ללאומי בתערוכה "טעם של יצירה"
הגלריה לאומנות עכשווית של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט מציגה תערוכה חדשה:...
מנציחים ולעולם לא שוכחים: בת-ים ציינה את יום האבל לטבח השבעה באוקטובר בחניכת אנדרטה חדשה וערב זיכרון מרגש לזכר הנופלים והנרצחים
בחלוף שלוש שנים מאז אירועי ה-7.10, ציינה בת-ים אמש, 5.10,...
הצעד הבא בקריירה מתחיל בבת-ים: תוכנית "מסע אל האופק" פותחת מחזור שישי בעיר ומעניקה כלים לצעירים
בחודש נובמבר 2026 ייפתח בבת-ים המחזור השישי של "מסע אל...
דילוג לתוכן