פרויקט משותף של מכללת לוינסקי לחינוך והאיחוד האירופי בנושא חונכות של ילדי מהגרים

פרויקט משותף של מכללת לוינסקי לחינוך והאיחוד האירופי בנושא חונכות של ילדי מהגרים
קרדיט: צילום משפחתי

מכללת לוינסקי לחינוך היא הנציגה הישראלית המשתתפת בפרויקט היוקרתי של האיחוד האירופי במסגרת תוכנית הורייזן 2020, התומכת בילדי מהגרים, פליטים ומבקשי מקלט. הפרויקט מתוקצב ב-3 מיליון שקל ויימשך כשלוש שנים. נוסף על ישראל, משתתפות בו עשר מדינות: איטליה, נורבגיה, הונגריה, בלגיה, שבדיה, ספרד, גרמניה, מלטה, יוון וטורקיה. הפרויקט, שעליו מכריזה מכללת לוינסקי לחינוך לכבוד יום המהגר הבינלאומי שיחול ב-18.12.2020,  עתיד לצאת לדרך בישראל בשלוש מסגרות חינוכיות בתל-אביב במהלך שנת הלימודים תשפ"א.

הפרויקט, שנקרא KIDS4ALLL, הוא יוזמה של תוכנית הורייזן 2020, אחת התוכניות הגדולות בעולם לשיתוף פעולה בין מדינות בתחומי המחקר, האקדמיה, התעשייה ועוד. מטרתו של הפרויקט להעניק תמיכה לימודית, רגשית וחברתית לילדים ממשפחות מהגרים תוך טיפוח שיתוף פעולה בין קבוצות מגוונות מבחינת תרבותית, לשונית ואתנית. המודל של התוכנית הוא חונכות ובמסגרתו ילד ממשפחת מהגרים ילווה על ידי ילד מקומי לאורך שנת הלימודים במשימות לימודיות במסגרת בית הספר שבו הם לומדים וגם מחוץ לשעות הלימודים במטרה לסייע לו להשתלב בפעילויות חברתיות בתנועות הנוער, בקבוצות ספורט ועוד.

המדינות השותפות בפרויקט אחראיות על תחום התכנון והפיתוח של התוכנית. היישום יתבצע בבתי ספר אינטגרטיביים פורמליים ובלתי-פורמליים שבהם משולבים ילדים ממשפחות מהגרים בשמונה מדינות, שש מהן מהאיחוד האירופי – איטליה, הונגריה, שבדיה, ספרד, גרמניה ויוון, ושתיים שאינן באיחוד האירופי – ישראל וטורקיה.

 

 

קרדיט: צילום משפחתי

בישראל הפרויקט ייצא לדרך בשלוש מסגרות חינוכיות – בית הספר "גליל" בדרום תל-אביב, קריית חינוך ביפו ופנימיית "בית הילד" שמפעיל משרד הרווחה ובה לומדים ילדים מקומיים וילדי מהגרים בטווח הגילים 18-10.

ד"ר דולי לוי, ראש החוג ללשון העברית וראש החוג לעברית – אוריינות ושפה במכללת לוינסקי לחינוך, מובילה את פרויקט KIDS4ALL במכללה: "במסגרת הפרויקט שנערך בשותפות עם ד"ר מיכל מישר, ראש התוכנית לתעודת הוראה בעברית כשפה נוספת, החוקרים יספקו חומרי הוראה ולמידה מקוונים ולא-מקוונים למורים ולתלמידים שיעסקו בלמידה שיתופית, בדיאלוג בין-תרבותי וביצירה של שפה משותפת בהקשרים לאומיים מגוונים. כל זאת במטרה לשפר את הכישורים הבין-תרבותיים, הלשוניים, החברתיים והרגשיים של הילדים ולהגביר את המסוגלות לשילוב בחברה הקולטת. הפרויקט מבוסס על מחקרים המעידים שהכלה ואינטגרציה במערכת החינוך ומחוצה לה מובילה להצליחה חינוכית גדולה יותר".

ד"ר אלונה פורקוש ברוך, מרכזת תחום הפעילות הבינלאומית במכללת לוינסקי לחינוך: "הקשר של מכללת לוינסקי לחינוך עם האיחוד האירופי החל בפרויקט ניידות של ארסמוס פלוס במסגרת יחסי העבודה של המכללה עם אוניברסיטת טורינו באיטליה, שנציגיה אף ביקרו במכללה לפני כשלוש שנים. במסגרת הגשתם לקול קורא של הורייזן 2020 הם פנו אלינו וביקשו לצרף אותנו לפרויקט בעקבות התרשמותם מהקשרים הטובים ומהניסיון הרב שיש למכללה עם בתי ספר רב-תרבותיים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עמותת העולם המרהיב של מוסיקה יהודית בשיתוף האקדמיה ההונגרית בירושלים מציגים קולות מן הדנובה קונצרט בסדרה "אל תוך האור" בביצוע אנסמבל המאה ה-21 מנהל מוזיקלי: דן יוהס
מוזיקה מאת מלחינים הונגריים-יהודים שהקריירה והחיים שלהם הושפעו מן השואה, בצד...
המפגש שמעניק תחושת שייכות לילדים להורים עם פוסט טראומה
"יש בזה גם גאוות יחידה, אני חלק מהדבר הזה": המפגש...
רגע לפני שחוזרת לניו יורק: ג׳ודי ניר מוזס כוכבת המטבח המנצח נתפסת בטיפול חדשני להידוק הצוואר כמו האחיות קארדישאן
למוזס במסר חשוב: 'צאו להצביע' ומצהירה שתצביע לאביגדור ליברמן ג׳ודי ניר...
לא רק בגדים ונעליים: מבצעי יום הבחירות מגיעים למוצרי החשמל, עם מוצרים החל מ-24.90 שקל ומקרר ב-590 שקל
מקרר ב-590 ש"ח, מיקרוגל ב-149 ש"ח ובלנדר מוט ב-24.90 ש"ח...
פעילות ליום הבחירות בתל-אביב: מנצלים את יום הבחירות לזמן איכות אמיתי בואו ליצור ביחד ב-SPLASH צביעת כלי קרמיקה
יש לכם יום חופש בבחירות? זה בדיוק הזמן לנצל את...
יותר מ 1,000 מטופלים בחודש הראשון: נחנך מוקד הרפואה הדחופה החדש של מאוחדת בפתח תקווה
באירוע פתיחת המלר"ד השתתפו ראש העיר רמי גרינברג, סגנו אדי...
פותחים שנה בתנועה: ילדי בת ים בהפנינג ספורט חגיגי
בסוף השבוע התקיים במרכז הקהילתי גורדון בבת ים הפנינג ספורט...
חוגגים חוויה בינלאומית בפתח תקווה: בכירי קניוני עופר ובכירי STORE ®LEGO בישראל השיקו באירוע VIP את החנות הרשמית של המותג
תורי ענק השתרכו לפתיחת חנות של אלפי ילדים, בני נוער...
71 הולכי רגל נפגעו בחולון בשנה אחת. האם הרחוב מתוכנן גם למי שהולך לאט?
נתוני 2025 מחזירים לסדר היום את בטיחות הולכי הרגל. מעבר...
3,500 מקומות חניה, שאטלים בחינם והשאלה שעוד אין עליה תשובה
מתחם החנה וסע החדש במערב ראשון לציון נפתח השבוע. ארבעה...
דילוג לתוכן