פתח תקוה הצטרפה לתכנית "אפשריבריא בעיר" של משרד הבריאות

פתח תקוה הצטרפה לתכנית "אפשריבריא בעיר" של משרד הבריאות
עיריית פתח תקוה

ראש העיר רמי גרינברג "המטרה שלי היא לקדם אורח חיים בריא בקרב כל תושבי ותושבות העיר"

העיר פתח תקוה, החברה ברשת ערים בריאות מאז 2004, הצטרפה לאחרונה לתכנית "אפשריבריא בעיר". ההצטרפות מהווה הכרה של משרד הבריאות במחויבות הרשות לקידום בריאות התושבים ותמיכה להרחבת הפעילות בתזונה בריאה, בפעילות גופנית ובמיזמים המותאמים לצרכי התושבים.

במפגש שקיים היום ראש העיר רמי גרינברג עם צוות קידום הבריאות העירוני, אמר ראש העיר  "אנו מחויבים לקידום בריאות התושבים והתושבות וחינוך לאורח חיים בריא. היום יותר מתמיד, אנו מבינים את חשיבות הפעילות גופנית, התזונה הבריאה וכמה חשוב לשמור על סביבה נקייה מעישון, כל אלה ועוד תורמים לחוסן הגופני והנפשי של האדם. בימי הבידוד בתקופת הקורונה קיימנו פעילויות ספורט בלייב במדיה הדיגיטלית, הרצאות בזום ועודדנו את התושבים לשמור על הבריאות והתזונה על אף הקושי הכרוך בבידוד חברתי".

במסגרת הפעילויות בעיר מתקיימות סדנאות לתזונה נכונה ופעילות גופנית לאוכלוסיות שונות, פעילויות ספורט בגנים הציבוריים, סדנאות במרכזי נוער, תכניות קידום בריאות שכוללות ליווי ופיקוח תזונתי במעונות, גני ילדים ובתי הספר, העלאת המודעות והעשרה בידע בנושא התזונה בפלטפורמות דיגיטליות מגוונות ועוד.

את הנושא מובילה בעיר מחזיקת תיק הבריאות חברת הנהלת העיר, עו"ד אורנה דוידאי בשיתוף מנהלת מחלקת קידום בריאות העירונית שולי ריינהרץ, התזונאית העירונית אסנת בירנבאום ואגף הספורט.

מיזם 'אֶפְשָׁרִיבָּרִיא בעיר' הינו מודל מוכח לקידום חיים פעילים ובריאים של התושבים ומאפשר לרשויות להגדיר את האתגרים והצרכים על פי המאפיינים של תושביהן. במסגרת המיזם רשויות מקומיות מקדמות תכנית עבודה מקיפה לשיפור אורח חיים בריא בקרב התושבים באמצעות מדיניות ונהלים, השתלמויות, שיפורים בסביבה הפיזית, תכניות ופעילויות במסגרות חינוך ולקהל הרחב ולאוכלוסיות בסיכון ומידע והסברה.

הפעילות מתקיימת במשולב למהלכים האחרים של התכנית הלאומית "אפשריבריא" של משרד הבריאות ועם השותפים וביניהם משרדי החינוך והתרבות והספורט ובהלימה למהלכי ההסברה הלאומיים. "אפשריבריא בעיר" רותמת את הרשויות המקומיות להאצת מהלכי קידום הבריאות במרחב הציבורי בישראל.

אפשריבריא בעיר
עיריית פתח תקוה
אפשריבריא בעיר
עיריית פתח תקוה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חוויית יוגה בתל אביב: גלו את השלווה הפנימית
יוגה בתל אביב: היתרונות והאפשרויות בעיר התוססת תל אביב, שבה החיים...
שבוע החינוך היסודי בפתח תקווה
שבוע החינוך בבתי הספר היסודיים בעיר יתקיים השנה בין התאריכים...
תערוכת אביב חדשה בגלריית האמנים בעופר רמת אביב: "את חירותי"
תערוכת אביב  חדשה נפתחת ב 25 למרץ, בגלריית האמנים בעופר...
מהאנדרטאות בברלין לגלריה בתל אביב – גילה רוסו-צימט בתערוכה חדשה על זיכרון אישי וקולקטיבי
התערוכה "פְּנִים השטח" של גילה רוסו-צימט אוצרת: נורית ירדן, "מקום לאמנות"...
CARיריסטיות2 נשים מובילות את עתיד ענף הרכב בישראל
אירוע ייחודי ב-17 במרץ בקריית המוזיאונים בפתח תקווה, בהובלת ארגון...
בשביל הירקון": עשרות אירועי טבע ותרבות לאורך נחל הירקון בסוף השבוע האחרון של חודש מרץ
למעלה מ-90 פעילויות מגוונות לכל המשפחה יתקיימו לאורך נחל הירקון...
בית האופנה GOLBARY פותח חנות קונספט במתחם ביג פאשן גלילות בהשקעה הנאמדת בכ – 1 מיליון ₪
חנות הקונספט מעוצבת כבוטיק בסגנון אירופאי ומציגה תפיסה חדשנית של...
פיקוח מקצועי לכל פרויקט בנייה
בכל פרויקט בנייה, בין אם מדובר בבניית בית פרטי, שיפוץ...
למדו איך להגן על עצמכם עם מרכז גל אמנויות לחימה וכושר
חוג הגנה עצמית: רכישת כישורי הגנה לגוף ולנפש בעולם המודרני, שבו...
חנויות משקפיים בחיפה: משקפי ראיה במקום ובדיקת לחץ תוך עיני
חנויות משקפיים בחיפה מציעות מגוון רחב של פתרונות ראיה המיועדים...
דילוג לתוכן