נתוני הגיוס בפתח תקוה – אמי"ת אלירז עם 100% גיוס לצה"ל ותיכון גולדה עם 98%

נתוני הגיוס בפתח תקוה – אמי"ת אלירז עם 100% גיוס לצה"ל ותיכון גולדה עם 98%
קרדיט עיריית פ"ת

מנתוני משרד הביטחון עולה כי נתוני הגיוס בפתח תקוה עומדים על 74.5% בקרב הבנים ו-56.5% בקרב הבנות.

נתוני הגיוס בפתח תקוה
קרדיט עיריית פ"ת

הנתונים גבוהים מהממוצע הארצי העומד על 71.9% , אולם נמוכים מהממוצע במחוז, שכן בפתח תקוה מתגוררת אוכלוסייה חרדית ובהתאמה לכך 11.1% אינם מתגייסים ומצהירים על תורתם אומנותם.

לציין כי בשנה האחרונה נעשו צעדים משמעותיים להעלאת אחוז המתגייסים לשירות משמעותי בצה"ל ונעשות פעולות רבות בבתי הספר, במתנ"סים ובמרכזי הנוער ברחבי העיר, על ידי המרכז להכנה לצה"ל של אגף חברה ונוער.

נתוני הגיוס בפתח תקוה
קרדיט עיריית פ"ת

מרכז הכנה לצה"ל, השוכן בספורטק סירקין, מציע תכניות ליווי אישי וקבוצתי, סדנאות הכנה לצו הראשון, מגוון פעילויות להגברת המוטיבציה לשירות משמעותי, הדרכות והכנות לקראת ימי סיירות, יום המאה, יציאה לימי גדנ"ע, ימי צה"ל, מסע בעקבות לוחמים, הרצאות מורשת קרב, מפגשים עם לוחמים, קבוצות כושר קרבי, סדנאות הורים, הכשרות לצוותי חינוך, התנדבות עם יחידות, הוקמה קבוצת דגל "נבחרת לפיקוד ומנהיגות" במטרה לעודד ולהכשיר בני נוער לתפקיד פיקוד והדרכה בשירות הצבאי ועוד. בנוסף, השנה אגף חברה ונוער רכש ערכה אינטרנטית לתרגול והכנה למבחנים פסיכוטכניים בצו ראשון, קוד תרגול חולק לכל תלמידי שכבת יא' הלומדים בעיר על מנת לאפשר הכנה מיטבית למלש"בים (מועמדים לשירות ביטחון).

נתוני הגיוס בפתח תקוה
קרדיט עיריית פ"ת

ראש העיר רמי גרינברג: "מאז כניסתי לתפקיד אנו מבצעים שורה של צעדים להעלאת אחוזי המתגייסים והעלאת המוטיבציה להתגייס לשירות משמעותי בצה"ל. ביצענו שינויים בדגשים של מרכז הכנה לצה"ל, בפעילויות וגם בכוח האדם, וכבר בשלב זה אנו מזהים שיפור במגמה של המוטיבציה לשירות משמעותי. מטרתנו כרשות היא להכין בצורה מיטבית את המועמדים לשירות צבאי, ולתת להם את הכלים והחוסן המנטלי לתקופת שירותם הצבאי. מרכז הכנה לצה"ל מקיים כל השנה פעילויות שמטרתן היא להכין את המלש"בים לשירותם הצבאי, זאת בשיתוף בתי הספר העל יסודיים המקיימים גם הם תכניות ופעילויות בנושא. אנו מאמינים כי בעיר צומח דור של מנהיגים, בני נוער איכותיים בעלי מוטיבציה אשר שואפים לתרום לצבא ולחברה ".

המשנה לרה"ע רפי דהן ראש אגף חברה נוער וצעירים: "הכנת בני הנוער לגיוס צבאי הינו נושא חשוב המקבל את מלוא תשומת הלב מאיתנו. מהנתונים הטובים ניתן ללמוד כי בפתח תקוה יש דור מובחר של בני נוער ערכיים הרוצים לתרום ולהתגייס לשירות משמעותי בצה"ל, ותפקידנו הוא לחזק את בני הנוער ולספק להם כלים בכדי שיוכלו להביא לידי ביטוי את הפוטנציאל הגלום בהם".

*הנתונים הם לשנת 2016 (מאחר והם מתקבלים כשהבנים של אותו מחזור משתחררים).

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מגנטים מסלול מכוניות: משחק של דמיון ותנועה
עבור ילדים שאוהבים לשלב בנייה עם משחק דינמי, מגנטים מסלול...
פסטיבל היין של פתח תקווה חוזר – שני ערבים של טעמים, מוזיקה וחוויה בלתי נשכחת!
פסטיבל היין המסורתי של פתח תקווה יתקיים גם השנה, ויתפרס...
קניון עופר רמת אביב מציג: הרצאות מרתקות וערבי תרבות אינטימיים, והפעם לאה שנירר בהרצאתה המרתקת "אנחנו פה רק לסיבוב"
במסגרת מפגשי תרבות אינטימיים עם מיטב המרצים בישראל, קניון עופר...
תלמידי אמית בר אילן פ"ת סיירו בחברת צ'ק פוינט
תלמידי כיתת המחוננים ותלמידים מצטיינים נוספים משכבה ח' בבית החינוך...
תקווה לקפה: פסטיבל הקפה הראשון של פתח תקווה
אם אתם חושבים שקפה הוא רק משקה, זה הזמן לשנות...
הקולקציה החדשה של מותג האופנה אלף אלף לקיץ 2025 בעיצוב אפרת לוין ואילת הרמל
מזמינה כל מתלבשת למצוא את הקול הייחודי שלה ומשלבת בין...
להקת הפלמנקו רמנגאר גאה להציג: DARABAR מסע בחזרה לעצמנו שבגוף מופע פלמנקו משובח בהשתתפות 14 רקדנים, זמרים, גיטריסטים וכלי הקשה! ניהול אמנותי: קרן ואבנר פסח רקדנית אורחת: דגה פדר
 להקת הפלמנקו רמנגאר מיסודם ובניהולם האמנותי של קרן ואבנר פסח...
קבוצת FOX פותחת שתי חנויות דגל בעופר רחובות: חנות קונספט לAMERICAN EAGLE הצמודה ומחוברת לחנות קונספט של מותג AERIE
קבוצת FOX פותחת השבוע שתי חנויות דגל חדשות בקניון עופר...
איך לבחור חברת הפקה מושלמת לאירוע שלך?
תכנון אירוע, בין אם מדובר בחתונה מרגשת, תערוכה עסקית או...
מתי כדאי לפנות אל עורך דין מומחה למקרקעין?
מקרקעין הוא תחום סבוך במיוחד. מעבר למורכבות המשפטית, בכל עסקת...
דילוג לתוכן