אופניים מעגלת קניות ונעליים עשויות מנייר: תערוכת "באמצע"

אופניים מעגלת קניות ונעליים עשויות מנייר: תערוכת "באמצע"
צילום: HIT מכון טכנולוגי חולון

HIT מכון טכנולוגי חולון – המחלקה לעיצוב תעשייתי, הפקולטה לעיצוב
אוצרות: רונה זינגר וצוות באמצע.
מיקום: המרכז הקהילתי סמטת שלוש, תל אביב.
ערב הפתיחה: 4.4.23 19:00
התערוכה תהיה פתוחה בחינם לקהל הרחב בין התאריכים 4.4-11.4.23

כמו בכל שנה, המחלקה לעיצוב תעשייתי ב-HIT מכון טכנולוגי חולון גאה להציג את התערוכה שנמצאת "בול באמצע". באמצע השנה, באמצע הדרך, באמצע החיים. השנה, התערוכה המסורתית תתמקד במסע שעברו הסטודנטים במחלקה לעיצוב תעשייתי מתחילת לימודיהם ועד כה. בתערוכה יוצגו מעל ל-200 עבודות סטודנטים במגוון צורות, צבעים ותחומים שונים. תוכלו לפגוש בחלל אחד כלי להאבקה אוטומטית בחממות חקלאיות, רחפן אוטומטי שמסייע בטיפול ביערות, נעליים עם סוליה מנייר, עגלת תינוק שמסוגלת לנוע על חול וגם מוצרים ייעודיים לאנשים עם מוגבלויות כמו מקל ראייה חכם ומתקן מיוחד לשליפת נייר טואלט.

לימודי עיצוב תעשייתי ב- HIT מכון טכנולוגי חולון – לימודי עיצוב תעשייתי מתחילים בקבלת כלים מעשיים בסיסיים והיכרות עם מושגי יסוד, שילוו אותנו במהלך כל התואר. אלה הם הצעדים הראשונים שלנו בעולם העיצוב, בהם מופשט הופך לריאלי. מסע יצירתי של 4 שנים אל עומקו של אחד התחומים החדישים והמרתקים ביותר בענף העיצוב; תחום שלא מפסיק להגדיר את עצמו מחדש ולדרוש את העוסקים בו להגיע עם רקע עשיר בשלל תחומים, מעבר לאסתטיקה ולעיצוב עצמו: טכנולוגיה, פסיכולוגיה, הנדסת אנוש וסוציולוגיה. מסלול לימודי עיצוב תעשייתי במכון מספק את הרקע הזה ואף מעבר לכך, וזאת תוך שמירה על סטנדרטים אקדמיים גבוהים, עידוד האמירה האישית ומתן מסגרת תומכת עם יכולת מוכחת לתת מענה לכל צורך ושאלה.
במהלך הלימודים, הסטודנטים מתרגלים ניסוח רעיונות, בעיות, פתרונות ותהליכים, התנסות בהשפעת החומר ותהליכי הייצור על הצורה והמבנה התלת ממדי של המוצר מחד גיסא והתאמת אלמנטים צורניים, צבע, מרקם וגרפיקה לטכנולוגיה מאידך גיסא. יישום טכניקות מגוונות לרישום כאמצעי לפיתוח רעיונות, לבניית דגמים, הדמיות, שימוש בשרטוט טכני כשפת התעשייה.

עופר זיק, ראש מחלקת עיצוב תעשייתי, הפקולטה לעיצוב: "עיצוב הוא אינטליגנציה ויזואלית. היכולת לזהות, לנתח, לפרש ולתרגם צורך לחוויית משתמש. ההגדרה שטבעתי לתערוכה מלווה אותי עד היום והיא מעין עמוד אש שאני פועל והולך בעקבותיו, הן במישור המקצועי בסטודיו והן במישור הלימודי אקדמי בו אני פועל ומחנך דורות של מעצבים כבר למעלה משלושים שנה. אני מאמין שמכלול העבודות בתערוכת האמצע, החל משנה א׳ וכלה בשנה ד׳, מייצג נאמנה את הגדרה זו"

רונה זינגד, אוצרת התערוכה: "תערוכת באמצע היא תערוכה חשופה. המוצגים בה הם אמנם האובייקטים הסופיים שהגיעו לקצה תהליך, אך עבור כל סטודנט וסטודנטית הם עוד אבן דרך במהלך הלמידה של עיצוב כשפה וכמקצוע"

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קניון עופר רמת אביב במבצע מתנות לחג הפסח: רוכשים ב- 800 ₪ ומעלה ביום אחד מימי המבצע ומקבלים 4 מתנות שוות במיוחד!!
קניון עופר רמת אביב, מקבוצת קניוני עופר, יוצא במבצע מתנות...
"חגיגה בשכונה": עיריית בת-ים מזמינה את ילדות וילדי העיר לחגוג יום הולדת במרחבים מוגנים
עיריית בת-ים, תחת מחלקת קהילה, יוצאת בימים אלו בפרויקט "חגיגה...
״עליית האריות״: כ-50 עולים מצרפת ומבריטניה נחתו בנתב״ג בעיצומה של המלחמה, בטיסה מיוחדת של משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית והקרן לידידות
תוך כדי הירי הבלתי פוסק, כ-1000 אנשים מרחבי העולם ביקשו...
בחירום כמו בשגרה: בצל מבצע "שאגת הארי" עיריית בת-ים ועמותת ש.ק.ל ישראל ממשיכות לפעול בעיר
בצל מבצע "שאגת הארי", עיריית בת-ים בשיתוף עמותת ש.ק.ל ישראל...
מעל ל- 200 פעילויות והתנדבויות לכל הגילאים: עיריית בת-ים מחזקת את החוסן הקהילתי ומזמינה את תושבות ותושבי העיר להצטרף לשלל הפעילויות במקלטים ברחבי העיר
מאז תחילת מבצע "שאגת הארי", עיריית בת-ים בשיתוף מחלקת קהילה...
"אלגוריתם של דמיון" תערוכת יחיד לאמנית ורה קוניס אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי גלריה Global Art פתיחה חגיגית – יום שבת ה 21.3.2026 בשעה 1200 רח' מרכז בעלי מלאכה 13 תל אביב
ורה קוניס פועלת בתוך המתח שבין הקוטביות של עולם ההייטק...
רשת קפה ביגה פותחת סניף דגל בקניון עופר רחובות בהשקעה של 2 מיליון ₪
לדברי יאיר מלכה מבעלי ביגה: “דווקא בתקופה מורכבת ומאתגרת זו,...
מאות עולים חדשים השתתפו בכנס מיצוי זכויות בתל אביב
את הכנס יזמו משרד העלייה והקליטה ואגף הקליטה של עיריית...
"מלקטת בשבילי הנרטיב" נעמה בן –משה תערוכת יחיד
פתיחה חגיגית : יום חמישי ה- 5.3.2025 בשעה : 18:30...
פורים מדליק ולא דליק: כך נחגוג בבת-ים בשמחה ואחריות
לקראת חג הפורים, עיריית בת-ים, בשיתוף כבאות והצלה לישראל, מפרסמת...
דילוג לתוכן