Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

איך להימנע מכאבי בטן קבועים כתוצאה ממזון

איך להימנע מכאבי בטן קבועים כתוצאה ממזון

כל אחד מאתנו עלול לסבול מכאב בטן, כשהסיבה לכך לא תמיד נראית ברורה. תסמונת המעי הרגיז? או אולי רגישות לחלב? קיימות סיבות רבות ומגוונות שעלולות לאלץ אותנו להתמודד עם בעיות במערכת העיכול. מבין הסיבות הנפוצות הן רגישויות שונות למזון. זה לא אומר שאנחנו מפתחים אלרגיה וכי גופנו אינו מסוגל להתמודד עם המזונות שאנו צורכים, אך מזונות אלה בהחלט גורמים לנו לכאבי בטן, גזים כלואים בבטן ושאר אי נעימויות.

איך להימנע מכאבי בטן קבועים כתוצאה ממזון

אז מה יכול לגרום לכאבי בטן?

מאכלים שונים עלולים לגרום לכאבי בטן. הנפוצים שבהם הם החלב ומוצריו. רגישות לחלב נוצרת כתוצאה ממחסור בכמות גדולה של אנזים הלקטאז שאחראי על פירוק הלקטוז. כך שלאחר שתיית קפה בחלב או אכילת יוגורט, עלול המטופל הרגיש כאבי בטן עזים. הגלוטן הוא גם רכיב שעלול לגרום לכאבי בטן ורגישויות, והוא מצוי במזונות כמו לחם דגנים או לחם שיפון. מאכלים נוספים שעשויים לגרום לכאבי בטן הם ביצים, שקדים ואגוזים.

מה אפשר לעשות כדי להימנע מכאבי בטן מיותרים?

סובלים מרגישות למזון? נפיחות בבטן הפכה לדבר שבשגרה עבורכם? אלה כמה כלים שיעזרו לכם להיפטר מהכאבים המטרידים:

  • מניעה – לעתים הצעד הפשוט ביותר הוא להימנע מצריכת המאכלים שגורמים לנו לכאבי בטן. חשים בכאב בטן לאחר שאתם שותים כוס קפה של בוקר? זה הזמן להפסיק לזמן מה את שתיית הקפה ולראות אם הרגשתכם משתפרת.
  • הימנעו מהכנסת אוויר בזמן אכילה – השתדלו לא לדבר או לשתות תוך כדי אכילה. גם לעיסת מסטיק עלולה לגרום לכאבי בטן, שכן במהלכה אנו מכניסים אוויר מבלי לאכול.
  • תזונה מאוזנת – מומלץ להימנע מאכילת מזונות מטוגנים או עתירי שומנים וסוכרים ולהקפיד יותר על אכילת פירות וירקות.
  • תבדקו את זה – חושדים שאתם רגישים למזון מסוים, אך לא בטוחים מהו? לכו להיבדק. רופא המשפחה ישלח אתכם לבדיקות הנחוצות כדי שתוכלו להינצל מהספק ולחיות את חייכם בראש שקט.
  • פשוט הירגעו – לא רק מאכלים מזיקים עלולים לגרום לכאבי בטן, אלא גם מצבי לחץ. החיים שלנו עשויים להיות מלחיצים ועמוסים, ולכן מדי פעם חשוב לעשות פעילויות מרגיעות – לצאת החוצה לריצה או הליכה, לטייל בים או לצאת לסוף שבוע בטבע עם כל המשפחה.

מתייעצים עם דיאטנית

נניח שגיליתם כי אתם רגישים למזון מסוים – חיטה, קטניות או מוצרי חלב. כעת, אתם צריכים לבחור אם לצרוך את סוג המזון הזה ולהמשיך לסבול מכאבי בטן, או להימנע מאכילתו ולהתחיל לחיות אחרת. דיאטנית מקצועית תראה לכם שאפשר לאכול טוב ובריא גם ללא המזון שאתם אלרגיים אליו. כל שצריך לעשות הוא שינוי קטן במוח ולהתחיל לצרוך מזונות בריאים בשיטה חדשנית ומובילה. תוכלו גם להכיר שורה ארוכה של מתכונים חדשים שאינם כוללים את רכיב המזון שלו אתם רגישים, ועדיין יעשו לכם הרגשה טובה בבטן.

לפרטים נוספים – ד"ר אילנה דריאל מומחית לרגישות למזון

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ליווי משפטי שוטף של העסק שלכם: צעד חשוב בדרך להצלחה
ככל שפעילותו של עסק היא רחבה יותר וככל הוא מצליח...
מועדון בת מצווה
מועדון בת מצווה גליס: המקום המושלם לחגיגת בת מצווה בלתי נשכחת!
אם אתן מחפשות מקום מיוחד שיאפשר לכן לחגוג בת מצווה...
איך מעצבים ומקימים ביתן לתערוכה?
בדרך כלל המטרה של תערוכות שעוסקות בתחומים שונים היא להציג...
טעם של מסורת עם נגיעה של חדשנות
האם אי פעם חלמתם על אירוע שבו האוכל לא רק...
החשיבות בבחירת המזון הנכון לחיית המחמד שלכם
אם תשאלו כל ילד קטן, כנראה שאחד הדברים שהם מבקשים...
האם אפשר להפוך את האימון לפעילות מהנה?
אנחנו מצד אחד חיים בעולם בו לכל אחד מאיתנו יש...
מה כולל טקס גילוי מצבה
30 ימים לאחר יום הקבורה נהוג לקיים בבית הקברות טקס...
ריהוט לבית – איך רוכשים ריהוט מתאים לבית
כל בית, גדול או קטן, חדש או ישן, צריך להיות...
הפיכת הבית לירוק ועצמאי מבחינה אנרגטית
בעידן הנוכחי שבו קיימת מודעות סביבתית גוברת והולכת, חשש מפני...
מה המפתח לעסקת נדלן מוצלחת
למשקיעים רבים יש את החלום להצליח בגדול. משקיעים רבים חולמים...