איך להשתמש במעשנת בשר כמו מקצוענים?

איך להשתמש במעשנת בשר כמו מקצוענים?
credit pixabay.com

עישון בשר, שהחלה כשיטה מסורתית לשימור מזון, הפכה כעת לצורת אמנות נצחית שהתפתחה בעזרת התקדמות טכנולוגית ושנים של ניסוי וטעייה קולינרית. למרות שדרכי הבישול הפכו למודרניות, מתקדמות ומהירות יותר עם השנים, הרעיון להתענג על הטעמים של בשר מעושן עדיין קיים אצל רבים מאיתנו, ולכן רבים מאלו המתעניינים בשיטות בישול מסורתיות לא פעם בודקים את האפשרות הטובה ביותר לרכישת מעשנת בשר מקצועית, שתתאים לצרכים שלהם, אך גם לתקציב.

סוגי מעשנות בשר שונות

בשוק של היום תוכלו למצוא מעשנת בשר המופעלת במגוון דרכים שונות.

מעשנות חשמליות משתמשות בחשמל כדי לחמם גוף חימום פנימי, אשר לאחר מכן גורם לעשן. אלה הם הסוגים הקלים ביותר מבחינת בקרת חום מכיוון שכל מה שאתם צריכים לעשות הוא לסובב חוגה כדי להתאים את הטמפרטורה. הם גם נוטים להיות היקרים ביותר, והם מעניקים את הכמות הנמוכה ביותר של טעם מעושן בהשוואה לאפשרויות אחרות.

מעשנות גז פועלות כמעט בדיוק כמו מעשנות חשמליות, אך משתמשות בלהבה המונעת בגז במקום בגוף חימום כדי לגרום לעץ להישרף. אלה די פשוטים ועשויים להיות בחירה טובה יותר עבור אנשים שרוצים לחסוך בחשמל.

מעשנת בשר הפועלת על פחם היא המועדפת בקרב מקצועני עישון הבשר, המאמינים שפחם מעניק יותר טעם בהשוואה לגז או חשמל. מעשנות פחם נוטות להיות זולות יותר, אבל אתם גם צריכים לקנות פחם בכל פעם שאתם רוצים לעשן בשר. פחם גם מחייב אותכם להדליק ולתחזק אש ללא עזרת הטכנולוגיה המודרנית. מעשנות פחם הן בהחלט הדרך ללכת לטעם הטהור ביותר, אבל הן דורשות את מירב תשומת הלב והטיפול מכל האפשרויות מכיוון שקשה יותר לשמור עליהם בטמפרטורה קבועה. מסיבה זו, מומלץ ללכת על מעשנת בשר על פחם רק לאחר שלמדתם את היסודות.

סוגי עץ שונים לתהליכי עישון בשר

  • עץ אלדר בעל טעם קל ומתוק טבעי, מה שהופך אותו לנהדר לשילוב עם דגים, עופות וכל בשר לבן.
  • לעץ תפוח יש עשן פירותי ומתוק אשר משתלב נפלא עם דגים ועופות.
  • לשבבי אגוז מלך טעם חזק ומובחן האידיאלי לבשר אדום, במיוחד צלעות.
  • פקאן נותן לבשר שלכם טעם פירותי משהו ונשרף מהר יותר מרוב עצי המעשנות האחרים. זה דומה
  • למייפל טעם מתוק ועדין ונוטה להכהות כל בשר שאתם מעשנים. זה הולך טוב עם אלמון, אלון, או תפוח, והוא משמש בדרך כלל לעופות.
  • עץ מוסקט הוא ללא ספק העץ החריף ביותר שאתם יכולים לעשן איתו, מה שאומר שהוא יכול בקלות לגבור על טעם הבשר שלכם אם משתמשים בו בצורה לא נכונה. הימנעו משימוש בעץ מוסקט עם חתיכות גדולות יותר הדורשות זמני בישול ארוכים יותר. מומלץ להשתמש בו עם תערובת של עצים אחרים.
  • אלון, לעומת זאת, הוא נהדר עבור נתחי בשר גדולים שלוקח זמן רב לבשל. יש לו טעם עדין שיופיע עוד יותר ככל שהבשר יהיה יותר זמן במעשנת.
  • עץ דובדבן מתאים בעיקר לבשר אדום, גם הוא משתלב היטב עם אלמון, אגוז מלך ואלון.

חברת CARNE KAMADO משווקת מעשנות מהטובות והאיכותיות ביותר בארץ. אם אתם מחפשים לרכוש מעשנת בשר איכותית, במחיר טוב, שתענה על הצרכים שלכם, כמו גם כל הציוד הנלווה לטיפול ושימוש במעשנת, צרו קשר עם קמאדו ותקבלו ייעוץ מקצועי ומחירים משתלמים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ניהול סיכונים במקום העבודה: כלים לזיהוי והתמודדות
למה ניהול סיכונים הוא לא רק נושא ארגוני – אלא...
5 טיפים להתמודדות עם בעיית כאבי פרקים
כאבי פרקים הם אחת התלונות הנפוצות ביותר בקרב מבוגרים -...
למה כדאי ללמוד פיתוח משחקים
פיתוח משחקים הוא אחד התחומים המרתקים והמבוקשים ביותר בעולם הדיגיטלי...
מה צריך לדעת על לימודי תקשורת חזותית?
בעידן הדיגיטלי, שבו התקשורת החזותית היא חלק בלתי נפרד מכל...
שמאי מקרקעין בתל אביב: האתגרים הייחודיים בעיר שאינה מפסיקה להשתנות
תל אביב הוותיקה: כשהיסטוריה פוגשת מורכבות משפטית תל אביב היא עיר...
כיפוף צינורות, עבודות נירוסטה וריהוט מתכת – הכל במקום אחד  
יתרונות הכיפוף צינורות בתעשיות רבות, כיפוף צינורות מהווה מיומנות חשובה וקריטית....
מדריך לנהג: איך לבחור מוסך מורשה שמתאים לך ולרכב שלך?
תחזוקת רכב היא חלק בלתי נפרד מחיי היום-יום של כל...
גרעון קלורי - הדרך הפשוטה (אבל לא הקלה) לירידה אמיתית במשקל
בעידן שבו כל רשת חברתית מלאה בהבטחות ל“פתרון הקל” לירידה...
מנורות קיר מעוצבות שמשנות את האופן שבו אתם חווים את הבית
יש משהו כמעט קסום ברגע שבו התאורה בבית משתנה. פתאום...
מה צריך לדעת לפני שרוכשים פינת אוכל: מדריך לבחירה נכונה
פינת אוכל היא אחד הפריטים המרכזיים בבית – היא המקום...
דילוג לתוכן