Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

איך להשתמש במעשנת בשר כמו מקצוענים?

איך להשתמש במעשנת בשר כמו מקצוענים?
credit pixabay.com

עישון בשר, שהחלה כשיטה מסורתית לשימור מזון, הפכה כעת לצורת אמנות נצחית שהתפתחה בעזרת התקדמות טכנולוגית ושנים של ניסוי וטעייה קולינרית. למרות שדרכי הבישול הפכו למודרניות, מתקדמות ומהירות יותר עם השנים, הרעיון להתענג על הטעמים של בשר מעושן עדיין קיים אצל רבים מאיתנו, ולכן רבים מאלו המתעניינים בשיטות בישול מסורתיות לא פעם בודקים את האפשרות הטובה ביותר לרכישת מעשנת בשר מקצועית, שתתאים לצרכים שלהם, אך גם לתקציב.

סוגי מעשנות בשר שונות

בשוק של היום תוכלו למצוא מעשנת בשר המופעלת במגוון דרכים שונות.

מעשנות חשמליות משתמשות בחשמל כדי לחמם גוף חימום פנימי, אשר לאחר מכן גורם לעשן. אלה הם הסוגים הקלים ביותר מבחינת בקרת חום מכיוון שכל מה שאתם צריכים לעשות הוא לסובב חוגה כדי להתאים את הטמפרטורה. הם גם נוטים להיות היקרים ביותר, והם מעניקים את הכמות הנמוכה ביותר של טעם מעושן בהשוואה לאפשרויות אחרות.

מעשנות גז פועלות כמעט בדיוק כמו מעשנות חשמליות, אך משתמשות בלהבה המונעת בגז במקום בגוף חימום כדי לגרום לעץ להישרף. אלה די פשוטים ועשויים להיות בחירה טובה יותר עבור אנשים שרוצים לחסוך בחשמל.

מעשנת בשר הפועלת על פחם היא המועדפת בקרב מקצועני עישון הבשר, המאמינים שפחם מעניק יותר טעם בהשוואה לגז או חשמל. מעשנות פחם נוטות להיות זולות יותר, אבל אתם גם צריכים לקנות פחם בכל פעם שאתם רוצים לעשן בשר. פחם גם מחייב אותכם להדליק ולתחזק אש ללא עזרת הטכנולוגיה המודרנית. מעשנות פחם הן בהחלט הדרך ללכת לטעם הטהור ביותר, אבל הן דורשות את מירב תשומת הלב והטיפול מכל האפשרויות מכיוון שקשה יותר לשמור עליהם בטמפרטורה קבועה. מסיבה זו, מומלץ ללכת על מעשנת בשר על פחם רק לאחר שלמדתם את היסודות.

סוגי עץ שונים לתהליכי עישון בשר

  • עץ אלדר בעל טעם קל ומתוק טבעי, מה שהופך אותו לנהדר לשילוב עם דגים, עופות וכל בשר לבן.
  • לעץ תפוח יש עשן פירותי ומתוק אשר משתלב נפלא עם דגים ועופות.
  • לשבבי אגוז מלך טעם חזק ומובחן האידיאלי לבשר אדום, במיוחד צלעות.
  • פקאן נותן לבשר שלכם טעם פירותי משהו ונשרף מהר יותר מרוב עצי המעשנות האחרים. זה דומה
  • למייפל טעם מתוק ועדין ונוטה להכהות כל בשר שאתם מעשנים. זה הולך טוב עם אלמון, אלון, או תפוח, והוא משמש בדרך כלל לעופות.
  • עץ מוסקט הוא ללא ספק העץ החריף ביותר שאתם יכולים לעשן איתו, מה שאומר שהוא יכול בקלות לגבור על טעם הבשר שלכם אם משתמשים בו בצורה לא נכונה. הימנעו משימוש בעץ מוסקט עם חתיכות גדולות יותר הדורשות זמני בישול ארוכים יותר. מומלץ להשתמש בו עם תערובת של עצים אחרים.
  • אלון, לעומת זאת, הוא נהדר עבור נתחי בשר גדולים שלוקח זמן רב לבשל. יש לו טעם עדין שיופיע עוד יותר ככל שהבשר יהיה יותר זמן במעשנת.
  • עץ דובדבן מתאים בעיקר לבשר אדום, גם הוא משתלב היטב עם אלמון, אגוז מלך ואלון.

חברת CARNE KAMADO משווקת מעשנות מהטובות והאיכותיות ביותר בארץ. אם אתם מחפשים לרכוש מעשנת בשר איכותית, במחיר טוב, שתענה על הצרכים שלכם, כמו גם כל הציוד הנלווה לטיפול ושימוש במעשנת, צרו קשר עם קמאדו ותקבלו ייעוץ מקצועי ומחירים משתלמים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עד כמה בעיות גב נפוצות?
בעיות גב נפוצות מאוד. זה יכול להיות די קשה לחיות...
מתנה שכל יולדת לא תוכל לשכוח
לקנות מתנה ליולדת זו משימה שכולנו מתמודדים איתה מידי פעם....
איזו משכנתא מתאימה לרכישת דירה שנייה להשקעה
אם חשבתם עד היום שתקבלו באופן אוטומטי משכנתא לדירה להשקעה...
"טיפולי" תל אביב: המקום שבו התפתחות ילדכם במרכז
התפתחות ילדכם היא מסע מרתק ומלא הפתעות. מהרגע שאתם יוצאים...
עיניים דרמטיות ויפות לכל החיים
מראה העיניים הדרמטי והמודגש הוא אחד המראות הנחשקים ביותר וזה...
אתם קובעים איך תרצו להתגרש
נהוג לחשוב שבהליכי גירושין אין לכם הרבה שליטה על מה...
החשיבות בסיוע עורך דין בעת גירושין
הזדקקות לשירותים משפטיים יכולה לפגוש אותנו בכל מקום בחיים, בין...
במקרה של תאונת דרכים חשוב לדעת אל מי לפנות
ישנם מקרים בחיים שיכולים לתפוס אותנו לא מוכנים, תאונות דרכים...
איך לגרום לשיער שלך להיראות מעולה על ידי שינוי קטן במוצרי הטיפוח לשיער שלך?
היותו טבעי לחלוטין ונטול חומרי ניקוי קשים הם רק שניים...
להחזיק את הפנים במצב מורם לאורך זמן- כך תעשו את זה
ככל שאנו מתבגרים, כך מתבגר גם העור שלנו ובמיוחד עור...