איך מטפלים בחרדות נכון

איך מטפלים בחרדות נכון
Credit: Pixabay.com
טיפול בדיכאון וחרדה
Credit: Pixabay.com

מצב של חרדה מאופיין בתחושת אי שקט שמופיעה לקראת מפגש עם גורם מסוים שמעורר תחושות שליליות או מהווה איום. הגורם שמעורר אצל אדם מסוים תחושת חרדה נתפס אצל שאר האנשים כשגרתי ואינו גורר אחריו תגובות חרדה. גורמים נפוצים מעוררי חרדה עשויים להיות מבחן, טיסה, דיבור מול קהל, בעל חיים מסוים, חשש לשלומו של אדם מסוים ועוד. נטייה לחרדות עשויה להיות גנטית, סביבתית או תוצר של חשיפה לגורם שמעורר תחושת לחץ. טיפול בחרדה cbt מצליח להביא לשינוי התנהגותי שמשיג תוצאות מהירות. שיטת ה-cbt יוצרת שינוי מחשבתי שמנטרל את הטריגר שמפעיל את תגובת החרדה.

באלו מקרים צריך לטפל בחרדה?

טיפול בדיכאון וחרדה נדרש מיד כאשר הפחד פוגע בתפקוד השגרתי. אם אתם מוצאים את עצמכם נמנעים מפעילות כלשהי או מרגישים שהחרדה מגבילה את מיצוי היכולות שלכם ופוגעת באיכות החיים – זה הזמן לפנות לקבלת טיפול. טיפול בדיכאון וחרדה אפשרי בכמה שיטות כאשר יש להתאים בעבור כל מטופל את שיטת הטיפול האפקטיבית ביותר. פנייה מהירה לקבלת טיפול נדרשת גם כאשר ההתקפים תכופים. בהעדר טיפול התקפי החרדה צפויים להחמיר עם הזמן ולהוות מטרד משמעותי יותר.

טיפול פסיכולוגי בחרדה

טיפול בשיחות מתייחס לכל מכלול חיי המטופל, הרגשות והחוויות שלו. שיטת הטיפול הפסיכולוגי אינה מוגבלת בזמן. התוצאות מגיעות באופן הדרגתי בעוד המטפל והמטופל למדים להכיר זה את זה ומאתרים את שורש הבעיה. הטיפול הפסיכולוגי אינו מתאים במקרים בהם נדרש פתרון מהיר לפגיעה משמעותית באיכות החיים. טיפול בחרדה חברתית שגורמת להימנעות ממצבים חברתיים ופוגעת בזוגיות ובאפשרויות התעסוקה, כדאי לבצע בשיטת cbt. טיפול בחרדה אפשרי כמובן גם באמצעות תרופות.

טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT

כיום טיפול בחרדות בשיטת cbt נחשב יעיל, מהיר וממוקד. הטיפול מוגבל מראש בזמן וכל הטיפולים מתוכננים במטרה להביא תוצאות מהירות. המטפל מזהה במהרה את הגורמים שמעוררים את תגובת החרדה ובונה יחד עם המטופל כלים לנטרול תגובת החרדה. הטיפול מסתיים כאשר יש בידי המטופל כלים לזיהוי התקף חרדה מתקדם ונטרול התגובה. תוצאות של טיפול cbt מחזיקות מעמד לטווח ארוך ומתבטאות בשיפור בכושר ההתמודדות בכל תחומי החיים. חשוב לציין ששיטת טיפול זו אינה שמה דגש על עולמו הרגשי של המטופל. במקרים בהם מקור החרדה הוא טראומה רגשית עמוקה, טיפול cbt עשוי לא להתאים.

טיפול קוגניטיבי התנהגותי מספק פתרון מהיר לבעיה. המטפל אינו חותר לגלות את המקור לחרדה אלא מחפש את הדרך לנטרל במהירות את התגובה על מנת להחזיר את המטופל לתפקוד מלא. במקרים רבים הפתרון להתקפי החרדה הוא שילוב בין כמה שיטות טיפול.

תסמינים נפוצים של בעיית חרדה

  1. רגשות שליליים ומתח נפשי (פחד, דאגה, אשמה, חוסר אונים)
  2. מחשבות טורדניות כלפי גורם מסוים (סכנה ממשית מדומיינת)
  3. לחץ בחזה, דופק מוגבר, הזעה, סחרחורות, רעד, קוצר נשימה
  4. הימנעות מפעולות שעשויות לעורר את החרדה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מתכוננים לחגים: עיריית בת-ים מעדכנת על הסדרי פינוי האשפה, הגזם והגרוטאות במהלך חגי תשרי תשפ״ז
לקראת חגי תשרי, עיריית בת-ים מעדכנת את תושבות ותושבי העיר...
כמו פרפר" הצגה מיוחדת לרגל חודש המודעות למאבק בסרטן השד. קפה תיאטרון הקאמרי יום שלישי 13.10.26 בשעה 20 :30
מאת: חי אליהו בימוי: שיקמה הופמן זיו שחקנים: אפרת בזר, אמיר מרציאנו, שיקמה הופמן-זיו מוזיקה מקורית: עמית...
קרן קימת לישראל וויצו ישראל מוקירים את 2,400 מתנדבות ויצו באירוע הוקרה מיוחד
במסגרת האירוע הוענקו תעודות הוקרה למתנדבות תכנית "צומחות יחד" –...
לראשונה: "פסטיבל השעה" – חגיגת תיאטרון איכותית לילדים ולכל המשפחה במשך 3 ימים עם 15 הצגות בחול המועד סוכות
פסטיבל השעה בבית ציוני אמריקה בסוכות, ביוזמת תיאטרון השעה הישראלי,...
מתחם הקניות עופר בילו סנטר פותח פופ אפ של מותג אופנת הספורט והאקטיב ING במחירי OUTLET
חנות הפופ מתשרעת על שטח של 450 מ"ר וכוללת מגוון...
בין שחיקה לייעוד: למה חלק מהמורים שורדים את העומסים והמשברים בעוד אחרים נושרים כבר בשנים הראשונות?
המחסור במורים והשחיקה במערכת החינוך הם אתגרים לאומיים שלא ניתן...
מדוע הילדים שלנו מנצחים את הפערים המעמדיים בשפה אך לא מצליחים בסגירת הפערים בחשבון?
מחקר אורך פורץ דרך, שעקב אחר כמעט 700 ילדים מגן...
"הכחול הגדול": רותי סגל – מיני רטרוספקטיבה
אוצר : אריה ברקוביץ פתיחה חגיגית :10.9.2026 בשעה 19:00 בבית האמנים בתל...
שום דבר לא יכול לעצור אותה: הכירו את הנערה שנלחמה על חייה והיום מצילה חיים של אחרים
"כשיצאתי ממחלקת הטיפול הנמרץ והתעוררתי במחלקה הפנימית הסתכלתי במראה ולא...
שנת הלימודים בפתח תקווה נפתחה בהתרגשות רבה!
כ-72,000 תלמידים ותלמידות פתחו את שנת הלימודים תשפ"ז ומילאו את...
דילוג לתוכן