בעלי עסקים רבים הבינו בתקופת הקורונה , שנמשכה מעל שנה כמה העסק שלהם שברירי. הם לא באמת תלויים בעצמם וההכנסות שלהם היא תלות גדולה של הנסיבות.

אחד התחומים הכי משמעותיים שעשו קפיצה בשנה האחרונה היא מעבר של חנויות רבות לאתרי איקומרס במיוחד בתחומי הסחורות והשירותים. מאופנה והלבשה ועד ריהוט ועולם הרפואה.
אכן אתר איקומרס הוא היום פעילות חובה. קשה מאוד לרשת חנויות לשרוד את התקופה ללא פעילות נוכחת ומאסיבית ברשת. אבל רגע לפני שתקפצו למים ותעלו פרסום באינסטגרם , בטיק טוק או בגוגל שופינג , מהם הצעדים לבניית אתר משגשג?
אלו הם 5 השאלות שאתם צריכים לשאול ולהבין לפני הצעד הגדול:
- הבנה של הצרכים. עלויות בנייה של אתר יכולות להתחיל ב-2,500 שח ויכולות להגיע עד עשרות אלפי שקלים. מה הצורך הספציפי של העסק שלכם. כמה מוצרים יהיו באתר, האם האתר יהיה בעל מבצעים משתנים והאם אתם רוצים שתהיה לכם שליטה מלאה על העיצוב והנראות שלו או שאתם יכולים להסתפק בתבנית קיימת
- איך וכיצד אני מתכוון לנהל את המלאי שלי באתר יחד עם המלאי שלי בחנות הפיזית? בכלל כל המורכבות של משלוחים בניגוד למסירת המוצר ביד של הלקוח מוסיפה עלויות רבות שרוב האנשים לא מודעים אליהם בזמן ואח"כ הן פוגעות ברווח הישיר שלכם.
- איך אני בונה את האתר מבחינת העיצוב והתשתיות שיתאים לנפח הפעילות של שנת 2021 אבל יהיה מוכן ומתאים לפעילות של העסק גם עוד 5 שנים שהעסק יתרומם פי כמה. אילו הוצאות כדאי להוציא באתר ביום הראשון (כמו שיפור מהירות האתר) ואלו אפשר לדחות שהמחזורים יעלו מעל 30,000 ₪.
- מה יהיה אפיק השיווק המרכזי של האתר? אם לדוגמא יש לכם חנות המוכרת מוצרי יופי אולי תסמכו יותר על משפיעניות ברשת ופעילות אינסטגרם ולכן יהיה חשוב יותר להבליט את החלק הויזאולי ולתמוך בפתרונות כמו תצוגת וידיאו מהירה בעמוד הבית
- האם אתר האונליין תומך ומסייע לי במאמצי המכירות של כל התשלובת בשטח או שזוהי פעילות מנותקת אחת מן השנייה. נניח ויש לכם מספר חנויות כמו TOLLMAN's בעולם של עיצוב דקורטיבי למעמד הביניים פלוס. רישום לאתר עצמו באונליין והרשאה של שליחת מבצעים יכולה לעודד מכירות רבות בחנות הפיזית בזכות סמסים או מיילים.
לסיכום, התייעצו היטב עם מספר בעלי מקצוע שונים לפני שאתם בונים אתר איקומרס ועושים את המעבר לעולם הדיגיטלי. כל שקל שתחסכו היום בתכנון לקוי יעלה לכם הרבה יותר מעוד דולר.