מקום העבודה שלנו אמור להיות מקום בטוח לגמרי, כזה שכל עובד יגיע אליו בתחילת היום וידע שבסוף היום הוא יוכל לחזור הביתה בריא ושלם. אולם, הרבה פעמים המציאות, למרבה הצער, שונה. יש לא מעט תאונות עבודה, וגם מקרים שבהם הפגיעה בעבודה היא תוצאה של נזק מצטבר עקב עבודה ממושכת לאורך שנים, למשל בגלל חשיפה לחומרים מסוכנים בזמן העבודה שיכולה לגרום לעובד לחלות במחלות שונות. כל פגיעה בעבודה מקנה זכאות לפיצויים, והכתובת היא עורך דין לנפגעי עבודה.
אחריות המעסיק
כדאי לדעת שלא בכל מקרה של פגיעה בעבודה ניתן לתבוע את המעסיק. כך למשל, תביעה נגד המעסיק אפשרית רק אם התאונה או המחלה הן תוצאה של רשלנות של המעסיק או עקב מפגע שהיה/נוצר במקום העבודה. הרשלנות יכולה להיות מעשה שעשה המעסיק, או מעשה שהיה צריך לעשות כדי לייצר סביבת עבודה בטוחה ולא עשה. כמובן שקיימת חובה על פי החוק להוכיח את הרשלנות כדי לקבל את הפיצויים. בהתאם, חשוב למצוא עורך דין עם ניסיון בתחום (או עורכת דין מיומנת). תביעת הפיצויים תכלול גם תשלום עבור כל ההוצאות שנגרמו לעובד או לעובדת בעקבות הפגיעה, גם תשלום עבור סבל וכאב, וגם תשלום עבור הפסדי שכר (כולל בעתיד).
תביעה מול המוסד לביטוח לאומי
את המוסד לביטוח לאומי ניתן לתבוע בכל מקרה, בלי קשר לסוגיית האחריות לפגיעה, בין אם הייתה רשלנות ובין אם לאו. הביטוח הלאומי משלם קודם כל דמי פגיעה במשך 91 ימים ולאחר מכן, אם עדיין ישנה פגיעה שמגבילה את היכולת להתפרנס, העובד או העובדת יהיו זכאים למענק חד-פעמי או לקצבה חודשית קבועה, תלוי בחומרת הפגיעה.
עוד כדאי לדעת שבמקרה של תאונת דרכים בדרך למקום העבודה או ממנו הביתה, גם כן תוגש תביעה בגין פגיעה בעבודה, מה שבעזרת עורך דין תאונת אופנוע למשל, יכול להוביל לקצבה חודשית משמעותית.
כשמוגשת גם תביעה נגד הביטוח הלאומי וגם נגד המעסיק, הסכומים שמשלם הביטוח הלאומי לאורך השנים מקוזזים מאלה שתשלם חברת הביטוח של המעסיק, אבל כמובן שגם כך מדובר בסכומים משמעותיים מאוד, כאמור, בהתאם למידת החומרה של הפגיעה.
כשמחפשים עורך דין לנפגעי עבודה, הקריטריון העיקרי הוא ניסיון. עו"ד לירון ארהרדט ליוותה וייצגה בהצלחה נפגעי תאונות עבודה מכל הסוגים, תוך הקפדה על יושרה מוחלטת ונחישות רבה.