אילו סירים ומחבתות כדאי להחזיק במטבח?

אילו סירים ומחבתות כדאי להחזיק במטבח?
credit pixabay

יש מגוון כמעט אינסופי של סירים ומחבתות לבשל איתם. עם כל כך הרבה אופציות, אתם ודאי שואלים את עצמכם אילו כלי בישול אתם צריכים להחזיק במטבח שלכם.

הנה כמה מחבתות וסירים שיעזרו לכם לשדרג ולגוון את הבישול והארוחות בבית.

מחבת סקילט / מחבת צלייה

מחבתות אלו הן כלי הבישול הנפוצים ביותר ברוב המטבחים. הן נהדרות לכל דבר – החל מטיגון ביצים, דרך הכנת רוטב פסטה ועד לצליית המבורגרים מושלמים כאשר אין מנגל זמין. שלושת הזנים הנפוצים ביותר של מחבתות סקילט / צלייה הם נירוסטה – מחבת שימושית ורב תכליתית; נון סטיק – מושלמת לבישול דגים עדינים; וברזל יצוק – חומר שיכול להתמודד עם כל דבר, החל מפריטטה ועד תבשילים מורכבים

מחבת פסים

כאשר אתם צריכים את הביצועים והיכולות של מחבת, אבל זקוקים לשטח פנים יותר גדול, מחבת פסים היא הפתרון הטוב ביותר. מעבר לסטייקים, אפשר להכין עליה טוסטים, פאנינים ופנקייקים – כי יש מספיק מקום להבטיח השחמה איכותית תוך הימנעות מאידוי.

תנור הולנדי

תנור הולנדי עשוי להיות כלי הבישול המגוון ביותר שאי פעם תרגשו. זהו סיר שמגיע עם תחתית כבדה ודפנות גבוהות יותר מאשר סירים אחרים, והוא יכול לעבור בצורה חלקה מהכיריים לתנור, מה שעושה אותו בחירה נהדרת להכנת מרקים ותבשילים, וגם לטיגון. למעשה, ניתן אפילו להשתמש בסיר כדי לאפות לחם.

ווק

לאחר שהצטיידתם בדברים הבסיסיים, ווק הוא כלי בישול נהדר שכדאי להוסיף, במיוחד אם אתם חובבי מוקפצים. ווקים מיוצרים באופן מסורתי מפלדת פחמן וכתוצאה מכך, מתחממים מהר מאוד ומבשלים את כל המרכיבים שאתם זורקים פנימה בקצב מואץ. גם אם לא בישלתם עם ווק לפני כן, דעו שאלה כלים פשוטים במיוחד לשימוש, אז אין לכם מה לחשוש.

מחבת סקילט עמוקה

המחבת העמוקה היא מעין הכלאה בין מחבת לסיר. הדפנות הגבוהות מאפשרות לצמצם נוזלים, מה שהופך מחבתות סקילט עמוקות לאידיאליות עבור צליית שוקי עוף או ירקות, הכנת קארי ועוד ועוד.

מחבת רוטב

מחבתות להכנת רטבים מגיעות בכל גודל שאפשר להעלות על הדעת, והן מגוונות בדיוק כמו שהן שימושיות. הן מושלמות להכנת מנות עם הרבה נוזלים.

סיר  קדירה

אחרי שכבר רכשתם סירים גנריים בכל הגדלים, השלב הבא הוא לבחור סירים לשימושים ספציפיים. סירי קדירה הם סירי מתכת גדולים, שמתאימים להכנת צירים ומרקים, בישול פסטה או ריכוך תפוחי אדמה. לכל מתכון שדורש נפח גדול של נוזלים ומרכיבים, או אם אתם מבשלים לקבוצה גדולה, זה צריך להיות הכלי הרצוי שלכם.

בשורה התחתונה

כמובן שיש עוד מחבתות וסירים שאתם יכולים להוסיף לאוסף הפרטי שלכם, אך אנו ממליצים להתחיל מהכלים הללו. מקווים שעזרנו לכם להבין מה כדאי להחזיק במטבח. בישול נעים, ובתיאבון!

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עיצוב מטבחים וחדרי רחצה בירושלים – חללים מעוצבים בהתאמה אישית
עיצוב פנים מהווה חלק מרכזי בתכנון נכון של הבית, ומטבחים...
כמה חשמל צורכים מכשירי החשמל שלנו?
אם חשבתם עד היום שאין שום דבר שאתם יכולים לעשות...
חופש תנועה ללא גבולות
שינוי פרדיגמת הניידות כסא ממונע מתקפל מייצג מהפכה בתפיסת הניידות האישית....
החלפת מצבר לרכב: מצברים עד הבית בתל אביב
חיים בעידן המודרני הפכו את הרכב לחלק בלתי נפרד משגרת...
מתי עורך דין לענייני מס הכנסה יוכל לעזור לכם?
ישראל זו מדינה שבה כולם משלמים מיסים, חוץ מקבוצות מסוימות...
שוקולד ממותג לעסקים
שוקולד ממותג לעסקים
שוקולד ממותג הוא שוקולד שעבר התאמה אישית עם עיצוב, לוגו...
איך לבחור חנות תוספי תזונה
בחירת חנות תוספי תזונה איכותית  נחשבת חשובה לשמירה על הבריאות....
משפחה במשבר
בעולם המשפט המודרני, ולאור שינויים בחקיקה ופסיקת בתי המשפט, הליכי...
התמודדות עם עיקולים: המדריך לחייבים
הלב דופק בחוזקה, הידיים מזיעות, והמחשבות רצות - זו התחושה...
חיוך יפה ובריא: כל מה שרציתם לדעת על טיפולי שיניים מתקדמים
חיוך יפה ובריא הוא מרכיב מרכזי בביטחון העצמי שלנו, שכן...
דילוג לתוכן