אל חשש: שלטי אזהרה מפני צונאמי יוצבו בחופי בת-ים בימים הקרובים

אל חשש: שלטי אזהרה מפני צונאמי יוצבו בחופי בת-ים בימים הקרובים
שלט צונאמי חוף היום - קרדיט רשות החירום הלאומית - רחל

עיריית בת-ים ורשות החירום הלאומית החלו במהלך לפריסת שילוט המזהיר מפני סכנה של צונאמי בחופי העיר, במקרה של רעידת אדמה. שלטי הצונאמי מוצבים בהתאם להנחיות משרד הבטחון לרשות. בכך מצטרפת בת ים לשורה על ערי חוף שהציבו שילוט בתחומן.

ראש העיר, צביקה ברוט: "העירייה נערכת לתת את המענה הטוב ביותר לכל מקרה של תרחיש קיצון"

סכנה מפניי רעידות אדמה היא דבר ידוע, ודאי באזור הרגיש בו שוכנת מדינת ישראל, אולם לא מדובר באיום הגיאולוגי היחיד שמאיים על המתגוררים בערי החוף.  אזהרה מפני גלי הים הגבוהים ששטפו את החופים ראינו בחופי המזרח הרחוק או בסרטי מדע בדיוני, אולם מתברר שגם בים התיכון עשויים להתרומם גלי ענק – "צונאמי", וערי החוף של ישראל עלולות להיות בסכנת הצפה בשל כך.

שלט צונאמי חוף היום – קרדיט רשות החירום הלאומית – רחל

עיריית בת-ים בשיתוף רשות החירום הלאומית (רח"ל) תחל בשבועות הקרובים במהלך להצבת שלטים המתריעים על אזורי סיכון מפני צונאמי, נתיבי מילוט ואזורי כינוס למקרה של צונאמי וזאת על מנת לחשוף את התושבים להיתכנות של אירוע צונאמי ולהדריך מבעוד מועד את התושבים בהנחיות כציד לנהוג במקרה של צונאמי, איפה אסור להיות (אזור חוף הים), נתיבי המילוט ואזור התכנסות.

השלטים שיוצבו בחופי העיר מזהירים את הציבור מהנחשול הענק ומכווינים אותו לאן להימלט בעת הצורך. השלטים מתחלקים לארבעה סוגים: שלט שמזהיר שהאזור המדובר מיועד להישטף, שלט שמכווין את הציבור למקום גבוה, שלט שמכווין את הציבור למבנה בטוח ושלט שמציין שכעת אתם נמצאים במקום בטוח.

גלי צונאמי הם סדרה של כמה גלים ארוכים מאוד, הנוצרים בדרך כלל, עקב רעידת אדמה. כאשר הגלים נכנסים לאזור הרדוד, הם עלולים להתרומם ולפגוע בחוף בעוצמה רבה. גלי הצונאמי עלולים להגיע ברציפות ובמשך כמה שעות ארוכות, כאשר הגל הראשון אינו בהכרח הגל הגדול ביותר או זה שיגרום לפגיעה הנרחבת ביותר.

ראש העיר, צביקה ברוט: "חשוב ביותר שבת-ים, בה רצועת חוף באורך של כ- 3.5 ק"מ תהייה ערוכה לאירוע מסוג רעידת אדמה ולהשפעה המסוכנת של אירוע על גלי הים ובכלל זה תופעת של צונאמי. השילוט וההסברה מבעוד מועד הן חלק מהמענה של העירייה כיד להבטיח את היערכותו למקרה של קיצון".

במקביל להצבת השלטים, עיריית בת-ים עדכנה את האתר העירוני בכל החומרים הרלוונטיים בקישור:

http://www.bat-yam.muni.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פתח תקווה כובשת את צמרת החינוך המיוחד בישראל: בית הספר שלום זכה בפרס החינוך הארצי
בית הספר שלום פתח תקווה, בית ספר לחינוך מיוחד בניהולה של...
חג פורים פראי בפתח תקווה: פתח תקווה חוגגת בשאגות שמחה עדלאידע 2026 באווירת ספארי
חגיגות העדלאידע חוזרות השנה לפתח תקווה, והפעם בנושא ספארי צבעוני...
לא מפסיקים לרוץ! 4.6.26 Save the date מרוץ הלילה של פתח תקווה 2026 יוצא לדרך!
מרוץ הלילה של פתח תקווה יתקיים השנה ביום חמישי, 4.6.26,...
"עיניים פקוחות" כשאבק כוכבים, בדי טקסטיל ואור ישראלי מתלכדים ליצירה אחת שלמה. תערוכת יחיד לאמנית ביאטריס וסרמן
בתערוכה זו, אנו נחשפים לעולמה הפנימי העשיר של האמנית ביאטריס...
פירוק שותפות בנכס וזכות הסירוב הראשונה
במקרים מסוימים שבהם שותפים עורכים ביניהם הסכם שיתוף הם כוללים...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל 'אמצע הדרך' יוצא לדרך. פתח תקווה חוגגת יצירה ותנועה עם אלפי רקדנים ורקדניות במופעי ריקוד מרהיבים
פתח תקווה הופכת לזירת תרבות ותנועה עם פסטיבל "אמצע הדרך",...
שיתוף פעולה מציל חיים בבת-ים: כלב שננעל ברכב חולץ בשלום ע"י הפיקוח העירוני וארגון ידידים
אתמול ,(4.2.26), בשעות הצהריים, נרשמה בבת-ים תזכורת חשובה לכוחו של...
'ספיד דייט' אירוע היכרויות מיוחד לרגל הוולנטיין יערך בעופר בילו סנטר OUTLET
לרגל הוולטיין דיי, חג האהבה, עופר בילו סנטר OUTLET מארח...
כיצד נראה משק חקלאי בעידן של מהפכת טכנולוגיה חינוכית? - בכפר הנוער ויצו גן ונוף בפתח תקווה פיתחו את "נחמן" רובוט אנושי
בכפר הנוער ויצו גן ונוף בפתח תקווה פועלות מספר מגמות...
קהילה שצומחת ביחד: יום המעורבות הקהילתית העולמי צוין בפעילות מרגשת בעמותת ש.ק.ל ישראל בבת-ים
בשבוע שעבר, 28.1, צוין ברחבי העולם יום המעורבות הקהילתית העולמי-...
דילוג לתוכן