אל חשש: שלטי אזהרה מפני צונאמי יוצבו בחופי בת-ים בימים הקרובים

אל חשש: שלטי אזהרה מפני צונאמי יוצבו בחופי בת-ים בימים הקרובים
שלט צונאמי חוף היום - קרדיט רשות החירום הלאומית - רחל

עיריית בת-ים ורשות החירום הלאומית החלו במהלך לפריסת שילוט המזהיר מפני סכנה של צונאמי בחופי העיר, במקרה של רעידת אדמה. שלטי הצונאמי מוצבים בהתאם להנחיות משרד הבטחון לרשות. בכך מצטרפת בת ים לשורה על ערי חוף שהציבו שילוט בתחומן.

ראש העיר, צביקה ברוט: "העירייה נערכת לתת את המענה הטוב ביותר לכל מקרה של תרחיש קיצון"

סכנה מפניי רעידות אדמה היא דבר ידוע, ודאי באזור הרגיש בו שוכנת מדינת ישראל, אולם לא מדובר באיום הגיאולוגי היחיד שמאיים על המתגוררים בערי החוף.  אזהרה מפני גלי הים הגבוהים ששטפו את החופים ראינו בחופי המזרח הרחוק או בסרטי מדע בדיוני, אולם מתברר שגם בים התיכון עשויים להתרומם גלי ענק – "צונאמי", וערי החוף של ישראל עלולות להיות בסכנת הצפה בשל כך.

שלט צונאמי חוף היום – קרדיט רשות החירום הלאומית – רחל

עיריית בת-ים בשיתוף רשות החירום הלאומית (רח"ל) תחל בשבועות הקרובים במהלך להצבת שלטים המתריעים על אזורי סיכון מפני צונאמי, נתיבי מילוט ואזורי כינוס למקרה של צונאמי וזאת על מנת לחשוף את התושבים להיתכנות של אירוע צונאמי ולהדריך מבעוד מועד את התושבים בהנחיות כציד לנהוג במקרה של צונאמי, איפה אסור להיות (אזור חוף הים), נתיבי המילוט ואזור התכנסות.

השלטים שיוצבו בחופי העיר מזהירים את הציבור מהנחשול הענק ומכווינים אותו לאן להימלט בעת הצורך. השלטים מתחלקים לארבעה סוגים: שלט שמזהיר שהאזור המדובר מיועד להישטף, שלט שמכווין את הציבור למקום גבוה, שלט שמכווין את הציבור למבנה בטוח ושלט שמציין שכעת אתם נמצאים במקום בטוח.

גלי צונאמי הם סדרה של כמה גלים ארוכים מאוד, הנוצרים בדרך כלל, עקב רעידת אדמה. כאשר הגלים נכנסים לאזור הרדוד, הם עלולים להתרומם ולפגוע בחוף בעוצמה רבה. גלי הצונאמי עלולים להגיע ברציפות ובמשך כמה שעות ארוכות, כאשר הגל הראשון אינו בהכרח הגל הגדול ביותר או זה שיגרום לפגיעה הנרחבת ביותר.

ראש העיר, צביקה ברוט: "חשוב ביותר שבת-ים, בה רצועת חוף באורך של כ- 3.5 ק"מ תהייה ערוכה לאירוע מסוג רעידת אדמה ולהשפעה המסוכנת של אירוע על גלי הים ובכלל זה תופעת של צונאמי. השילוט וההסברה מבעוד מועד הן חלק מהמענה של העירייה כיד להבטיח את היערכותו למקרה של קיצון".

במקביל להצבת השלטים, עיריית בת-ים עדכנה את האתר העירוני בכל החומרים הרלוונטיים בקישור:

http://www.bat-yam.muni.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עיריית בת-ים מחדדת הנחיות: כלל המקלטים הציבוריים נפתחו, מוסדות החינוך לא יפעלו וחופי הים סגורים
לאור המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, עיריית בת-ים מעדכנת...
הפציעה השקופה. חודש המודעות לפוסט טראומה: כך נוירופידבק מציע תקווה חדשה לנפגעי טראומה ומלחמה
חודש יוני הוא חודש המודעות להפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD)...
מבית הנשיא לאירופה: תלמיד אמית בר אילן גוש דן זכה בתחרות המדענים הצעירים
הישג מדעי כחול-לבן: שגיא אפלבום, תלמיד י"ב בבית החינוך אמית...
קיץ בריא ובטוח: כך תיהנו מהים והבריכה בלי לסכן את הבריאות
עם פתיחת עונת הרחצה, החופים והבריכות מתמלאים באנשים המחפשים מפלט...
כשחינוך פוגש שליחות: שתי נשות חינוך מבת-ים נבחרו למצטיינות מחוז תל אביב
הדר כהן ויעל שימבורסקי נבחרו למצטיינות מערכת החינוך במחוז תל...
בונים מערכות אנרגיה מהשמש, הופכים סמארטפון למצלמת טבע וממציאים מחדש את השכונה כל זה קורה בשבוע המדע והסביבה 2026 ברמת גן 31.5–5.6 (יום א׳-ו׳)
האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה מזמינה את הציבור הרחב לחגיגה...
זוכרים את ימנו: בני משפחתו וחבריו של ימנו זלקה ז"ל ירוצו לזכרו במרוץ הלילה של פתח תקווה 2026
מרוץ הלילה של פתח תקווה 2026, ביוזמת עיריית פתח תקווה...
עיריית בת-ים מחברת בין נשים צעירות: קהילת "שוות" במפגש מעורר השראה במרכז הצעירים בתיה
כ-40 נשים צעירות מבת-ים השתתפו לאחרונה במפגש קהילתי מיוחד שהתקיים...
טקס ההתייחדות עם הרוגי פיגוע הטרור בדולפינריום במלאת 25 שנים לפיגוע
משרד העלייה והקליטה ועיריית תל אביב–יפו קיימו את טקס ההתייחדות...
"לא נאפשר עבירות בנייה והשתלטות על המרחב הציבורי": עיריית בת-ים מגבירה את האכיפה והמשילות בעיר
עיריית בת-ים הודיעה כי בתקופה הקרובה יחל אגף הפיקוח על...
דילוג לתוכן