אמש נחנך משכן השירים במעמד ראש העיר, יהורם גאון ופנינה רוזנבלום

אמש נחנך משכן השירים במעמד ראש העיר, יהורם גאון ופנינה רוזנבלום
לשכת דובר עיריית פתח תקוה

אמש 29.5 בטקס חגיגי הונחה אבן הפינה למשכן השירים ברחוב המפלסים, משכן אשר יוקם על פי חזונו של איתן גפני מייסד עמותת מיתר. בטקס החגיגי השתתפו ראש העיררמי גרינברגיהורם גאון – יו"ר מיתר וחתן פרס ישראל, עודד מלצר – יו"ר מיתר בצפון אמריקה, איתן גפני היוזם והחולם, חיה ודוד ברסלבי האדריכלים, פנינה רוזנבלום, משהלהב (טיש), מלכה שבדרון, מלכה קליין ואורחים רבים.

לשכת דובר עיריית פתח תקוה

ראש העיר רמי גרינברג  אמר כי זהו כבוד גדול לעיר כי בה יוקם משכן השירים והוסיף "משכן השירים יהיה בית לאומי, מרכז חינוכי, תרבותי וחוויתי, למוזיקה יהודית – ישראלית אשר יוקם בפתח תקוה, ראשון ויחיד מסוגו! מטרתו להוות מרכז לשימור חומרים כגון מילים, תווים, הקלטות, תמונות, מחקרים, קליפים וכדומה, המהווים את אוצר המוסיקה הישראלית לדורותיה. בית כזה ראוי שיהיה באם המושבות ויקשר בין העבר המפואר של המדינה והזמר העברי לבין העתיד והקידמה".

יהורם גאון יו"ר מיתר וחתן פרס ישראל כיבד בנוכחותו ונשא דברים: "השבוע  הייתי… יותר נכון זכיתי… להיות אחד המשתתפים בהנחת אבן פינה לבית הזמר העברי בפתח תקווה. ניתנה אמת להיאמר שזה סיפור ארוך בן שנים, בו כמעט אין עיר שלא הובטחו בה הבטחות להקמת הבית הזה, אבל תמיד היו בעיות בוערות אחרות שדחקו את הנושא הזה למקום חסר תקווה, הפעם  בפתח תקווה דווקא עם ראש עיר חדש ונמרץ, עם תורם שתורם בפועל ולא  בהבטחה מסתבר שהתקווה הגדולה הולכת  להיות מציאות!

לשכת דובר עיריית פתח תקוה

קשה שלא  לצטט כאן  מתוך דברים שנשא נח בערב הראשון בו  נוסדה המושבה ר' דוד גוטמן, הזקן שבחבורה, ישב בראש המסובין ואמר:

הלילה הזה עלינו לברך את ברכת 'שהחיינו' בכוונה כפולה: שהחיינו לכונן מושבה חקלאית ראשונה בארצנו הקדושה ולסול המסילה לבאים אחרינו. אנחנו הננו היום הציפורים הראשונות המבשרות את אור השחר, במקום הזה בקע לנו אור השחר ועוד מעט וזרחה עלינו השמש, נשמת ישראל סבא תשוב, תעל, תתלבש בקדושה ובטהרה כימי קדם קדמתה, ושוב פעם נזכה להקים לנו נביאים וקדושי עליון לגאולתנו ולגאולת העולם.

ובמעמד  השבוע חשבתי שמשכן  השירים, אשר  יקום בפתח תקוה, הוא  קודם כל, תקווה גדולה  ופֶתח ראוי לאחד  המוסָדות החשובים, שיהיו בו תיעוד ותוכן של פס קול צמוד לקורותיה של הארץ שלנו בימי השמחה שלה ובימי העצב, בימי צהלה ויגון, בימי ההתהוות, והמאבקים  החוצה ופנימה. יהיה זה מרכז  לזמר עברי ולמוסיקה יהודית. תשתית  תרבותית נוספת ואחרת, לעם עולם, אחת מיני רבות חשובה ומרגשת .

לשכת דובר עיריית פתח תקוה

שכשאומרים  זמר עברי , זה לא  רק זמר, זו מהות, זו הוויה ייחודית ומלכדת. זה נר  תמיד שאינו  כבה, אף שהוא  משנה גוונים וצבע,  אבל שהוא תמיד בוער,  תמיד חי ומפיץ אור וחום  סביבותיו".

עוד נשאו דברים מרגשים עודד מלצר ואיתן גפני.

האדריכלים דוד וחיה טרבלסי סיפרו כי "פרויקט משכן השירים הוא חזון של איתן גפני מעמותת "מיתר" והמקום נועד להיות בית למוסיקה יהודית-ישראלית ומרכז חינוכי תרבותי וחוויתי לזמר העברי. מאחר והשירים והמנגינות  נוגעים בכל הרגישויות הטבועות בנפש האדם, מכאן המורכבות בתפישה האדריכלית של הבניין. התכנון מורכב מקווים ישרים, משולשים, פינות חדות ולאט לאט הן הופכות לקווים רכים ועגולים.

מלמעלה גולשים קווים מתפתלים ונוגעים-לא נוגעים באדמה, ומצד שני עפים אל השמים.

לשכת דובר עיריית פתח תקוה

מעין מערבולת של צורות שנועדו לשקף את התחושה של כל החוויות הרגשיות שהשירים והמנגינות, עם הארומה של המקום שבו הם נוצרו, משקפים – כאב ושמחה, אהבה ושנאה, התרוממות הרוח ועצב – כל עולם הרגשות והתחושות שהוא אינסופי ונוגע בכל אחד ואחת מאתנו, ורק משוררים ומחברי המנגינות יודעים להביא אותם לידי ביטוי באופן מתומצת ורגיש כל כך-בשיר ".

בסיום הטקס השתתפו הנוכחים בטקס הנחת אבן הפינה למשכן. פנינה רוזנבלום השתתפה אף היא בטקס ואמרה שכילידת העיר היא שמחה להשתתף באירוע מרגש זה.

את הטקס הנחתה מלכה שבדרון מהלת מיתר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהטיים סקוור לפתח תקווה: האמן הבינלאומי טומי כהן פותח גלריית פופ אפ נודדת בעופר הקניון הגדול בפ"ת
התערוכה מציגה אמנות עכשווית בפורמט דיגיטלי תוצג בעופר הקניון הגדול לקהל...
לראשונה נחשפת בפתח תקווה: תערוכת "חיבוק אחרון" קולם של אבות שכולים ממלחמת חרבות ברזל
תערוכה ייחודית ומטלטלת תיפתח ברחבה המרכזית של קריית המוזיאונים יד...
פארק נדיר: הזמרת והיוצרת האגדית קורין אלאל ז״ל מונצחת בפתח תקווה: פארק חדש ייקרא על שמה
פארק חדש שנחנך בימים אלו בפתח תקווה יישא את שמה...
תעסוקה, זכויות ואווירה משפחתית: עיריית בת-ים מפעילה את תוכנית "קפה תעסוקה"
עיריית בת-ים, באמצעות מינהל הרווחה והשירותים החברתיים, מפעילה את מרכז...
Vivian בר היין החדש של פתח תקווה: צעיר, סקסי וקליל האחות הקטנה של וין אנד ויאנדה יוצאת לדרך תפריט יין נגיש, טעימות יין, תפריט טאפסים מושקע ותפריט קוקטיילים מבעבע היזם רן דור־חי משיק את Vivian בר יין חדש שמביא לעיר אנרגיה אירופאית עם חום ישראלי
סצנת הבילוי של פתח תקווה ממשיכה להתעורר והפעם עם פתיחה...
מפגש של זיכרון, ערכים ונתינה: סיירת סח"י בת-ים בערב מיוחד לזכרו של תומר נגר הי״ד
ברביעי האחרון התקיים במגדלור - החממה בבת-ים מפגש מרגש וייחודי...
משרד העלייה והקליטה מסכם את שנת 2025: נתניה מובילה עם 2,939 עולים שהגיעו לעיר במהלך השנה
למעלה מ־20 אלף עולים הגיעו לישראל ברקע המלחמה. כשליש מהם...
משרד העלייה והקליטה מסכם את שנת 2025:
תל אביב בין הערים המובילות עם 2,622 עולים שהגיעו השנה;...
חיבור בין דור העתיד לקהילה: יום התנדבות מיוחד בעמותת ברכת הכהן בבת-ים
התנדבות מרגשת ומלאת משמעות התקיימה בשבוע שעבר בבת-ים, כאשר חניכי...
שיתוף פעולה חוצה מתקנים - בחינת שיתופי פעולה להתמודדות עם משבר הפסולת בישראל
צוות ההנהלה הבכיר מפארק המיחזור חירייה - איגוד ערים דן...
דילוג לתוכן