אפקט דוראן דוראן: עליה דרמטית של כ – 135% בביקוש לבדיקות דם בישראל לגילוי סרטן הערמונית

אפקט דוראן דוראן: עליה דרמטית של כ – 135% בביקוש לבדיקות דם בישראל לגילוי סרטן הערמונית
צילום: מדיקל לינק המייצגת של בדיקת הדם הנקראת IsoPSA .

בעקבות הגברת המודעות והחשיפה של גיטריסט להקת דוראן דוראן המתמודד עם סרטן הערמונית, הממאירות הנפוצה ביותר בקרב גברים.

מציל חיים: מסתבר כי הודות לחשיפה תקשורתית והגברת מודעות, יותר מטופלים בישראל פונים לאחרונה לאבחון מוקדם ומדויק של סרטן הערמונית, הממאירות השכיחה ביותר בקרב גברים בארץ ובעולם.

בחודש אוקטובר הושקה לציבור הרחב בישראל, בדיקת דם חדשה לסרטן הערמונית, חיזוק נוסף הגיע מכיוונה של להקת דוראן דוראן שהודיעה כי הגיטריסט אנדי טיילור מתמודד עם המחלה. בנוסף במהלך נובמבר צוין חודש המודעות הבינלאומי לסרטן הערמונית ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן ועמותת חיים עם סרטן הערמונית. אם לא די בכך, במהלך דצמבר נערך גם השנתי של איגוד האורולוגים הישראלי בעיר אילת במהלכו הוצג מחקר בינלאומי שהוכיח רמת דיוק גבוהה בכושר הניבוי של סרטן אגרסיבי בערמונית באמצעות בדיקת הדם. כל אלו יצרו עליה דרמטית של כ – 135% בביקוש לבדיקות דם לסרטן הערמונית ברבעון האחרון של שנת 2022.

עיקר הביקוש הוא לבדיקה חדשה הנקראת IsoPSA המאפשרת להעריך את הסיכון לנוכחות סרטן אגרסיבי בערמונית ברמת דיוק גבוהה מאוד. הבדיקה אושרה לאחרונה על ידי משרד הבריאות ומאפשרת לרוב המטופלים, להימנע מביופסיה פולשנית מיותרת שהיא למעשה ניתוח קטן לכל דבר בהרדמה מלאה.

צילום: מדיקל לינק המייצגת של בדיקת הדם הנקראת IsoPSA .

פרופ' עופר נתיב מומחה לכירורגיה אורולוגית, מרצה בפקולטה לרפואה של הטכניון, לשעבר מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי בני ציון בחיפה וכיום אורולוג בכיר בבית החולים אלישע המשמש כיועץ מדעי לבדיקה בישראל הסביר כי: "הודות להגברת המודעות בחודשים האחרונים, יותר מטופלים עם חשד לסרטן הערמונית פונים אלינו ואנחנו הרופאים יכולים לאבחן מוקדם ולנבא באופן מדויק הרבה יותר סרטן אגרסיבי בערמונית ולחסוך למטופלים שלנו פעולות מורכבות וכואבות כמו ביופסיות או בדיקות MRI. אני ממליץ לכל מי שיש לו רמת PSA והאורולוג שלו חשב שכדאי להתקדם לכיוון ביופסיה, להתייעץ לגבי האפשרות של בדיקת הדם הנקראת IsoPSA אשר הוכיחה דיוק ואמינות במחקרים קליניים ועל בסיס התוצאות שלה אנחנו שולחים לביופסיה רק את מי שקיבל תשובה חיובית לגבי סיכון לנוכחות סרטן אגרסיבי ערמונית."

לבדיקת הדם הזו גם היבט כחול לבן מרתק, היא פותחה על ידי חברת הביוטכנולוגיה האמריקאית קליבלנד דיאגנוסטיקה ונכללת בתיק ההשקעות של חברת מרחביה אחזקות הישראלית. הבדיקה מיוצגת בלעדית בישראל על ידי חברת מדיקל לינק מקבוצת בייבי לינק המספקת טכנולוגיות רפואיות מתקדמות למערכת הבריאות בארץ.

יודגש כי סרטן הערמונית היא הממאירות השכיחה ביותר בקרב גברים בישראל ובעולם. על פי נתוני אירגון הבריאות העולמי מדי שנה מתגלים בעולם כ – 1.4 מיליון חולים חדשים עם סרטן הערמונית וכ- 375 אלף גברים מתים מהמחלה. על פי נתוני משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן, במהלך השנה האחרונה התגלו בישראל כ – 2,600 חולים חדשים וכ – 500 גברים נפטרו מהמחלה.

אנדי טיילור. באדיבות האתר הרשמי של דוראן דוראן.

יצוין כי כללית מושלם כבר מאפשרת קבלת החזר של 75% מהעלות של הבדיקה החדשה ולאומית זהב החזר של 80%. הבדיקה גם נכללת ברוב ביטוחי הבריאות הפרטיים ובקרוב גם קופות חולים נוספות צפויות להצטרף. היא מיועדת לגברים מגיל 50 ומעלה עם ערכי PSA מעל 4 בבדיקה רגילה והפניה מאורולוג. למידע ניתן להתקשר למוקד הטלפוני המאויש 24/7 לטלפון שמספרו 5901* או להיכנס לאתר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירוע מרגש לציון יום המאבק באלימות נגד נשים התקיים בויצו חולון: "הרצאת חובה לכל אם במדינת ישראל"
בסניף ויצו חולון נערך אתמול (9.12.25) אירוע משמעותי ומרגש לציון...
שגיא וסרמן חולה פרקינסון צעיר סיים בהצלחה מסלול של 10 ק"מ במירוץ 'חבר' תל אביב: "לעמוד על קו הסיום למרות הכל זו תחושה שאין לתאר"
שגיא וסרמן, בן 41 ואב לשלושה מגוש עציון, אובחן כחולה...
חורף נעים וטעים עם "פרימור" - מרק קובה דלעת
"פרימור" מגישה לרגל ימי החורף הקרירים מתכון למרק מסורתי עשיר...
כשמערכת ההורמונים מאותתת – כדאי להקשיב לגוף
מערכת ההורמונים בגופנו אחראית על ויסות תהליכים חיוניים כמו חילוף...
כנס אומנה, המאגד את כלל הגורמים הפעילים בתחום, יתקיים ברביעי הקרוב (19.11) בכפר המכביה
שמים על השולחן את הסוגיות הבוערות שבתחום האומנה. ביום רביעי...
אחותי בוורוד: אירוע התרמה נשי לטובת המאבק בסרטן השד בהשתתפות הזמרת רונית שחר, הסטנדאפיסטית הדר לוי והפסיכולוגית ד״ר מעין בוימן משיטה
עם סיומו של חודש המודעות הבין-לאומי, האגודה למלחמה בסרטן עורכת...
חוסן אישי, משפחתי וקהילתי – אירוע לציון יום בריאות הנפש ב- HIT המכון הטכנולוגי חולון
עמותת איכות בשיקום קיימה אירוע מיוחד ביום שלישי 4.11,  לציון...
"קול לכל גבר” – תערוכת אמנות ייחודית המציינת לראשונה בישראל את יום הגבר הבינלאומי ביוזמת עיריית פתח תקווה התערוכה תוצג בין התאריכים 16–19 בנובמבר 2025 בלובי מגדל I, מגדלי בסר
עיריית פתח תקווה גאה להשיק את תערוכת האמנות “קול לכל...
עיריית בת-ים יוצאת לדרך עם חודש האזרח הוותיק – אירועים, הרצאות ותוכניות חווייתיות לוותיקי העיר
עיריית בת-ים פותחת את חודש האזרח הוותיק ומזמינה את כלל...
מחיצות זכוכית למשרדים
מחיצות זכוכית למשרדים - הפתרון העכשווי לעיצוב המשרד שלכם
מהם היתרונות של מחיצות זכוכית למשרדים? כשמדובר בעיצוב חלל משרדי, אין...
דילוג לתוכן