הרשות למאבק באלימות סמים ואלכוהול פתח תקוה בשיתוף אגף החינוך העל יסודי מפעילים זו השנה השנייה את תוכנית "אפשר אחרת".

עמותת אפשר אחרת בניהולה של ד"ר תקווה ברכה פועלת משך 18 שנה במטרה לצמצם סטריאוטיפים, ניכור ותופעות גזעניות ולהגביר יחס של סובלנות וכבוד, תוך הכרת האחר והבנה מתוך ידע ורגישות בין תרבויות, בין אזרחים יהודים וערבים, צעירים, יהודים דתיים וחילוניים אזרחי ישראל.
התוכנית פועלת בחטיבת הביניים בן גוריון עם חטיבת אלראזי מג'לג'וליה, וחטיבת ביניים גולדה עם חטיבת אלחיכמה מלוד וכן תיכון עמל ב' וחטיבת ביניים עמל טירה.
התהליך בבית הספר כולל מפגשי למידה ומפגשי חוויה:
- במסגרת התוכנית מתקיים מפגש בתחילת שנה עם מנהלי בתי הספר ומחנכי הכיתות המשתתפות לחשיפת התכנית החינוכית
● כמו כן מפגש בין צוותי המורים משני התיכונים – הכרות בין תרבותית מרגשת ושיח מעמיק.
● כל כיתה עוברת שלושה מפגשי הכנה במסגרת הבית סיפרית.
● בתום תהליך ההכנה מתבצעים שישה מפגשים רב תרבותיים משותפים עם מנחי אפשר אחרת כולל מפגש –ODTכאשר בכל פעם בית ספר אחר מארח.
לקראת סיום התוכנית נערך ביום רביעי האחרון מפגש בשיתוף הורי התלמידים משני בתי הספר עם ילדיהם .
ד"ר תקווה ברכה מנהלת העמותה "המפגשים הבלתי אמצעיים של התלמידים במהלך השנה, סדנאות חדרי המורים המשותף ובעיקר מפגשי ההורים של התלמידים מכל זוג ישובים משנים דעות ופותחים את הלבבות.
תקווה מציינת כי "בתחילת הדרך היו התנגדויות של מספר הורים לעצם המפגשים ונראה כי ככל שהתהליך התקדם התמוססו הניכור והטינה".
אורן קמינצקי מנהל חטיבת בן גוריון בירך את האורחים בשפה הערבית וציין כי "זה אחד הפרוייקטים החברתיים החשובים ביותר וההשתתפות בו הינה רווח נקי לכל תמיד שזוכה להיות שותף בו, ורק כיתה אחת זוכה לכך כל שנה".
שלומי ערה מנהל הרשות למאבק באלימות סמים ואלכוהול בעיריית פתח תקוה אמר כי "התוכנית מאפשרת לנוער משני המגזרים להכיר תרבות שונה, להבין כי יש מרחק רב בין מה שהם אולי שמעו ונחשפו אליו, בעיקר במדיות השונות, לבין המציאות. אני מצפה הן מהנוער והן מההורים שיושבים שהשתתפו והיו חלק מהתהליך להיות שגרירים שלנו להיותינו חברה טובה ומכבדת יותר".