אפשר אחרת- מפגשים רב תרבותיים

אפשר אחרת- מפגשים רב תרבותיים
קרדיט עיריית פ"ת

הרשות למאבק באלימות סמים ואלכוהול פתח תקוה בשיתוף אגף החינוך העל יסודי מפעילים זו השנה השנייה את תוכנית "אפשר אחרת".

תוכנית אפשר אחרת
קרדיט עיריית פ"ת

עמותת אפשר אחרת בניהולה של ד"ר תקווה ברכה פועלת משך 18 שנה במטרה לצמצם סטריאוטיפים, ניכור ותופעות גזעניות ולהגביר יחס של סובלנות וכבוד, תוך הכרת האחר והבנה מתוך ידע ורגישות בין תרבויות, בין אזרחים יהודים וערבים, צעירים, יהודים דתיים וחילוניים אזרחי ישראל.
התוכנית פועלת בחטיבת הביניים בן גוריון עם חטיבת אלראזי מג'לג'וליה, וחטיבת ביניים גולדה עם חטיבת אלחיכמה מלוד וכן תיכון עמל ב' וחטיבת ביניים עמל טירה.

התהליך בבית הספר כולל מפגשי למידה ומפגשי חוויה:

  • במסגרת התוכנית מתקיים מפגש בתחילת שנה עם מנהלי בתי הספר ומחנכי הכיתות המשתתפות לחשיפת התכנית החינוכית
    ● כמו כן מפגש בין צוותי המורים משני התיכונים – הכרות בין תרבותית מרגשת ושיח מעמיק.
    ● כל כיתה עוברת שלושה מפגשי הכנה במסגרת הבית סיפרית.
    ● בתום תהליך ההכנה מתבצעים שישה מפגשים רב תרבותיים משותפים עם מנחי אפשר אחרת כולל  מפגש –ODTכאשר בכל פעם בית ספר אחר מארח.
    לקראת סיום התוכנית נערך ביום רביעי האחרון מפגש בשיתוף הורי התלמידים משני בתי הספר עם ילדיהם .
    ד"ר תקווה ברכה מנהלת העמותה "המפגשים הבלתי אמצעיים של התלמידים במהלך השנה, סדנאות חדרי המורים המשותף ובעיקר מפגשי ההורים של התלמידים מכל זוג ישובים משנים דעות ופותחים את הלבבות.

תקווה מציינת כי "בתחילת הדרך היו התנגדויות של מספר הורים לעצם המפגשים ונראה כי ככל שהתהליך התקדם התמוססו הניכור והטינה".

אורן קמינצקי מנהל חטיבת בן גוריון בירך את האורחים בשפה הערבית וציין כי "זה אחד הפרוייקטים החברתיים החשובים ביותר וההשתתפות בו הינה רווח נקי לכל תמיד שזוכה להיות שותף בו, ורק כיתה אחת זוכה לכך כל שנה".

שלומי ערה מנהל הרשות למאבק באלימות סמים ואלכוהול בעיריית פתח תקוה אמר כי "התוכנית מאפשרת לנוער משני המגזרים להכיר תרבות שונה, להבין כי יש מרחק רב בין מה שהם אולי שמעו ונחשפו אליו, בעיקר במדיות השונות, לבין המציאות. אני מצפה הן מהנוער והן מההורים שיושבים שהשתתפו והיו חלק מהתהליך להיות שגרירים שלנו להיותינו חברה טובה ומכבדת יותר".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שפרו את הכישורים שלכם עם מאמן כדורגל אישי
היתרונות של מאמן כדורגל אישי בעידן המודרני, שחקני כדורגל, בין אם...
האנשים שמגיעים לזירה עוד לפני כוחות החירום: בעיר בת ים, ימונו "שגרירים" מוסמכים למצבי קיצון, בכל בניין ישנו שגריר שיכול לסייע בהכוונת כוחות הסיוע קישור למוקדי העירייה והמדינה וטיפול ראשוני בפצועים
האנשים שמגיעים לזירה עוד לפני כוחות החירום: בעיר בת ים,...
החל מהיום (18.6.25) ועד סיום המלחמה תתאפשר חניה חינם בכחול לבן ברחבי העיר פתח תקווה.
אין שינוי במדיניות החניה באזורים בהם מותרת החניה לבעלי תו...
בעקבות הפגיעה הישירה שספג: נשיא המדינה ביקר במכון ויצמן למדע
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, ביקר היום, יום שלישי, כ״א בסיון,...
המבקר אנגלמן בפתח תקווה ובהרצליה: "השלמנו ביקורת על טיפול הממשלה בפינוי אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות. נעקוב אחר הטיפול באוכלוסיות אלו"
המבקר אנגלמן ובכירי משרדו סיירו באתרים שנפגעו מטילים איראניים בפתח...
נפילת טיל בפתח תקווה
היום (שלישי) כינס ראש העיר רמי גרינברג את כל בעלי...
רגע מרגש בתוך ההרס: שני גורי כלבים אותרו חיים בדירה שניזוקה מההדף ופונתה בבת-ים
בעיצומו של מאמץ כואב ומורכב לאיתור נעדרים בזירת פגיעת הטיל...
בואו לקנות את כל הרהיטים המשרדיים שלכם בחנות אחת מובילה
כבר שנים לא החלפתם שום דבר במשרד שלכם ואתם רוצים...
נשיא המדינה בזירת הנפילה בפתח תקווה: ״יש לי חדשות בשביל המשטר האיראני - אתם פשוט טועים, אתם חושבים שאתם תעייפו אותנו ותערערו את הביטחון העצמי שלנו אבל שום דבר לא יערער את הישראלים״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שני, כ׳ בסיוון,...
פרופ' עוזי רבי מונה ליו"ר מרכז מורשת יהדות בבל
פרופ' עוזי רבי הוא פרופ' מן המניין באוניברסיטת תל אביב...
דילוג לתוכן