באישון לילה: תלמידות אמית רננים קבלו את פני הפליטים האוקראינים

באישון לילה: תלמידות אמית רננים קבלו את פני הפליטים האוקראינים
צילום רשת אמית

קבוצה של תלמידות בית החינוך אמית רננים הגיעו באישון לילה לטרמינל 1 בנתב"ג בכדי לקבל את פניהם של הפליטים האוקראינים שהגיעו לאחר שעות ארוכות בטיסה מבוקרשט לישראל.

מדובר בתלמידות משכבת י"ב בראשות ירדן רלבורק ואמה אפרת שהרימו את היוזמה יחד עם המחנכת גליה עובד, אליהם הצטרפו לאולם מקבלי הפנים – מנהלת התיכון אפרת שוורץ והמורה שירלי עגיב שחיכו עם שוקולדים, סוכריות, תפוזים חתוכים (בכל זאת, פירות הדר בישראל) ואנרגיות מטורפות.

לאחר עיכוב בנחיתה, בדיקות קורונה ואסיפת המזוודות, יצאו ראשוני הפליטים לקראת 22:30 בלילה לקול שירת התלמידות ודגלי ישראל מכל פינה. קבלת הפנים היתה עד לאחר חצות, שכן היה קשה להפסיק וללכת.

צילום רשת אמית

התגובות היו מחממות לב, החל מאישה מבוגרת שהתרגשה עד מאוד לנוכח קבלת הפנים, דרך נער שהגיע עם אחיו הצעיר שיצאו בריקודים ובשמחה מהטרמינל ועד ילדים קטנים ותינוקות שנראו מותשים ועצובים אך ברגע שהוגשו להם שוקולדים, סוכריות ועיניים מאירות- המבט מעט השתנה וחיוך התפשט על פניהם.

התלמידה אראל נאמן שיתפה: "נפלה בחלקי הזכות לנסוע לקבל עולים חדשים מאוקראינה בשדה התעופה. קיבלנו את העולים בשירים ישראלים, ובשמחה ובקבלה שלהם לארץ ישראל שלנו. רבים מהם שרו ורקדו והתרגשו איתנו, וכולנו התרגשנו גם. הייתה אפילו מישהי שבכתה כשראתה אותנו שרות לה, זה ריגש אותי ואת שאר הבנות מאוד".

המחנכת גליה עובד: "ההתרגשות הייתה כפולה, לראות רגע אחד בו העיניים הכבויות של פליטי מלחמה יהודים דומעות וצוהלות. לא פחות מרגשות הבנות המדהימות שלנו שלא הפסיקו לשיר כשקלטו את גודל המעמד. התחלנו ב'הבה נגילה' ועברנו מהר מאוד ל 'עם ישראל לא מפחד מדרך ארוכה!'".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מחיצות זכוכית למשרדים
מחיצות זכוכית למשרדים - הפתרון העכשווי לעיצוב המשרד שלכם
מהם היתרונות של מחיצות זכוכית למשרדים? כשמדובר בעיצוב חלל משרדי, אין...
דוח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור: רחובות, פתח תקווה, רמת גן ובת ים
דיירי בניין שנפגע מטיל ברחובות נותרו ללא טיפול מהעירייה, עד...
77 ילדים בישראל מחכים למשפחת אומנה
בזמן שרוב הילדים חוזרים לכיתה עם ילקוט חדש והוריהם לצידם,...
עיריית פתח תקווה השיקה אתר עירייה חדש! יותר נגיש, יותר נוח, יותר פשוט
עיריית פתח תקווה השיקה אתר עירייה חדש המציב את לקוחותיה...
דוח מבקר המדינה: עזרה וביצרון לא הפעילה מנגנוני פיקוח שנועדו למנוע מראש הונאות ומעילות
המבקר אנגלמן מתריע כי החברה - האחראית על פרויקטים של...
בהשקעה של מאות אלפי שקלים יפתח בראשון הקרוב 20.7 סניף חדש בתל אביב לתכנית יזהר
הסניף החדש יישא את שמו של איסר פולניצר ז"ל -...
מאוחדת פותחת שתי מרפאות חדשות תחת קורת גג אחת: טיפול בפוסט טראומה, חרדות והתמכרויות
כשברקע עדיין מתנהלת המלחמה הארוכה מול חמאס, איומי הטילים הבלתי...
נשיא המדינה במערך הכבאות וההצלה: ״אני מזהיר ומתריע מפני אסון אקלימי, ממש כהתרעה אסטרטגית לקראת הקיץ. זה מחייב את כל המערכות בארץ להיות מודעים ובמוכנות מלאה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר היום, יום שלישי, י״ב בתמוז,...
קול קורא להגשת מועמדות לקבל אות יקיר/ת העיר בסימן מבצע "עם כלביא" לשנת תשפ"ה 2025
עיריית בת-ים יוצאת בקול קורא לציבור להמליץ על מועמדים ראויים...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
דילוג לתוכן