בבת ים נותנים מכל הלב: מבצע איסוף מזון לקראת ראש השנה יוצא לדרך 3.9-7.9

בבת ים נותנים מכל הלב: מבצע איסוף מזון לקראת ראש השנה יוצא לדרך  3.9-7.9
קרדיט: דוברות בת ים

רגע לפני שעם ישראל מסב אל שולחן ערב חג ראש השנה, שעמוס כל טוב בדגים, עופות ובשרים וערימות של סלטים, בואו נזכר בכל אותם אנשים שבעבורם ארוחה חמה היא מותרות, ונדאג שגם להם יהיה חג שמח,שבע ומתוק כדבש.

כמדי שנה בשנים האחרונות, מקיימת עיריית בת ים מבצע איסוף מזון שיחולק למשפחות ולתושבים נזקקים ומעוטי יכולת.

המבצע יתקיים בין התאריכים 3.9-7.9 במסגרתו התושבים מוזמנים להגיע לעמדות איסוף המזון בכל בתי הספר בעיר ולתרום מוזרי מזון יבשים דוגמת: אורז, שמן, קטניות, שימורים, טחינה, דגנים ומזון לתינוקות. את המזון הזה אנו נארוז ונדאג לחלק לבתיהם של תושבים שזקוקים לכך.

בסופר מרקטים ברחבי העיר יסתובבו בימי המבצע בני נוער שיאספו מתושבים מוצרים, ועמדות יוצבו גם במרכזים הקהילתייים ובתנועות הנוער. בנוסף, גם בבניין העירייה יהיו עמדות בהם ניתן יהיה לתרום מוצרי מזון.

גם השנה מי שמובילים את המבצע הם אגף החינוך ותנועות הנוער בעיר. 20 אלף ילדים מהגן ועד יב' שלומדים את השיעור החשוב ביותר – שיעור בערכים, נתינה ועזרה לזולת.

בכל בתי הספר בעיר יוצבו עמדות לאיסוף מזון, אותם ירכזו התלמידים בשיתוף המורים והרכזים החברתיים.

אין עוד עיר בישראל שיש בה מבצע כזה, עיר שבה כל מערכת החינוך נרתמת למען הנזקקים, שבה מטף ועד קשיש לוקחים חלק בפרויקט שמלמד אותנו שהקבלה הכי גדולה היא בעצם הנתינה.

אז פתחו את הארון, הוציאו ממנו כמה מוצרים שיש לכם בשפע ובואו לעשות חג שמח לתושבים נזקקים.

אירוע איסוף המזון מתקיים פעמיים בשנה – לקראת ראש השנה ופסח, והוא פועל  תחת המטרייה הרחבה של 'קהילה חזקה', שקיימת בעיר כבר 5 שנים. הפרויקט מציע מודל בו הקהילה מתגייסת למען משפחות נזקקות ופועלת יחדיו לצמצום הפערים ולמאבק בעוני. מודל זה נבנה מתוך תפיסה שהמלחמה בעוני אינה מסתכמת רק בחלוקת מוצרי מזון, ולפיכך הוא מציע ארגז כלים המשלב בתוכו מגוון פתרונות לסיוע.

צילומי איסוף מזון מהשנה שעברה.
קרדיט: דוברות בת ים
צילומי איסוף מזון מהשנה שעברה.
קרדיט: דוברות בת ים
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מתחדשים לקראת שנת הלימודים: בת-ים משקיעה כ-32 מיליון ש״ח במוסדות החינוך
עיריית בת-ים השלימה לקראת פתיחת שנת הלימודים את עבודות השיפוץ,...
האומן והמעצב הבינלאומי איציק מבורך מציג לראשונה בישראל את יצירות התבליט הקינטי וסדרת ה-Tube Face ויצירות ה-Tubes
תערוכה חדשה תפתח ב 1 לספטמבר בקניון עופר רמת אביב...
ישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה - מצטיינת משרד החינוך
ישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה נבחרה על ידי משרד...
אמית בר אילן גוש דן - מצטיין משרד החינוך
בית החינוך אמית בר אילן גוש דן נבחר על ידי...
איך הבינה המלאכותית משנה את שוק העבודה – ואילו כישורים יהיו חשובים בעידן ה-AI?
הבינה המלאכותית צפויה לשנות מקצועות רבים, אך לא בהכרח להעלים...
מהתיכון אל המדים: יום צה"ל עירוני לתלמידי י"ב בבת-ים
לקראת הגיוס המתקרב, עיריית בת-ים תקיים ביום שני, 7.9.26, יום...
שכחו מפריימארק: 5 אטרקציות מטורפות בקניונים בעולם שלא כדאי לפספס
ספינת ענק שאפשר לעלות עליה, בית פיזי של נטפליקס, יער...
חוזרים ללימודים בבטחה
עם פתיחת שנת הלימודים בשבוע הבא (ג' 1.9) וחזרתם של...
קם בבוקר וגילה שחצי מהפנים משותקים: הטיפול באור שמשנה את רפואת כאבי הפנים והשיקום
טיפול המבוסס על אנרגיית אור משתלב כיום כחלק מהטיפול בכאבי...
CT במינון קרינה נמוך, עידן חדש בגילוי המוקדם של סרטן הריאה
מאת פרופ' יוחאי אדיר,  מומחה למחלות ריאה, מנהל מערך רפואת...
דילוג לתוכן