ביה"ד לעבודה בת"א: הפועל הפלסטיני תבע פיצויי פיטורין ויפצה הקבלן

ביה"ד לעבודה בת"א: הפועל הפלסטיני תבע פיצויי פיטורין ויפצה הקבלן
צילום אלבום פרטי

פסק דין תקדימי: פועל פלסטיני שתבע כ-70 אלף שקלים מקבלן ישלם לקבלן כ-3000 שקלים. כך עולה מפסק דין של בית הדין לעבודה.
בענף הבניין ידוע כי פועלים פלסטינים נוהגים לתבוע באופן שיטתי קבלנים זמן קצר לאחר סיום ההתקשרות ביניהם, תוך דרישה לקבל פיצויי פיטורין, הפרשי שכר, וזכויות סוציאליות והקבלנים שרגילים לתביעה שתגיע, מגיעים איתם להסכם פשרה. הקבלן החליט ללכת עד הסוף וזכה לקבל פיצוי מהפועל.
מהתביעה עולה כי הפועל הפלסטיני הועסק על ידי יוסף בן צבי – בעלי א.ב. בניה ושיפוצים כשנתיים וחצי. יום אחד הפועל לא התייצב לעבודה, ניתק כל קשר עם הקבלן, וכעבור שלושה חודשים תבע את הקבלן, בטענה כי לא שילם לו פיצויי פיטורין, ובעבור אי מתן הודעה מוקדמת, הפרשי שכר, זכויות סוציאליות ועוד.
הקבלן הגיש כתב הגנה ותביעה שכנגד באמצעות עורכת הדין עופרה יוסף העוסקת בדיני עבודה ודרש בין היתר שהפועל ישלם לו פיצוי עבור אי מתן הודעה מוקדמת.
הפועל טען כי הוא פוטר על רקע דרישתו לתקן את תלושי השכר, כך שישקפו את השכר בפועל ולמעשה פוטר בכך שהקבלן לא חידש את רישיון העבודה שלו. הקבלן טען מנגד כי הפועל התפטר ללא מתן הודעה מוקדמת או מכתב פיטורין ולכן לאחר שלא התייצב לעבודה והפסיק לענות לטלפונים, הוא נאלץ לבטל את רשיון העבודה שלו.
בית הדין קבע כי הימנעותו של הפועל מליצור קשר עם הקבלן, מעידה על רצונו לסיים את יחסי העבודה. לכן הפועל ישלם פיצוי בסך 5435 שקלים לקבלן על אי מתן הודעה מוקדמת.
בין שני הצדדים התגלעה מחלוקת לגבי מספר ימי העבודה ושעות העבודה ולבסוף בית הדין קבע כי הוא הועסק 5 ימים בשבוע למשך 8 שעות ביום, ולא 6 ימים ו-10 שעות ביום כפי שטען הפועל ודחה את דרישת הפועל לקבלת הפרשי שכר.
הפועל טען כי ההפרשות הפנסיוניות לא הופקדו בחשבון הבנק שלו אך נמנע מלהציג בבית הדין את פרטי חשבונו בבנק. מנגד הקבלן הוכיח כי שילם לו ההפרשות הפנסיוניות לאחר שהמציא את "ריכוז תשלומים סוציאליים" מטעם אגף המדור התשלומים.
הפועל טען כי לא קיבל מהקבלן תשלום עבור דמי הבראה וחלק משכר העבודה ובית הדין קבע כי על הקבלן לשלם לפועל הפרשים בסך כולל של כ-2500 שקלים.
לגבי השלמת פידיון ימי חופשה, הפועל טען כי הקבלן שילם לו רק על חלק מפדיון ימי החופשה המגיעים לו על פי חוק אך הקבלן באמצעות עורכת הדין עופרה יוסף, הצליח להוכיח את ההפך: הוא שילם לו מעבר למה שקבע החוק.
טענת הפועל כי לא קיבל תשלום עבור 10 ימי חגים בשנה, נדחתה.

צילום אלבום פרטי

הפועל תבע לקבל כ-20 אלף שקלים עבור דמי נסיעה עד המחסום וממנו לאתר הבנייה בית הדין קיבל את גירסת הקבלן לפיה סיפק הסעות מחד ושילם דמי נסיעות בתלוש השכר. בית הדין נימק החלטתו בכך שהפועל לא ציין באיזה אמצעי תחבורה ציבורית נסע : אוטובוס, מונית, רכב פרטי ומה עלותה של נסיעה בודדת וגם לא הציג כרטיסי נסיעה.
בסופו של דבר בית הדין קבע כי הפועל הפלסטיני שתבע כ-70 אלף שקלים מהקבלן, יפצה את הקבלן בכ-3000 שקלים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דברים פשוטים"- אלי גרוס, אוצר : איתי גבאי
"דברים פשוטים"- אלי גרוס תערוכת יחיד גלריית Arttillery רח' התנופה 5 קריית המלאכה תל אביב פתיחה...
האמן הבינלאומי סאם חלבי מציג לראשונה בקניון רמת אביב: "יחד בדרך לתקווה" מייצג המשלב טכניקות מסורתיות ועכשוויות השופך צבע ואופטימיות לקראת מציאות חדשה
האמן הבינלאומי סאם חלבי משיק את מייצגו החדש: "יחד בדרך...
ארגון יוצאי מרכז אירופה קיים את הוועידה ה-56 במרכז רבין בתל אביב
הוועידה ה-56 של ארגון יוצאי מרכז אירופה התקיימה הבוקר הוועידה ה-56...
תל אביב-יפו מנגנת קיץ- שני פרויקטים מוזיקליים הפתוחים לקהל הרחב
"צלילי קיץ 2025" ו"פינת רחוב: במה פתוחה"- מוזיקה חיה תחת כיפת...
עיריית תל אביב-יפו: מועד חדש ללילה לבן 2025 ברחבי תל אביב- יפו
עיריית תל אביב-יפו שמחה לבשר כי אירוע "לילה לבן"  שנדחה...
חגיגה קולינארית יוקרתית: לראשונה קניון עופר רמת אביב פותח מתחם קולינארי ייחודי בימי שישי: "לה בוקרייה" מבית WEEKEND MARKET
המתחם יפעל בימי שישי באופן קבוע בחודשים הקרובים ויכלול  שפע...
הדלתות היו סגורות אבל הלב תמיד פתוח
גם בימי המלחמה, כשאזעקות היו חלק מהשגרה והמתח הורגש בכל...
בוגרת אמית רננים - המצטיינת בלימודי הצרפתית בארץ
בתיה שיקלי, בוגרת אמית רננים אשר סיימה את לימודיה בשנה...
בשורה משמחת לחובבי היין והקולינריה: הטייסטינג רום משיק תפריט קיץ חדש ושעות שמחות מבעבעות
הטייסטינג רום בר היין הקונספטואלי שבפארק שרונה תל אביב מזמין...
בר הקיץ קו ראשון לים נפתח מחדש: קונטנטו חוזר עם תפריט קיץ חדש וכשר, קוקטיילים משובחים אווירה ונוף שאין בשום מקום אחר
HOUR  -  1+1 על תפריט האלכוהול בימים א-ה בין השעות...
דילוג לתוכן