בישיבת אמית אלירז: נחנך בית המדרש על שם רס"ן אלירז פרץ הי"ד

בישיבת אמית אלירז: נחנך בית המדרש על שם רס"ן אלירז פרץ הי"ד
קרדיט: סהר חליפה

במעמד מרשים ורב משתתפים, נחנך השבוע (שני) בית המדרש החדש בישיבת אמית אלירז, שנבנה בסיומו המוצלח של קמפיין גיוס המונים, בו היו שותפים תלמידי, הורי וצוות הישיבה.

הטקס התקיים במעמד ראש העיר פתח תקווה רמי גרינברג, רב העיר הרב מיכה הלוי, מנכ"ל רשת אמית ד"ר אמנון אלדר, מפקחת בית הספר יעל עורקבי, אמו של אלירז מרים פרץ ואשתו שלומית.

במהלך הטקס, אמרה מרים פרץ: "אנחנו רואים היום עליית קומה נוספת של ישיבת אמית אלירז. ישיבה שרבים מבקשים ללמוד בה. היכולת להשיג את המשאבים לבניית בית המדרש נבעה מהחיבור של לבבות אנשי קהילת הישיבה למטרה הנעלה. זו ישיבה עם לב".

בדבריו של ד"ר אמנון אלדר הוצג בית המדרש, כדוגמא לכך שהישיבה לא עוצרת לרגע, וחותרת תמיד להגיע אל הקומה הבאה, ומכאן סוד התפתחותה. ראש העיר רמי גרינברג, העלה על נס את היכולת של הגורמים השונים בישיבה ומחוצה לה לשלב ידים יחד, ליצור חזית אחידה המבקשת לקדם את הישיבה, ולא להפסיק ליצור. הרב מיכה הלוי לימד בדבריו על מידת ההנצחה שדרכה אנו מתחברים אל הנצח ובכך מנציחים את הנפטר והולכים לדרכו וממילא מאפשרים גם לנו ניצחון מכח האדם אותו אנו מנציחים.

מפקחת הישיבה יעל עורקבי, ציינה בדבריה: "היום אנו רואים כיצד עוצמתו של עם ישראל מתגלמת גם במעשים קטנים כמו גם בגבורות הגדולות. כפי שהפגין אלירז פרץ את כוח הרצון והעוז בשדה הקרב, כך התלמידים והקהילה כולה הוכיחו את כוח הרצון והמסוגלות כאשר חברו יחד למען הגשמת חלום זה – בית מדרש של תורה ומופת".

ראש הישיבה, הרב עופר ארן סיכם: "בית המדרש הוא אבן הראשה של הישיבה, תורת חיים היא הלב הפועם של כלל התהליכים המתקיימים בישיבה. חנוכת בית המדרש היא ציון דרך בשגשוגה של ישיבת אמית אלירז, ומייצרת מרחב של חיבור אל הקודש, המנהיגות של התלמידים ועוצמתה של קהילת הישיבה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
משלחת משרד הבינוי והשיכון קיימה בניו יורק סיורים מקצועיים ומפגשי עבודה בתחומי החדשנות בענף הבנייה
במסגרת ביקור משלחת משרד הבינוי והשיכון בניו יורק קיימו חברי...
איכות מעבר לפינה: בניין יוצא דופן יוקם בקרבת מכון ויצמן
רחובות ממשיכה לבסס את מעמדה המבוקש, עם שילוב ייחודי בין...
אי ההרפתקאות יצא לדרך: אירועי הגינות במסגרת חגיגות שנת ה-100 נפתחו רשמית
אתמול (14.7) נפתחה באופן רשמי סדרת אירועי הקיץ "אי ההרפתקאות"...
זה קורה רק פעם במאה: בת-ים פותחת את חגיגות שנת ה-100 עם שלושה ימים של מופעי ענק
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר ואת הקהל הרחב...
חברת החשמל השלימה עבודות לשיפור רשת החשמל בשכונת נופרים בראש העין
הותקן שנאי חדש לשיפור אספקת החשמל – "נמשיך לפעול יחד...
מחפשים פעילות לילדים באוגוסט? חודש של טעמים: רשת ההמבורגרים BBB ומותג הילדים המוביל כראמל משיקים סדנאות 'שף צעיר'.
רשת ההמוברגרים המובילה בישראל BBB תקיים במהלך חודש אוגוסט את...
"העתיד נבנה על ידי מי שמעזות ליצור אותו"
"אליסקוד" מקהילות הטכונולוגיה והחינוך המובילות בישראל עבור נערות ונשים צעירות...
בבת-ים לומדים אנגלית מגיל צעיר: תוכנית העשרה חדשה בצהרוני הגנים מעניקה לילדים כלים ראשונים לשפה בדרך חווייתית
לראשונה בבת-ים, ילדי הגנים בצהרוני "ניצנים" נהנים מתוכנית העשרה ללימוד...
ממשיכים לחזק את מערכת הבריאות: המחזור השני של תוכנית "נתיב לרפואה" לרופאים עולים נפתח בשיבא
רופאים מ 8 מדינות שונות החלו השבוע את הכשרתם במסגרת...
מרעיון למציאות: בנות ובני הנוער של תוכנית "מטאור" הפכו קיר ציבורי ליצירת אמנות
בנות ובני הנוער של תכנית "מטאור", בהובלת טרמינל לעיצוב וקרן...
דילוג לתוכן