בישיבת אמית אלירז: נחנך בית המדרש על שם רס"ן אלירז פרץ הי"ד

בישיבת אמית אלירז: נחנך בית המדרש על שם רס"ן אלירז פרץ הי"ד
קרדיט: סהר חליפה

במעמד מרשים ורב משתתפים, נחנך השבוע (שני) בית המדרש החדש בישיבת אמית אלירז, שנבנה בסיומו המוצלח של קמפיין גיוס המונים, בו היו שותפים תלמידי, הורי וצוות הישיבה.

הטקס התקיים במעמד ראש העיר פתח תקווה רמי גרינברג, רב העיר הרב מיכה הלוי, מנכ"ל רשת אמית ד"ר אמנון אלדר, מפקחת בית הספר יעל עורקבי, אמו של אלירז מרים פרץ ואשתו שלומית.

במהלך הטקס, אמרה מרים פרץ: "אנחנו רואים היום עליית קומה נוספת של ישיבת אמית אלירז. ישיבה שרבים מבקשים ללמוד בה. היכולת להשיג את המשאבים לבניית בית המדרש נבעה מהחיבור של לבבות אנשי קהילת הישיבה למטרה הנעלה. זו ישיבה עם לב".

בדבריו של ד"ר אמנון אלדר הוצג בית המדרש, כדוגמא לכך שהישיבה לא עוצרת לרגע, וחותרת תמיד להגיע אל הקומה הבאה, ומכאן סוד התפתחותה. ראש העיר רמי גרינברג, העלה על נס את היכולת של הגורמים השונים בישיבה ומחוצה לה לשלב ידים יחד, ליצור חזית אחידה המבקשת לקדם את הישיבה, ולא להפסיק ליצור. הרב מיכה הלוי לימד בדבריו על מידת ההנצחה שדרכה אנו מתחברים אל הנצח ובכך מנציחים את הנפטר והולכים לדרכו וממילא מאפשרים גם לנו ניצחון מכח האדם אותו אנו מנציחים.

מפקחת הישיבה יעל עורקבי, ציינה בדבריה: "היום אנו רואים כיצד עוצמתו של עם ישראל מתגלמת גם במעשים קטנים כמו גם בגבורות הגדולות. כפי שהפגין אלירז פרץ את כוח הרצון והעוז בשדה הקרב, כך התלמידים והקהילה כולה הוכיחו את כוח הרצון והמסוגלות כאשר חברו יחד למען הגשמת חלום זה – בית מדרש של תורה ומופת".

ראש הישיבה, הרב עופר ארן סיכם: "בית המדרש הוא אבן הראשה של הישיבה, תורת חיים היא הלב הפועם של כלל התהליכים המתקיימים בישיבה. חנוכת בית המדרש היא ציון דרך בשגשוגה של ישיבת אמית אלירז, ומייצרת מרחב של חיבור אל הקודש, המנהיגות של התלמידים ועוצמתה של קהילת הישיבה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המלצות מד"א לעומס החום הכבד הצפוי בסוף השבוע
במהלך סוף השבוע צפוי עומס חום כבד עד קיצוני במרבית...
מופע המזרקות האייקוני חוזר ובענק לחגיגות 100 שנים לבת-ים
עיריית בת-ים מזמינה את הציבור ליהנות ממופע המזרקות המרהיב, שחוזר...
עובדי חברת החשמל קיימו מפגש התנדבותי עם ניצולי שואה במרכז "עמך" בתל אביב
הבוקר קיימו עובדי חברת החשמל מפגש התנדבותי עם ניצולי שואה...
אב-גד קיבלה היתר בנייה ראשון בפרויקט ההתחדשות העירונית "צלח שלום" בשכונת עמישב בפתח תקווה
ההיתר ניתן לבניין A בפרויקט, שיכלול 5 בניינים חדשים ו-132...
קהילה בתנועה: 100 רצים חגגו את שנת ה-100 של בת-ים בריצה שהפכה לחגיגה של ספורט
ביום חמישי, (16.7), התקיימה בבת-ים ריצה קהילתית מיוחדת, במסגרתה השתתפו...
ערב של כדורגל, משחקים ואווירה קהילתית: אמש נערכה הקרנת גמר המונדיאל בטרמינל עיצוב בבת-ים
שלשום, (19.7), התקיימה בטרמינל עיצוב בבת-ים הקרנה חגיגית של משחק...
המנהל החדש של ישיבת אמית חברותא פ"ת: הרב מאיר אבני
המנהל החדש של ישיבת אמית חברותא פ"ת הוא הרב מאיר...
כשהיצירה לא יוצאת לגמלאות: תערוכת "יוצרים מהלב" בבית ההורים של ויצו
לובי בית ההורים של ויצו הפך במהלך חודש יולי לגלריה...
Come together : מופע מאחד של מוזיקה קלאסית, ישראלית וביטלס
המופע האחרון לקיץ 2026 של הסימפונית ראשון לציון בסדרת פרנדסימפוני...
משלחת משרד הבינוי והשיכון קיימה בניו יורק סיורים מקצועיים ומפגשי עבודה בתחומי החדשנות בענף הבנייה
במסגרת ביקור משלחת משרד הבינוי והשיכון בניו יורק קיימו חברי...
דילוג לתוכן