בית הדפוס ההיסטורי בפתח תקוה מוצג בתערוכה בינלאומית בשנחאי

בית הדפוס ההיסטורי בפתח תקוה מוצג בתערוכה בינלאומית בשנחאי
קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

פ"ת נבחרה לייצג את מדינת ישראל בתערוכה "אקספו פרחים וגננות (Expo Floriculture & Horticulture) " הבין לאומית המתקיימת בימים אלה בשנחאי, סין. תערוכה זו נערכת אחת ל-4 שנים בנושאים שונים.

הקשר בין תערוכת האקספו הבין לאומית השנה לבין המחלקה לקשרי חוץ בעיריית פ"ת נוצר הודות למר ישראל אשכנזי, הבעלים והמנכ"ל של קבוצת אייקאפ גרופ בע"מ המקיים מזה 37 שנים קשרים עם סין ואשר דאג כי העיר פ"ת תיוצג כראוי.

המתחם המייצג את מדינת ישראל בתערוכה, תוכנן ע"י שי זינר ומרב מרגולין מהמחלקה לקשרי חוץ בעיריית פ"ת והוקם על שטח של 500 מ"ר בעלות של כ 180.000$, סכום אשר הושקע במלואו ע"י עיריית שנחאי. במתחם הישראלי בתערוכה הוקמו 5 ביתנים, אשר נבנו כדוגמת בית הדפוס ההיסטורי הקיים בפ"ת, כאשר בכל ביתן נבחר עץ או שיח המשקף את האזור בו הוא גדל בארץ: ענבים (צפון הארץ), זיתים (צפון – מרכז), תפוזים (מרכז – פ"ת), פרחים עונתיים (מרכז – דרום), תמרים (דרום).

"אקספו (Expo)" הוא שמן של מספר תערוכות ציבוריות גדולות המתקיימות בעולם. בימינו, תערוכות עולמיות הן האירוע הבינלאומי השלישי בגודלו בעולם מבחינת משקלו הכלכלי והתרבותי, זאת לאחר המונדיאל והמשחקים האולימפיים. תערוכות עולמיות מתקיימות זה למעלה ממאה וחמישים שנה והן מקיימות מסורת ותיקה יותר מן המשחקים האולימפיים של העת החדשה והגביע העולמי בכדורגל.

מקור המשיכה העיקרי של התערוכות הבינלאומיות הוא הביתנים הבינלאומיים, שאותם מקימות המדינות המשתתפות ב "אקספו", כל מדינה עיצבה, כנהוג, את ביתן התערוכה שלה.

ראש העיר רמי גרינברג "מאחורי פתח תקוה קיימת מורשת ענפה בת 143 שנים ואנחנו שמחים להביא את חלקה למודעות בינלאומית. הביתן המרכזי בתערוכה מיצג את העיר פ"ת ובו מופיע כמוטיב מרכזי בית הדפוס ההיסטורי בו הודפסו עטיפות התפוזים והתפוזים מהפרדס הראשון שננטע במושבה. מדובר במיצג מרגש אשר ממלא את כולנו בגאווה גדולה."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קהילה בתנועה: 100 רצים חגגו את שנת ה-100 של בת-ים בריצה שהפכה לחגיגה של ספורט
ביום חמישי, (16.7), התקיימה בבת-ים ריצה קהילתית מיוחדת, במסגרתה השתתפו...
המנהל החדש של ישיבת אמית חברותא פ"ת: הרב מאיר אבני
המנהל החדש של ישיבת אמית חברותא פ"ת הוא הרב מאיר...
כשהיצירה לא יוצאת לגמלאות: תערוכת "יוצרים מהלב" בבית ההורים של ויצו
לובי בית ההורים של ויצו הפך במהלך חודש יולי לגלריה...
Come together : מופע מאחד של מוזיקה קלאסית, ישראלית וביטלס
המופע האחרון לקיץ 2026 של הסימפונית ראשון לציון בסדרת פרנדסימפוני...
משלחת משרד הבינוי והשיכון קיימה בניו יורק סיורים מקצועיים ומפגשי עבודה בתחומי החדשנות בענף הבנייה
במסגרת ביקור משלחת משרד הבינוי והשיכון בניו יורק קיימו חברי...
איכות מעבר לפינה: בניין יוצא דופן יוקם בקרבת מכון ויצמן
רחובות ממשיכה לבסס את מעמדה המבוקש, עם שילוב ייחודי בין...
אי ההרפתקאות יצא לדרך: אירועי הגינות במסגרת חגיגות שנת ה-100 נפתחו רשמית
אתמול (14.7) נפתחה באופן רשמי סדרת אירועי הקיץ "אי ההרפתקאות"...
זה קורה רק פעם במאה: בת-ים פותחת את חגיגות שנת ה-100 עם שלושה ימים של מופעי ענק
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר ואת הקהל הרחב...
חברת החשמל השלימה עבודות לשיפור רשת החשמל בשכונת נופרים בראש העין
הותקן שנאי חדש לשיפור אספקת החשמל – "נמשיך לפעול יחד...
תופעת לוואי מוזרה של זריקות ההרזיה: מומחים בארץ ובעולם מדווחים על עליה דרמטית בתלונות על היעלמות כדוריות השומן ממקומות פחות רצויים כמו האוזניים
זריקות ההרזיה מטפלות ביעילות חסרת תקדים בהשמנת יתר, אך מייצרות...
דילוג לתוכן