בית שלום אש נפתח רשמית למבקרים

בית שלום אש נפתח רשמית למבקרים
צילום: יואב פלי

ערב הפתיחה החגיגי נערך במעמד ראש העיר, צביקה ברוט, מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך והתרבות, אלי יריב, וחברי מועצה נוספים

 

 בית שלום אש נפתח רשמית
צילום: יואב פלי

אמש, יום שלישי ה-2.4 התקיים ערב פתיחה חגיגי לבית שלום אש, אשר היה סגור במשך מספר שנים לטובת תהליך שימור ושיפוץ אדריכלי וכן חידוש ושיפוץ פריטי הבית המקוריים. עשרות מוזמנים הגיעו לערב הפתיחה החגיגי וביניהם: ראש העיר, צביקה ברוט, אלי יריב מ"מ רה"ע ומחזיק תיק החינוך והקליטה, עו"ד אנסטסיה סער מחזיקת תיק הקליטה, אסתר פרון מחזיקת תיק קשרי החוץ, קרובי משפחתו של שלום אש ז"ל, ידידי משפחה קרובים, עובדי הבית לשעבר עוד מימיו הראשונים, נציגי הרשות הלאומית למען תרבות היידיש וכן עשרות תושבים נוספים.

 בית שלום אש נפתח רשמית
צילום: יואב פלי

המבקרים שהביעו התעניינות רבה בהיסטוריה של הבית ובחפצי הבית ערכו סיור, עיינו בכתבי העת אשר בהם היו פרסומים על שלום אש ועל פעילות הבית, והתרשמו מהארכיון המרשים הכולל מכתבים וכתבים מקוריים של הסופר והמחזאי הידוע. כמו כן, הוצג למבקרים אוסף האמנות המרשים והעשיר שקיים בבית, ובניהם יצירות אמנות של האמנים הגדולים מארק שגאל ומאוריציו גוטליב.

 בית שלום אש נפתח רשמית
צילום: יואב פלי

בבית שלום אש התגורר הסופר שלום אש, אשר ספריו תורגמו לשפות רבות וזכו להצלחה בין לאומית. שלום אש התעניין בחייהן של דמויות מהברית החדשה, מתוך מטרתו לשפר בין הדתות. עם השנים הפך אש לאחד מגדולי סופרי היידיש בארץ ובעולם, ואת שנותניו האחרונות בילה בעיר בת ים. אלמנתו של אש, מתילדה, הורישה את הבית לעיר בת ים במטרה להפוך אותו למוזיאון ולתרבות וידע. בחדרי העבודה, השינה והמגורים יוצגו לציבור ספרים עתיקים, כתבי יד כמו גם עבודות של גדולי האמנות המודרני.

 בית שלום אש נפתח רשמית
צילום: יואב פלי

הבית כאמור פתוח כעת למבקרים בימים: שני בין השעות 10:00-16:00; שלישי בין השעות 16:00-20:00; שישי בין השעות 10:00-14:00. ניתן לתאם מועדים נוספים לקבוצות ולביקורים פרטיים במייל [email protected]. הכניסה לתושבי העיר בת ים היא ללא עלות, למבקרים העלות הינה 10 ₪.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מחפשים פעילות לילדים באוגוסט? חודש של טעמים: רשת ההמבורגרים BBB ומותג הילדים המוביל כראמל משיקים סדנאות 'שף צעיר'.
רשת ההמוברגרים המובילה בישראל BBB תקיים במהלך חודש אוגוסט את...
"העתיד נבנה על ידי מי שמעזות ליצור אותו"
"אליסקוד" מקהילות הטכונולוגיה והחינוך המובילות בישראל עבור נערות ונשים צעירות...
בבת-ים לומדים אנגלית מגיל צעיר: תוכנית העשרה חדשה בצהרוני הגנים מעניקה לילדים כלים ראשונים לשפה בדרך חווייתית
לראשונה בבת-ים, ילדי הגנים בצהרוני "ניצנים" נהנים מתוכנית העשרה ללימוד...
ממשיכים לחזק את מערכת הבריאות: המחזור השני של תוכנית "נתיב לרפואה" לרופאים עולים נפתח בשיבא
רופאים מ 8 מדינות שונות החלו השבוע את הכשרתם במסגרת...
מרעיון למציאות: בנות ובני הנוער של תוכנית "מטאור" הפכו קיר ציבורי ליצירת אמנות
בנות ובני הנוער של תכנית "מטאור", בהובלת טרמינל לעיצוב וקרן...
תלמידי תיכון מפעילים מעבדת חקר מוח בבית הספר
המודל החדשני הוצג בכנס השנתי של מרכז אלו״ן לנוירופדגוגיה, הפועל...
הם פשוט לא מרגישים צמא - המלכודת השקטה של הקיץ שמסכנת את הגיל השלישי
קשיש בן 88, חיוני ופעיל, יצא ליהנות במפגש חברתי בשמש....
אשכול שומרון, הוד השרון ודרום השרון: 42 חובשי רפואת חירום חדשים הצטרפו למערך המתנדבים והכוננים של מגן דוד אדום
לאחרונה הגיע לסיומו קורס חובשי רפואת חירום של מד"א בהדרכתם...
מותג האופנה לנשים PLAN B מבית מעצב האופנה רונן חן פותח פופ-אפ בקניון עופר רחובות
הפופ-אפ יפעל במהלך חודש ימים וישיק קולקציית חדשות לנשים לקיץ...
במרכז ההדרכה המתקדם של מד"א: דור המדריכים הבא של הפראמדיקים הוכשר על ידי בכירי המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) בתחום החייאת יילודים ופגים
במסגרת תוכנית "מתקדמים למצוינות" של מגן דוד אדום וכחלק מהכשרת...
דילוג לתוכן