ברוט הודיע: הפוליטיקאים לא יכריעו במכרזים

ברוט הודיע: הפוליטיקאים לא יכריעו במכרזים
עיריית בת ים

ראש העיר הכריז על מהפכה בתחום המכרזים והמינויים* לראשונה בבת-ים, רק גורמי מקצוע יבחרו את בעלי התפקידים בעיריה, ולא הפוליטיקאים * ברוט: "המהלך הזה יחזיר את אמון הציבור בעיריה ובהנהלת העיר, אחרי שנים של פגיעה באמון התושבים"

 

ברוט הודיע הפוליטיקאים לא יכריעו במכרזים
עיריית בת ים

ראש העיר בת-ים, צביקה ברוט, הודיע היום (יום ב') על מהפכה בתחום המינויים והמכרזים לתפקידים בשכר בעיריה: על פי החלטתו, מכרזי כח אדם לתפקידים בעיריה, הן בדרג בכיר והן בדרג זוטר, יאוישו רק על ידי גורמי מקצוע ונציגי ציבור – ולא יכללו נציגים של הפוליטיקאים, בהם חברי מועצת העיר וסגני ראש העיר כפי שהיה נהוג עד כה.

הסיבה: הרצון להגביר את אמון הציבור, למנוע חשש למעורבות של שיקולים פוליטיים על חשבון שיקולים מקצועיים, ולהוציא את הפוליטיקה מתוך העיריה.

על פי ההחלטה, שתיכנס לתוקף באופן מיידי, ייפסק הנוהג לפיו חברי מועצת עיר משתתפים בוועדות שבוחרות בעלי תפקידים בעיריה בעקבות מכרזים שפורסמו, לצד גורמי מקצוע. מעתה יכללו הוועדות רק גורמים מקצועיים, נציגי ציבור, ובמינויים בכירים שדורשים גם מעורבות של ראש העיר ישתתף בוועדה גם ראש העיר או נציג מטעמו.

בכך למעשה יצומצם למינימום החיכוך בין גורמים פוליטיים לבין בעלי תפקידים בעיריה, וההערכה היא כי הדבר יחזק את השיקולים המקצועיים בבחירת עובדי עיריה מעתה ואילך.

לדברי ברוט, "אחד הדברים המרכזיים שהתחייבתי לעשות הוא להפסיק לדאוג לבעלי האינטרסים, ולשמור רק על האינטרס של התושבים. אין ספק שלאורך השנים השתרשה בעיריה תופעה פסולה של מינוי מקורבים או מעורבות פוליטית בבחירת בעלי תפקידים, ואת זה אנחנו נצמצם. כל בעלי התפקידים שייבחרו על ידי הנהלת העיר יעברו ועדות מקצועיות והשיקולים יהיו רק שיקולים מקצועיים, ללא מעורבות פוליטית כלשהי".

לדבריו, "הנהלת העיר כולה מאמינה שחייבים לבצע את השינוי הזה, כחלק בלתי נפרד מתכנית ההבראה הכלכלית. אם נעבוד קשה בשנתיים הקרובות ונשקם את הקופה הציבורית שהתרוקנה, אבל לא נעשה טיפול שורש בשירות לתושבים, הרי שלא עשינו כלום. המהלך הנוכחי יבנה מחדש את אמון הציבור בעיריה ובהנהלת העיר, וזהו צעד נוסף בתוך שורת צעדים שנועדו להשיג את המטרה החשובה הזו".

כזכור, ברוט הורה עם כניסתו לתפקיד כי חברי מועצת עיר, כולל סגני ראש העיר, לא יורשו לתת הנחיות לגורמים מקצועיים בעיריה – אלא רק לקבוע מדיניות בתחומים עליהם הם אחראים בלבד. הכפיפות המקצועיות של הדרג המקצועי תהיה אך ורק לראש העיר ולמנכ"לית העיריה, יודפת אפק-ארזי, אשר גיבשה לצד ראש העיר את המדיניות החדשה.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חדשנות וטכנולוגיה בשירות המשכירים
שוק הנדל"ן להשכרה בישראל עובר שינויים מרתקים בשנים האחרונות. עם...
אוהבים לאכול? אצלנו תמצאו תפריט מושלם
יש יותר כיף מזה? מצהריים מושלמים, בהם אתם יכולים באמצע...
ליקויי שמיעה - זכאות כפולה בביטוח לאומי
ליקויי שמיעה מעמידים את הנפגעים במצב מיוחד מול הביטוח הלאומי....
בר הקוקטיילים קולולו מציג: ערב פופ-אפ יפני עם השף דור מיכאל שואשי והמיקסולוג טל גנץ מיטב הרולים היפניים ותפריט קוקטיילים בהשראת המזרח, הערבים יתקיימו ב 18.2.2025 וב 3.3.2025
בר הקולולו בפתח תקווה משיק ערב פופ-אפ ייחודי, בו יתארח...
פריז בפתח תקווה: לרגל חגיגות הוולנטיין יושק לראשונה בישראל: "גשר מנעולי האהבה הגדול"
במסגרת הפעילות יחלקו בעופר הקניון הגדול מנעולים למבקרים לרגל חג אהבה,...
איך מגשר מוסמך עוזר לכם להתגרש באופן מיטבי?
גירושין הם תופעה נפוצה למדי במאה ה-21, ובפרט בערים גדולות...
בקרוב יפתח המעבר התת קרקעי הסמוך לתחנה המרכזית ולתחנת הרכבת הקלה
בקרוב יפתח המעבר התת קרקעי המקשר בין רחוב אורלוב לרחוב...
השקעה חכמה עם פוטנציאל תשואה גבוה
השקעה בנדל"ן מסחרי להשקעה היא דרך חכמה למקסם את ההון...
תחבורה הציבורית בעיר פתח-תקווה מתחדשת
משרד התחבורה והבטיחות בדרכים באמצעות חברת נתיבי איילון, בשיתוף עיריית...
רשת JACK KUBA פותחת חנות פופ אפ חווייתית בקניון עופר רמת אביב
חנות הפופ-אפ נפתחה לרגל הרחבה ושיפוץ חנות הדגל בקניון עופר...
דילוג לתוכן