ברוט הודיע: הפוליטיקאים לא יכריעו במכרזים

ברוט הודיע: הפוליטיקאים לא יכריעו במכרזים
עיריית בת ים

ראש העיר הכריז על מהפכה בתחום המכרזים והמינויים* לראשונה בבת-ים, רק גורמי מקצוע יבחרו את בעלי התפקידים בעיריה, ולא הפוליטיקאים * ברוט: "המהלך הזה יחזיר את אמון הציבור בעיריה ובהנהלת העיר, אחרי שנים של פגיעה באמון התושבים"

 

ברוט הודיע הפוליטיקאים לא יכריעו במכרזים
עיריית בת ים

ראש העיר בת-ים, צביקה ברוט, הודיע היום (יום ב') על מהפכה בתחום המינויים והמכרזים לתפקידים בשכר בעיריה: על פי החלטתו, מכרזי כח אדם לתפקידים בעיריה, הן בדרג בכיר והן בדרג זוטר, יאוישו רק על ידי גורמי מקצוע ונציגי ציבור – ולא יכללו נציגים של הפוליטיקאים, בהם חברי מועצת העיר וסגני ראש העיר כפי שהיה נהוג עד כה.

הסיבה: הרצון להגביר את אמון הציבור, למנוע חשש למעורבות של שיקולים פוליטיים על חשבון שיקולים מקצועיים, ולהוציא את הפוליטיקה מתוך העיריה.

על פי ההחלטה, שתיכנס לתוקף באופן מיידי, ייפסק הנוהג לפיו חברי מועצת עיר משתתפים בוועדות שבוחרות בעלי תפקידים בעיריה בעקבות מכרזים שפורסמו, לצד גורמי מקצוע. מעתה יכללו הוועדות רק גורמים מקצועיים, נציגי ציבור, ובמינויים בכירים שדורשים גם מעורבות של ראש העיר ישתתף בוועדה גם ראש העיר או נציג מטעמו.

בכך למעשה יצומצם למינימום החיכוך בין גורמים פוליטיים לבין בעלי תפקידים בעיריה, וההערכה היא כי הדבר יחזק את השיקולים המקצועיים בבחירת עובדי עיריה מעתה ואילך.

לדברי ברוט, "אחד הדברים המרכזיים שהתחייבתי לעשות הוא להפסיק לדאוג לבעלי האינטרסים, ולשמור רק על האינטרס של התושבים. אין ספק שלאורך השנים השתרשה בעיריה תופעה פסולה של מינוי מקורבים או מעורבות פוליטית בבחירת בעלי תפקידים, ואת זה אנחנו נצמצם. כל בעלי התפקידים שייבחרו על ידי הנהלת העיר יעברו ועדות מקצועיות והשיקולים יהיו רק שיקולים מקצועיים, ללא מעורבות פוליטית כלשהי".

לדבריו, "הנהלת העיר כולה מאמינה שחייבים לבצע את השינוי הזה, כחלק בלתי נפרד מתכנית ההבראה הכלכלית. אם נעבוד קשה בשנתיים הקרובות ונשקם את הקופה הציבורית שהתרוקנה, אבל לא נעשה טיפול שורש בשירות לתושבים, הרי שלא עשינו כלום. המהלך הנוכחי יבנה מחדש את אמון הציבור בעיריה ובהנהלת העיר, וזהו צעד נוסף בתוך שורת צעדים שנועדו להשיג את המטרה החשובה הזו".

כזכור, ברוט הורה עם כניסתו לתפקיד כי חברי מועצת עיר, כולל סגני ראש העיר, לא יורשו לתת הנחיות לגורמים מקצועיים בעיריה – אלא רק לקבוע מדיניות בתחומים עליהם הם אחראים בלבד. הכפיפות המקצועיות של הדרג המקצועי תהיה אך ורק לראש העיר ולמנכ"לית העיריה, יודפת אפק-ארזי, אשר גיבשה לצד ראש העיר את המדיניות החדשה.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהלך שיחסוך לכל תושב מאות עד אלפי שקלים בשנה: החלה פריסת מוני החשמל החכמים בבת-ים
עיריית בת-ים מודיעה על תחילת פרויקט פריסת מוני החשמל החכמים...
מחממים מנועים לקראת אירוע הספורט המוטורי הגדול של הקיץ: אליפות ישראל בנהיגת דריפטים - Drift Fest תיערך ברחבת היכל הטוטו בחולון
מיטב המכוניות החזקות והמרשימות בישראל | מיטב הנהגים עם צוותים...
בין שבר לתקווה: כנס ארצי למשפחות מתמודדי נפש ביוזמת עמותת "איכות בשיקום" התקיים במלון דן פנרומה בת"א
עמותת איכות בשיקום קיימה זו השנה השמינית,כנס ארצי למשפחות של...
רשת GOOD PHARM פותחת סניף דגל בעופר הקניון הגדול בהשקעה של 1.6 מיליון ₪
"זהו הסניף הראשון של 'גוד פארם' בקניוני עופר עד כה...
גם כשנשמעה אזעקה באמצע החגיגות, קור הרוח הבת-ימי ניצח: התושבים פעלו לפי ההנחיות ולאחר מכן המשיכו לחגוג באחדות ובשמחה
אלפי תושבות ותושבי העיר וחוץ חגגו ביום חמישי האחרון, 15.5,...
פראו עם הדפסי דקלים, חלוקי ריזורט ועוד colorful summer‏
מותג הלייף סטייל גלביה מציע בקולקצית קיץ 2025 מגוון שמלות מקסי קפטן...
עופר רחובות במבצע משתלם במיוחד: רוכשים ב - 100 ₪ ומעלה ומקבלים 50 ₪ הנחה
לרגל המבצע יעלה קמפיין בכיכובה של הפריזנטורית עדי אשכנזי בהשקעה...
קניוני עופר במבצע משתלם במיוחד: רוכשים ב - 100 ₪ ומעלה באחד מ 18 קניוני עופר ברחבי הארץ ומקבלים 50 ₪ הנחה
לרגל המבצע יעלה קמפיין בכיכובה של הפריזנטורית עדי אשכנזי בהשקעה...
אמנית הקרמיקה רינה פלג פותחת תערוכה יחיד בגלריה פריסקופ!
רינה פלג- עגלת חיי אוצרת : שרי פארן בגלריה פריסקופ ,...
שדרגו את המרפסת שלכם עם פתרונות מתקדמים 
סגירת מרפסת שמש היא פתרון מושלם למי שרוצה להנות מהמרפסת...
דילוג לתוכן