Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

בשורת החדשנות מהגליל בכנס FoodTech IL שנפתח היום בת"א

בשורת החדשנות מהגליל בכנס FoodTech IL שנפתח היום בת"א
צילום- מכון המחקר מיגל
צילום- מכון המחקר מיגל

חלבוני ביצה אלטרנטיביים ללא תרנגולות, בדיקת חיי מדף של תוצרת חקלאית להפחתת פסולות, חומרים חדשים להגנת הצומח בחקלאות, שימוש במיצליום פטריות כתחליף בשר במוצרי מזון ועוד – חברות אגרי ופודטק ממכון המחקר מיגל הציגו מוצרים חדשניים בשבוע האגרי-פודטק הישראלי שנפתח היום (7.11) בת"א ביזמת חברת שטראוס.

חברות הסטארט-אפ החדשות והמיזמים בתחום החדשנות- הוקמו במכון המחקר מיגל בעקבות מחקרים בתחום חלבון עתידי, ופוסט-הרבסט להפחתת פסולות מזון שהתבצע בסיוע בינה מלאכותית.

בנוסף, נפגשו מנהלי מכון המחקר עם משקיעים ובכירים בתעשיית המזון, מישראל ומחו"ל שהגיעו לכנס.

אורי בן-הרצל, סמנכ"ל פיתוח עסקי ואזורי במכון המחקר מיגל: "בשנים האחרונות מכון המחקר מיגל שם דגש על חיבור המחקר והטכנולוגיות שמפותחות במכון עם התעשייה. מחקרים יישומים מצטיינים מצליחים לייצר אימפקט מקסימלי בבעיות אותן נועדו לפתור, בעיקר כשיש גורם תעשייתי השותף למימוש הטכנולוגיה. מכון המחקר מיגל הקים כבר 12 חברות בתחומים של מזון, חקלאות, ביוטכנולוגיה וסביבה, יחד עם מספר רב של הסכמי העברת טכנולוגיה לתעשייה, כבסיס לחדשנות, למחקר ופיתוח מוצרים ופתרונות משמעותיים לאתגרי העולם היום ובעתיד".

צילום- מכון המחקר מיגל

כחלק מהכנס התקיים Demo Day של חממת הפודטק Fresh Start, בו הציגה חברת הסטארט-אפ Eggmented Reality שהוקמה במכון המחקר מיגל והחממה, פתרונות טבעוניים, ירוקים ונטולי הנדסה גנטית, המאפשרים לתעשיית ייצור המזון להשתמש בתכונות הפונקציונליות של הביצים, כמו הקצפה, או מרקם ג'לי, ללא צורך בביצים אמתיות.
חברת הסטארט-אפ MushFoods שהוקמה על ידי מיגל וחממת הקיטצ'ן מבית שטראוס, פיתוחים ומוצרי מזון חדשים שישנו חוקי המשחק בתעשיית תחליפי הבשר מן הצומח. חברת הסטארט-אפ MushFoods פיתחה חלבון המבוסס על מיצליום של פטריות, המשתלב באופן מושלם עם חלבון מן החי ובכך מפחית את הצורך בשימוש בבשר במוצרי מזון. הפתרון אף מאפשר לצרכני בשר וחלבון מן החי, צריכה אלטרנטיבית והומנית יותר, כלפי בע"ח, לתעשייה רווחית יותר ופחות מזהמת.

 

מידע נוסף באתר- https://www.migal.org.il/en

לפרטים נוספים- יעל שביט– 04-6930530, 050-7777950

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תזמינו לי אמבולנס: ערב הוקרה למתנדבי נוער מד"א בפארק הירקון עם הזמרת נועה קירל
מרחב דן של מד"א אירח ערב הוקרה ומסיבת מתגייסים לכ-500...
בואו לקחת חלק בלחימה - יחד ננצח!
אוגדת ׳דוד׳ היא אוגדה לוחמת חדשה הקמה בימים אלו בצה״ל...
וואלקם טו דה מידל איסט! תפריט חדש המציע מגוון מנות, מגש הצגה לחלוקה וארוחה עסקית צהריים שווה במיוחד!
מידל איסט בסניף מנחם בגין משיק מגוון מנות חדשות שמתאימות...
המדליסטית הדר פרידמן נפגשה אתמול עם ראש העיר רמי גרינברג
הדר פרידמן המדליסטית האולימפית הפתח תקוואית אשר זכתה במדליית הכסף...
"עיר קיבוץ" - תערוכה חדשה של נשות קהילת קיבוץ רעים
העבודות נוצרו בהנחיית איתמר שמשוני ממיזם "עיר מפעל" בשיתוף עמותת...
מסעדת FLAME במלון קרלטון ת"א מציגה: תפריט חדש בהובלת השף אורן אסידו
אסידו: "כשסיפרתי לקרובים אליי על כניסתי להובלת מסעדת פליים בחלל...
לכבוד יום הכלב הבינלאומי "קפה עוטף – נתיב העשרה" יקיים הפנינג חגיגי המוקדש להולכים על ארבע ויארח כלבים מהעוטף ומכל אזורי הארץ
קפה עוטף נתיב העשרה מזמין כלבים ובעליהם לבוא להתארח בבית...
החדשנות פורחת בפתח תקווה
אתמול ביקרה השרה גילה גמליאל בבית לחדשנות, במגדלי בסר בפתח...
הכנסיה האריטריאית בדיון בכנסת: אנו לא חלק ממלחמת האזרחים באריטריה
בדיון בוועדה הכנסת לעובדים זרים שבהם נידונה בעיית האלימות בקהילה...
אמנות מרימה לעיתות מלחמה! פרחי ופרפרי ארץ ישראל הנפלאים בתערוכת יחיד של האמנית ונדה קרן בבית האמנים בתל אביב!
ונדה קרן מעבר לקשת תערוכת יחיד אריה ברקוביץ אוצר: בבית האמנים בתל אביב פתיחה...