בשורת החדשנות מהגליל בכנס FoodTech IL שנפתח היום בת"א

בשורת החדשנות מהגליל בכנס FoodTech IL שנפתח היום בת"א
צילום- מכון המחקר מיגל
צילום- מכון המחקר מיגל

חלבוני ביצה אלטרנטיביים ללא תרנגולות, בדיקת חיי מדף של תוצרת חקלאית להפחתת פסולות, חומרים חדשים להגנת הצומח בחקלאות, שימוש במיצליום פטריות כתחליף בשר במוצרי מזון ועוד – חברות אגרי ופודטק ממכון המחקר מיגל הציגו מוצרים חדשניים בשבוע האגרי-פודטק הישראלי שנפתח היום (7.11) בת"א ביזמת חברת שטראוס.

חברות הסטארט-אפ החדשות והמיזמים בתחום החדשנות- הוקמו במכון המחקר מיגל בעקבות מחקרים בתחום חלבון עתידי, ופוסט-הרבסט להפחתת פסולות מזון שהתבצע בסיוע בינה מלאכותית.

בנוסף, נפגשו מנהלי מכון המחקר עם משקיעים ובכירים בתעשיית המזון, מישראל ומחו"ל שהגיעו לכנס.

אורי בן-הרצל, סמנכ"ל פיתוח עסקי ואזורי במכון המחקר מיגל: "בשנים האחרונות מכון המחקר מיגל שם דגש על חיבור המחקר והטכנולוגיות שמפותחות במכון עם התעשייה. מחקרים יישומים מצטיינים מצליחים לייצר אימפקט מקסימלי בבעיות אותן נועדו לפתור, בעיקר כשיש גורם תעשייתי השותף למימוש הטכנולוגיה. מכון המחקר מיגל הקים כבר 12 חברות בתחומים של מזון, חקלאות, ביוטכנולוגיה וסביבה, יחד עם מספר רב של הסכמי העברת טכנולוגיה לתעשייה, כבסיס לחדשנות, למחקר ופיתוח מוצרים ופתרונות משמעותיים לאתגרי העולם היום ובעתיד".

צילום- מכון המחקר מיגל

כחלק מהכנס התקיים Demo Day של חממת הפודטק Fresh Start, בו הציגה חברת הסטארט-אפ Eggmented Reality שהוקמה במכון המחקר מיגל והחממה, פתרונות טבעוניים, ירוקים ונטולי הנדסה גנטית, המאפשרים לתעשיית ייצור המזון להשתמש בתכונות הפונקציונליות של הביצים, כמו הקצפה, או מרקם ג'לי, ללא צורך בביצים אמתיות.
חברת הסטארט-אפ MushFoods שהוקמה על ידי מיגל וחממת הקיטצ'ן מבית שטראוס, פיתוחים ומוצרי מזון חדשים שישנו חוקי המשחק בתעשיית תחליפי הבשר מן הצומח. חברת הסטארט-אפ MushFoods פיתחה חלבון המבוסס על מיצליום של פטריות, המשתלב באופן מושלם עם חלבון מן החי ובכך מפחית את הצורך בשימוש בבשר במוצרי מזון. הפתרון אף מאפשר לצרכני בשר וחלבון מן החי, צריכה אלטרנטיבית והומנית יותר, כלפי בע"ח, לתעשייה רווחית יותר ופחות מזהמת.

 

מידע נוסף באתר- https://www.migal.org.il/en

לפרטים נוספים- יעל שביט– 04-6930530, 050-7777950

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ת"א - עובדי חברת החשמל התנדבו בבית הספר "שושנה דמארי" לחינוך המיוחד לפעילות מיוחדת לחינוך בטיחות בחשמל
עובדי חברת החשמל התנדבו בבית הספר "שושנה דמארי" לחינוך המיוחד...
תהילה תערוכת צילום של הִלה עמנואל עשרות דיוקנאות של אמנים שהטביעו חותם על פס הקול הישראלי בית האמנים, תל אביב 16 ביולי - 5 בספטמבר 2026 הכניסה חופשית
ב־16 ביולי תיפתח בבית האמנים בתל אביב תערוכת הצילום "תהילה"...
תלמידי ישיבת אמית כפר גנים פיתחו אפליקציית למידה מתקדמת בשיתוף גוגל
ארבעה תלמידים מחטיבת הביניים של ישיבת אמית כפר גנים פ"ת...
בהשקעה של כ-45 מיליון ₪: עיריית בת-ים מקימה מוסדות חינוך ומבני ציבור חדשים בפארק הים
עיריית בת-ים ממשיכה בפיתוח שכונת פארק הים ומקדמת הקמה של...
שירות חדש של עיריית פתח תקווה להגברת הביטחון האישי: כל תושב יקבל את שירות האבטחה האישית-מונעת של חברת Bond ללא עלות, המונחה בינה מלאכותית וכולל סוכני בטחון הזמינים 24/7 תוך שניות. משמעות השירות המהפכני: התושב או התושבת אף פעם לא לבד!
ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, מקדם בימים אלה מהלך...
קבוצת אורון זכתה בשני מכרזי ענק של נת"ע בפרויקט המטרו בהיקף כולל של כ-362 מיליון שקל
החברה תבצע עבודות פיתוח, קידום זמינות והעתקת תשתיות בדיפו ראשונים...
חופשה קולינרית בתל-אביב
רשת  מלונות אדם משיקה חופשה במלון פיורי 41 ובמלון 1935...
כשאומנות פוגשת את החיים
מפגש מרגש במיוחד התקיים במהלך מסע ישראלי של שכבה יב...
רשת מוביסל ממשיכה להתרחב: פותחת את החנות ה-55 שלה בעופר בילו סנטר בהשקעה של כ-250 אלף ₪
רשת הסלולר מוביסל (MOBI CELL), מהמובילות בישראל, ממשיכה להתרחב ופותחת...
מחקר חדש ומדאיג של הממשל האמריקאי מצביע על סיכון גבוה בניתוחים פלסטיים הנעשים בחו"ל
יו"ר ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל: "גם אצלנו בארץ יש...
דילוג לתוכן