בתי הספר יזמנו את התלמידים למפגשים באוויר הפתוח

בתי הספר יזמנו את התלמידים למפגשים באוויר הפתוח
קרדיט: pixabay

ממשלת ישראל, החליטה על חידוש לימודים בערים ירוקות וצהובות עם רמות תחלואה נמוכות. פתח תקוה היא עיר כתומה אשר איננה עומדת בקריטריונים ללמידה.

ערים כתומות עם ציון של פחות מ 6.5 וששיעור בני ה-50 ומעלה שהתחסנו במנה שנייה עולה על 70% יכולות לחזור ללמידה במתווה ייחודי, אך בפתח תקוה הציון הוא 7.3 ומספר המתחסנים אינו עומד בנדרש. לאור זאת לא יתקיימו לימודים פרונטליים בפתח תקוה.

יחד עם זאת, קיימת אפשרות ללמידה/מפגש בחוץ עד 10 אנשים כולל המורה, תוך הקפדה על ההנחיות, אך הדבר נתון לשיקולו של ביה"ס ולמערכת השעות.

לאור זאת החליטו אגפי החינוך לקדם את הנושא. האגף לחינוך יסודי בניהולה של טלי טולדנו, הוציא הודעה למנהלי ומנהלות בתי הספר כי בהתאם להחלטת הממשלה ניתן לזמן גם בעיר כתומה עד תשעה תלמידים ומורה למפגש שמתקיים במרחב הפתוח.

המפגשים במרחב הפתוח הם בהתאם להחלטת בית הספר, לרבות החלטה על התכנים, אופן המפגש והשכבה המוזמנת, כאשר ביסודי העדיפות היא לתלמידי ה-ו מתוך ההבנה שהם האחרונים לחזור. כאשר ההמלצה היא לנסות כי כל תלמיד יגיע לביה"ס עד פעמיים בשבוע לכשלוש שעות סה"כ.

גם באגף לחינוך על יסודי בניהולה של ד"ר ירדנה חדד מעודדים את המנהלים ומנהלות לזמן תלמידים למפגש במרחב הפתוח, לצרכי למידה או הפגה חברתית, בהתאם לשיקול הדעת של המנהל/ת והצוות, כאשר במינהל החינוך מודעים לחשיבותם של המפגשים החברתיים לתלמידים הנמצאים זמן רב בבית.

כל בית ספר יפעל לפי האפשרויות העומדות בפניו, מערכת הלימודים, זמינות המרחבים ועוד ויעדכן את התלמידים בהתאם. הפעילויות יתקיימו תוך שמירה על ההנחיות והקפדה על הכללים.

מיכל אונגר מנהלת מחלקת גני ילדים הודיעה גם היא כי ילדי הגן יוזמנו בהתאם למתווה של עד תשעה ילדים המחולקים לקבוצות ויגיעו לגן פעמיים בשבוע לשעתיים וחצי למפגש שיתקיים בחצר הגן, במרחב הפתוח.

ראש העיר רמי גרינברג הוסיף "ברור לכולנו כי הזמן החולף אינו מטיב עם הילדים הנמצאים בבית תקופה ממושכת והעובדה כי ניתן לזמן תלמידים בקבוצות קטנות יאפשר למורים לזמן את הילדים למפגש חברתי או לשיעור שיתקיים באוויר הפתוח, תוך הקפדה על הכללים של ריחוק חברתי ועטית מסכה. אני בהזדמנות זו רוצה לשוב ולהפציר בכל אנשי החינוך להתחסן".

מ"מ רה"ע וראש מינהל החינוך רון כץ הוסיף "אנו מעודדים את בתי הספר לזמן את התלמידים לשיעורים באוויר הפתוח במטרה ליצור מפגש שלא דרך המסכים. כמובן שהכל בתוקף כל עוד מזג האוויר מאפשר זאת".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רשת SWEETIME פותחת סניף דגל בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה בהשקעה הנאמדת בכ – 700 אלף ₪
הסניף החדש משתרע על שטח של כ -  80 מ"ר...
דיור מחולק - פועלים למען הסדר הטוב
כתב אישום וגזר דין בגין שימוש אסור בניגוד לחוק התכנון...
איילת מנדלסון נבחרה כמנהלת התיכון בכפר הנוער אמית עליה פ"ת
המנהלת החדשה של התיכון השש-שנתי בכפר הנוער אמית עליה פתח...
בכיכר המייסדים הוצבו לאחרונה מכלים ובהם עצים צעירים – כחלק מהתוכנית העירונית להצללה וקירור העיר באמצעות עצים במרחב הציבורי.
העצים האלו לא נשארים כאן לתמיד, הם מיועדים להישתל בהמשך...
“סודות היוטיוברים” – סדרת מפגשים חדשה מרתקת ומהנה לילדים בעופר הקניון הגדול
במהלך החופש הגדול והקרנת סרט חוויה חינוכית-חברתית מעוררת השראה לילדי...
ממשיכים לקדם יוזמות לטובת אנשי המילואים והקבע
לאור התמשכות המלחמה, קיים היום (חמישי) ראש העיר רמי גרינברג...
פתח תקווה רצה קדימה
מרוץ יום ולילה בפתח תקווה הצדעה לכוחות הביטחון וההצלה ומחווה...
קולולו חוגג את הרוח האמריקאית: שבוע ג'ק דניאל'ס וקולינריה בהשראה אמריקאית
לרגל ה־4 ביולי – בר הקוקטיילים קולולו בפתח תקווה יוצא...
היקב ההיסטורי בלב המושבה יהפוך למרכז לצעירים
לאחר שהוועדה לשימור אתרי מורשת בעיריית פתח תקווה אישרה לקדם...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
דילוג לתוכן