בת ים: אושרה תכנית פינוי בינוי במתחם רוטשילד

בת ים: אושרה תכנית פינוי בינוי במתחם רוטשילד
קרדיט דס בניין ערים

הועדה המחוזית לתכנון ובניה אישרה תוכנית להקמת מבני מגורים  הכוללים שטחי מסחר ומלונאות במתחם רוטשילד בחוף בת ים

פרוייקט רוטשילד בבת ים
קרדיט דס בניין ערים

הועדה המקומית לתכנון ובניה בת ים ועיריית בת ים אישרו את תוכנית בי/475 – פינוי בינוי במתחם רוטשילד בבת ים.

התוכנית אושרה כפי שהוגשה מטעם מצלאוי חברה לבניין, תוכנית אשר כוללת עירוב שימושים עם שלושה מבני מגורים בני 30 קומות, ומבנה בן 10 קומות לרבות מתחם מלונאות ומסחר ומבנים נוספים לשימוש ציבורי.

התוכנית חלה במתחם הרחובות הרצל – רוטשילד – ליבסקינד בבת ים, שבהם קיימות
כ- 163 יח"ד הבנויות ב 13 מבנים הקיימים במתחם עוד משנות ה-50 וה-60 אשר חלקם הוכרזו כמבנים מסוכנים.

מאחר ורוב בעלי הדירות במתחם התוכנית חתמו על הסכמי פינוי ובינוי עם מצלאוי חברה לבניין, תוכל החברה להוציא את הפרויקט לפועל במהרה.

פרוייקט רוטשילד בבת ים
קרדיט הדמיה ד.ס. בניין ערים

סמי מצלאוי יו"ר ובעלים מצלאוי חברה לבניין  ציין: "אני שמח על החלטתה האמיצה של הועדה המחוזית לתכנון ולבניה שדחתה את ההתנגדויות לתוכנית וראתה את טובת התושבים והצורך בפינוי בינוי בעיר. התחדשות עירונית הכרחית לשם קידום העיר בת ים, ממש כפי שהיא תרמה לערים אחרות בהן הקמנו בהצלחה פרויקטים מסוג זה לדוגמה בקרית אונו וביהוד-מונוסון, שם סללנו את הדרך החל מהפרויקט הראשון וכלה בפרויקטים נוספים שנבנו בהצלחה. במסגרת ההבנות עם עיריית בת ים,  הוכנה תוכנית היוצרת איזונים בין היקף הבניה למגורים, והיקף הבניה למסחר ולמלונאות וזאת בשל שאיפתה של העירייה לקדם את מתחם רוטשילד בת ים כחלק ממרכז עסקים ראשי בעיר  (מע"ר) העתידי.

על פי התוכנית הנוכחית בתחום בין רוטשילד מדרום, הרצל ממזרח ורחוב בן גוריון צפויות להיבנות 560 דירות בשלושה מגדלים של עד 30 קומות על רחוב רוטשילד ובניין נוסף בן 10 קומות ברחוב הרצל. 20% מהדירות תהיינה קטנות – עד 80 מ"ר. עוד כוללת התוכנית לפחות 150 חדרי מלון (10,000 מ"ר בנוי), שטחי מסחר במפלס הרחוב בהיקף של 1,500 מ"ר הפונים לרחובות רוטשילד והרצל, ומבנה ציבורי חדש וגדול בן 8 קומות.

עו"ד משה רז-כהן  ממשרד עוה"ד רז-כהן, פרשקר ושות' המלווה את הפרויקט, מספר כי "עיריית בת ים עמדה על שלביות שתבטיח את הקמת המלונאות והמסחר בשלב א' של הפרויקט, באופן שסיכן את כלכליות ההקמה. בדרישה דומה אנו נתקלים בפרויקטים רבים. דרישה זו הביאה לבסוף להחלטה על ביצוע הפרויקט בהינף אחד, ובכך הצלחנו לשמור על יחס כלכלי נאות תוך שאנו עומדים בדרישת העירייה. דיירי המתחם המתינו זמן רב, וסוף סוף הפרויקט קורם עור וגידים". עוד מוסיף רז-כהן כי "הפרויקט יהיה הסנונית הראשונה לפיתוח מע"ר בת ים. הקרבה לרכבת הקלה תביא עימה בעתיד פרויקטים דומים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קהילה בתנועה: 100 רצים חגגו את שנת ה-100 של בת-ים בריצה שהפכה לחגיגה של ספורט
ביום חמישי, (16.7), התקיימה בבת-ים ריצה קהילתית מיוחדת, במסגרתה השתתפו...
ערב של כדורגל, משחקים ואווירה קהילתית: אמש נערכה הקרנת גמר המונדיאל בטרמינל עיצוב בבת-ים
שלשום, (19.7), התקיימה בטרמינל עיצוב בבת-ים הקרנה חגיגית של משחק...
המנהל החדש של ישיבת אמית חברותא פ"ת: הרב מאיר אבני
המנהל החדש של ישיבת אמית חברותא פ"ת הוא הרב מאיר...
כשהיצירה לא יוצאת לגמלאות: תערוכת "יוצרים מהלב" בבית ההורים של ויצו
לובי בית ההורים של ויצו הפך במהלך חודש יולי לגלריה...
Come together : מופע מאחד של מוזיקה קלאסית, ישראלית וביטלס
המופע האחרון לקיץ 2026 של הסימפונית ראשון לציון בסדרת פרנדסימפוני...
משלחת משרד הבינוי והשיכון קיימה בניו יורק סיורים מקצועיים ומפגשי עבודה בתחומי החדשנות בענף הבנייה
במסגרת ביקור משלחת משרד הבינוי והשיכון בניו יורק קיימו חברי...
איכות מעבר לפינה: בניין יוצא דופן יוקם בקרבת מכון ויצמן
רחובות ממשיכה לבסס את מעמדה המבוקש, עם שילוב ייחודי בין...
אי ההרפתקאות יצא לדרך: אירועי הגינות במסגרת חגיגות שנת ה-100 נפתחו רשמית
אתמול (14.7) נפתחה באופן רשמי סדרת אירועי הקיץ "אי ההרפתקאות"...
זה קורה רק פעם במאה: בת-ים פותחת את חגיגות שנת ה-100 עם שלושה ימים של מופעי ענק
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר ואת הקהל הרחב...
חברת החשמל השלימה עבודות לשיפור רשת החשמל בשכונת נופרים בראש העין
הותקן שנאי חדש לשיפור אספקת החשמל – "נמשיך לפעול יחד...
דילוג לתוכן