בת ים: אושרה תכנית פינוי בינוי במתחם רוטשילד

בת ים: אושרה תכנית פינוי בינוי במתחם רוטשילד
קרדיט דס בניין ערים

הועדה המחוזית לתכנון ובניה אישרה תוכנית להקמת מבני מגורים  הכוללים שטחי מסחר ומלונאות במתחם רוטשילד בחוף בת ים

פרוייקט רוטשילד בבת ים
קרדיט דס בניין ערים

הועדה המקומית לתכנון ובניה בת ים ועיריית בת ים אישרו את תוכנית בי/475 – פינוי בינוי במתחם רוטשילד בבת ים.

התוכנית אושרה כפי שהוגשה מטעם מצלאוי חברה לבניין, תוכנית אשר כוללת עירוב שימושים עם שלושה מבני מגורים בני 30 קומות, ומבנה בן 10 קומות לרבות מתחם מלונאות ומסחר ומבנים נוספים לשימוש ציבורי.

התוכנית חלה במתחם הרחובות הרצל – רוטשילד – ליבסקינד בבת ים, שבהם קיימות
כ- 163 יח"ד הבנויות ב 13 מבנים הקיימים במתחם עוד משנות ה-50 וה-60 אשר חלקם הוכרזו כמבנים מסוכנים.

מאחר ורוב בעלי הדירות במתחם התוכנית חתמו על הסכמי פינוי ובינוי עם מצלאוי חברה לבניין, תוכל החברה להוציא את הפרויקט לפועל במהרה.

פרוייקט רוטשילד בבת ים
קרדיט הדמיה ד.ס. בניין ערים

סמי מצלאוי יו"ר ובעלים מצלאוי חברה לבניין  ציין: "אני שמח על החלטתה האמיצה של הועדה המחוזית לתכנון ולבניה שדחתה את ההתנגדויות לתוכנית וראתה את טובת התושבים והצורך בפינוי בינוי בעיר. התחדשות עירונית הכרחית לשם קידום העיר בת ים, ממש כפי שהיא תרמה לערים אחרות בהן הקמנו בהצלחה פרויקטים מסוג זה לדוגמה בקרית אונו וביהוד-מונוסון, שם סללנו את הדרך החל מהפרויקט הראשון וכלה בפרויקטים נוספים שנבנו בהצלחה. במסגרת ההבנות עם עיריית בת ים,  הוכנה תוכנית היוצרת איזונים בין היקף הבניה למגורים, והיקף הבניה למסחר ולמלונאות וזאת בשל שאיפתה של העירייה לקדם את מתחם רוטשילד בת ים כחלק ממרכז עסקים ראשי בעיר  (מע"ר) העתידי.

על פי התוכנית הנוכחית בתחום בין רוטשילד מדרום, הרצל ממזרח ורחוב בן גוריון צפויות להיבנות 560 דירות בשלושה מגדלים של עד 30 קומות על רחוב רוטשילד ובניין נוסף בן 10 קומות ברחוב הרצל. 20% מהדירות תהיינה קטנות – עד 80 מ"ר. עוד כוללת התוכנית לפחות 150 חדרי מלון (10,000 מ"ר בנוי), שטחי מסחר במפלס הרחוב בהיקף של 1,500 מ"ר הפונים לרחובות רוטשילד והרצל, ומבנה ציבורי חדש וגדול בן 8 קומות.

עו"ד משה רז-כהן  ממשרד עוה"ד רז-כהן, פרשקר ושות' המלווה את הפרויקט, מספר כי "עיריית בת ים עמדה על שלביות שתבטיח את הקמת המלונאות והמסחר בשלב א' של הפרויקט, באופן שסיכן את כלכליות ההקמה. בדרישה דומה אנו נתקלים בפרויקטים רבים. דרישה זו הביאה לבסוף להחלטה על ביצוע הפרויקט בהינף אחד, ובכך הצלחנו לשמור על יחס כלכלי נאות תוך שאנו עומדים בדרישת העירייה. דיירי המתחם המתינו זמן רב, וסוף סוף הפרויקט קורם עור וגידים". עוד מוסיף רז-כהן כי "הפרויקט יהיה הסנונית הראשונה לפיתוח מע"ר בת ים. הקרבה לרכבת הקלה תביא עימה בעתיד פרויקטים דומים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בת-ים מצטיינת בנתינה: 67.2% מתלמידי י"ב בעיר מצטיינים במעורבות חברתית
67.2% מתלמידי שכבת י״ב בבת-ים סיימו בהצטיינות את משימת המעורבות...
חולון: אותה דירה, חשבון אחר - למה הארנונה שלנו משתנה כל כך?
תושב חולון שמקבל פעם בחודשיים את חשבון הארנונה רואה קודם...
צועדים לזכרם: בת-ים מתאחדת בצעדה עירונית לזכר הנופלים והנרצחים באירועי ה-7.10
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר להשתתף בצעדה קהילתית...
ראשון לציון: הצלצול האחרון עולה כסף - כמה באמת עולה להמשיך את יום הלימודים?
בשעה שתיים בצהריים מסתיים יום הלימודים, אבל עבור הורים רבים...
תערוכה חדשה מהצלחת אל שדה הקרב: אוכל, מלחמה והחיבור בין האישי ללאומי בתערוכה "טעם של יצירה"
הגלריה לאומנות עכשווית של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט מציגה תערוכה חדשה:...
מנציחים ולעולם לא שוכחים: בת-ים ציינה את יום האבל לטבח השבעה באוקטובר בחניכת אנדרטה חדשה וערב זיכרון מרגש לזכר הנופלים והנרצחים
בחלוף שלוש שנים מאז אירועי ה-7.10, ציינה בת-ים אמש, 5.10,...
גבעתיים: הקורקינטים נשארים, אבל העיר מנסה לקבוע להם מקום
מספיק ללכת כמה דקות ברחוב בגבעתיים כדי להבין למה הקורקינט...
הצעד הבא בקריירה מתחיל בבת-ים: תוכנית "מסע אל האופק" פותחת מחזור שישי בעיר ומעניקה כלים לצעירים
בחודש נובמבר 2026 ייפתח בבת-ים המחזור השישי של "מסע אל...
מהכיתה אל המקומות שבהם הכל קרה: תלמידי י"ב מתיכון חדש בסיור בנגב המערבי
דווקא בשבוע שבו מציינים שלוש שנים ל־7 באוקטובר, יצאו תלמידי...
"והיה הסיפור לצבע": הרי לנגבהיים – תערוכת יחיד
פתיחה חגיגית – יום שישי  ה- 9/10/26  בשעה 1200 בצהריים....
דילוג לתוכן