בת ים: אושרה תכנית פינוי בינוי במתחם רוטשילד

בת ים: אושרה תכנית פינוי בינוי במתחם רוטשילד
קרדיט דס בניין ערים

הועדה המחוזית לתכנון ובניה אישרה תוכנית להקמת מבני מגורים  הכוללים שטחי מסחר ומלונאות במתחם רוטשילד בחוף בת ים

פרוייקט רוטשילד בבת ים
קרדיט דס בניין ערים

הועדה המקומית לתכנון ובניה בת ים ועיריית בת ים אישרו את תוכנית בי/475 – פינוי בינוי במתחם רוטשילד בבת ים.

התוכנית אושרה כפי שהוגשה מטעם מצלאוי חברה לבניין, תוכנית אשר כוללת עירוב שימושים עם שלושה מבני מגורים בני 30 קומות, ומבנה בן 10 קומות לרבות מתחם מלונאות ומסחר ומבנים נוספים לשימוש ציבורי.

התוכנית חלה במתחם הרחובות הרצל – רוטשילד – ליבסקינד בבת ים, שבהם קיימות
כ- 163 יח"ד הבנויות ב 13 מבנים הקיימים במתחם עוד משנות ה-50 וה-60 אשר חלקם הוכרזו כמבנים מסוכנים.

מאחר ורוב בעלי הדירות במתחם התוכנית חתמו על הסכמי פינוי ובינוי עם מצלאוי חברה לבניין, תוכל החברה להוציא את הפרויקט לפועל במהרה.

פרוייקט רוטשילד בבת ים
קרדיט הדמיה ד.ס. בניין ערים

סמי מצלאוי יו"ר ובעלים מצלאוי חברה לבניין  ציין: "אני שמח על החלטתה האמיצה של הועדה המחוזית לתכנון ולבניה שדחתה את ההתנגדויות לתוכנית וראתה את טובת התושבים והצורך בפינוי בינוי בעיר. התחדשות עירונית הכרחית לשם קידום העיר בת ים, ממש כפי שהיא תרמה לערים אחרות בהן הקמנו בהצלחה פרויקטים מסוג זה לדוגמה בקרית אונו וביהוד-מונוסון, שם סללנו את הדרך החל מהפרויקט הראשון וכלה בפרויקטים נוספים שנבנו בהצלחה. במסגרת ההבנות עם עיריית בת ים,  הוכנה תוכנית היוצרת איזונים בין היקף הבניה למגורים, והיקף הבניה למסחר ולמלונאות וזאת בשל שאיפתה של העירייה לקדם את מתחם רוטשילד בת ים כחלק ממרכז עסקים ראשי בעיר  (מע"ר) העתידי.

על פי התוכנית הנוכחית בתחום בין רוטשילד מדרום, הרצל ממזרח ורחוב בן גוריון צפויות להיבנות 560 דירות בשלושה מגדלים של עד 30 קומות על רחוב רוטשילד ובניין נוסף בן 10 קומות ברחוב הרצל. 20% מהדירות תהיינה קטנות – עד 80 מ"ר. עוד כוללת התוכנית לפחות 150 חדרי מלון (10,000 מ"ר בנוי), שטחי מסחר במפלס הרחוב בהיקף של 1,500 מ"ר הפונים לרחובות רוטשילד והרצל, ומבנה ציבורי חדש וגדול בן 8 קומות.

עו"ד משה רז-כהן  ממשרד עוה"ד רז-כהן, פרשקר ושות' המלווה את הפרויקט, מספר כי "עיריית בת ים עמדה על שלביות שתבטיח את הקמת המלונאות והמסחר בשלב א' של הפרויקט, באופן שסיכן את כלכליות ההקמה. בדרישה דומה אנו נתקלים בפרויקטים רבים. דרישה זו הביאה לבסוף להחלטה על ביצוע הפרויקט בהינף אחד, ובכך הצלחנו לשמור על יחס כלכלי נאות תוך שאנו עומדים בדרישת העירייה. דיירי המתחם המתינו זמן רב, וסוף סוף הפרויקט קורם עור וגידים". עוד מוסיף רז-כהן כי "הפרויקט יהיה הסנונית הראשונה לפיתוח מע"ר בת ים. הקרבה לרכבת הקלה תביא עימה בעתיד פרויקטים דומים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"הכחול הגדול": רותי סגל – מיני רטרוספקטיבה
אוצר : אריה ברקוביץ פתיחה חגיגית :10.9.2026 בשעה 19:00 בבית האמנים בתל...
שום דבר לא יכול לעצור אותה: הכירו את הנערה שנלחמה על חייה והיום מצילה חיים של אחרים
"כשיצאתי ממחלקת הטיפול הנמרץ והתעוררתי במחלקה הפנימית הסתכלתי במראה ולא...
שנת הלימודים בפתח תקווה נפתחה בהתרגשות רבה!
כ-72,000 תלמידים ותלמידות פתחו את שנת הלימודים תשפ"ז ומילאו את...
פתח תקווה חוגגת: נחנך קמפוס המבנים החדש של ישיבת אמית כפר גנים
אירוע מרגש נערך השבוע בפתח תקווה, עם חנוכת משכנה החדש...
בסימן שנת ה-100 לבת-ים: יותר מ-22 אלף תלמידות ותלמידים בעיר פתחו את שנת הלימודים תשפ"ז
שנת הלימודים תשפ"ז נפתחה היום , 1.9, בבת-ים, כאשר 22,146...
‏לא רק צלצול ראשון: ראשון לציון נכנסת לשנת הלימודים עם 425 גנים ומבחן עירוני של בוקר אחד
‏מחר בבוקר זה ייראה לכאורה כמו עוד 1 בספטמבר. הורים...
‏לא רק עוד לילה של חסימות: המסילות כבר נכנסות לעוד רחובות בתל אביב
‏מי שעובר השבוע בלילה בארלוזורוב, בן יהודה, אלנבי או דרך...
‏הקו הירוק נכנס עמוק יותר לחולון: שבוע של עבודות, שינויי תנועה ומבחן סבלנות לתושבים
בכמה מהצירים המרכזיים בחולון מתקיימות השבוע עבודות במקביל במסגרת הקמת...
באים לקן? שנת הפעילות של הנוער העובד והלומד בראש העין נפתחת היום
היום, 1 בספטמבר, תיפתח שנת הפעילות בקני הנוער העובד והלומד...
תיאטרון הסימטה: הצגות ומופעים בחודש ספטמבר 2026
תיאטרון הסימטה שמח להציג את לוח המופעים לחודש הקרוב. אנו...
דילוג לתוכן