בת-ים הופכת לעיר האקדמית הגדולה בארץ תחתום על הסכם עם אוניברסיטת ת"א

בת-ים הופכת לעיר האקדמית הגדולה בארץ תחתום על הסכם עם אוניברסיטת ת"א
תמונות: דוברות בת ים

העיר בת ים מצטרפת למיזם "עיר אקדמית" של אוניברסיטת תל אביב

עשרות תלמידי תיכון בעיר ילמדו במהלך השנה קורסים אקדמיים במגוון רחב של תחומים ובסיומן יקבלו נקודות זכות אקדמיות שיחשבו להם בהמשך כשיחלו בלימודים לתואר ראשון

בשורה גדולה בתחום החינוך: העיר בת ים מצטרפת למיזם "עיר אקדמית" של המרכז לחדשנות בלמידה באוניברסיטת תל אביב: על פי הסכם שנחתם הבוקר באוניברסיטת ת"א בין נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת, לראש עיריית בת ים, מר צביקה ברוט, החל מהשנה הנוכחית עשרות תלמידי תיכון בעיר ישתלבו בלימודים של קורסים אקדמיים. בטקס החתימה נכחו אלי יריב, מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, זיו חורב, סמנכ"לית חינוך ורווחה ואהרון קצב, מנהל אגף החינוך.

מדובר בתוכנית ייחודית מסוגה בישראל המצליחה, בפעם הראשונה, לחבר את התיכון לאוניברסיטה וליצור רצף פדגוגי לימודי. לימוד הקורסים האקדמיים עוד בשלב התיכון בונה תחושה של מסוגלות אקדמית בקרב התלמידים ובכך מנגיש את ההשכלה הגבוהה. מדובר בקורסים אקדמיים מקוונים במגוון תחומים ובהם: כימיה, מדעי המחשב, ביולוגיה, פיזיקה, היסטוריה ופסיכולוגיה. הלמידה האקדמית תיעשה במסגרת שעות הלימודים וכחלק מהלימודים בתיכונים בעיר בת ים. לצורך כך, העירייה בחרה קבוצת מורים מובילים בעיר שיעברו הכשרה המותאמת לתכנית. המורים ילמדו את הקורסים השונים בצורה היברידית – מקוונת ופרונטלית (בהתאם למגבלות הקורונה).

בתום שנת הלימודים התלמידים שיעמדו בהצלחה בבחינה אקדמית בקמפוס יקבלו 2 נקודות זכות אקדמאיות עבור כל קורס שיסיימו. התכנית פועלת בשיתוף משרד החינוך והפלטפורמה הלאומית ללמידה דיגיטלית קמפוסIL.

יובל שרייבמן, מייסד ומנכ"ל המרכז לחדשנות בלמידה: "התכנית עיר אקדמית פותחת עבור תלמידי התיכון  נתיב ברור לעולם האקדמי ומסייעת להם לבחור במסלולי הלימוד שמתאימים להם. מדובר בקורסים ברמה אקדמית גבוהה  ולשמחתי התלמידים מגיעים להישגים מרשימים שמאפשרים להם, לצד תעודת הבגרות, להשלים גם נקודות זכות אקדמיות, שיעמדו לזכותם בהמשך דרכם האקדמית".

ראש העיר צביקה ברוט: "אני מברך על שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת ת"א. לצד ההובלה של העיר בנתוני הבגרות מטרת התכנית החדשה היא להוביל גם בנתוני המשך ללימודים אקדמאיים, ושכל התלמידים המעוניינים בכך ילמדו תוכן אקדמי מקוון ע"י המורה המקומי ובמסגרת הלימוד לבגרות.

נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופסור אריאל פורת: "חשיבות התכנית היא  בתרומה המשמעותית של האוניברסיטה לקידום מערכת החינוך והחברה בישראל. מטרתנו היא לפתוח את שערי האוניברסיטה עבור התלמידים הצעירים ולעורר אצלם את הרצון להצליח ולהצטיין גם בלימודים האקדמיים".

התוכנית תסייע לתלמידים רבות והם יוכלו לעשות את צעדיהם הראשונים באקדמיה, לרכוש מיומנויות למידה מתקדמות, ולפתח תחושת מסוגלות אקדמית, וכל זאת מבלי לצאת מהעיר או אפילו מכתות הלימוד. מערכת החינוך שלנו כאן על מנת להעניק להם את הכלים הטובים ביותר. הפרויקט הזה מצעיד קדימה את החינוך בעיר בצעדי ענק, ושיתוף הפעולה בין בת-ים לבין אוניברסיטת תל אביב, יתרחב בהמשך לתחומים נוספים אחרים."

תמונות: דוברות בת ים
תמונות: דוברות בת ים
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
גלריית ZOA על שם דבורה פישר, תל אביב גאה להציג: "נוף, מרחב, אור"
תערוכת האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף בישראל לציון 75 שנה...
עיריית בת-ים מחדדת הנחיות: כלל המקלטים הציבוריים נפתחו, מוסדות החינוך לא יפעלו וחופי הים סגורים
לאור המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, עיריית בת-ים מעדכנת...
הפציעה השקופה. חודש המודעות לפוסט טראומה: כך נוירופידבק מציע תקווה חדשה לנפגעי טראומה ומלחמה
חודש יוני הוא חודש המודעות להפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD)...
מבית הנשיא לאירופה: תלמיד אמית בר אילן גוש דן זכה בתחרות המדענים הצעירים
הישג מדעי כחול-לבן: שגיא אפלבום, תלמיד י"ב בבית החינוך אמית...
קיץ בריא ובטוח: כך תיהנו מהים והבריכה בלי לסכן את הבריאות
עם פתיחת עונת הרחצה, החופים והבריכות מתמלאים באנשים המחפשים מפלט...
כשחינוך פוגש שליחות: שתי נשות חינוך מבת-ים נבחרו למצטיינות מחוז תל אביב
הדר כהן ויעל שימבורסקי נבחרו למצטיינות מערכת החינוך במחוז תל...
בונים מערכות אנרגיה מהשמש, הופכים סמארטפון למצלמת טבע וממציאים מחדש את השכונה כל זה קורה בשבוע המדע והסביבה 2026 ברמת גן 31.5–5.6 (יום א׳-ו׳)
האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה מזמינה את הציבור הרחב לחגיגה...
זוכרים את ימנו: בני משפחתו וחבריו של ימנו זלקה ז"ל ירוצו לזכרו במרוץ הלילה של פתח תקווה 2026
מרוץ הלילה של פתח תקווה 2026, ביוזמת עיריית פתח תקווה...
עיריית בת-ים מחברת בין נשים צעירות: קהילת "שוות" במפגש מעורר השראה במרכז הצעירים בתיה
כ-40 נשים צעירות מבת-ים השתתפו לאחרונה במפגש קהילתי מיוחד שהתקיים...
טקס ההתייחדות עם הרוגי פיגוע הטרור בדולפינריום במלאת 25 שנים לפיגוע
משרד העלייה והקליטה ועיריית תל אביב–יפו קיימו את טקס ההתייחדות...
דילוג לתוכן