גברו על 2400 מועמדים: שני סטארט-אפים ישראלים בין הזוכים בתחרות העולמית Extreme Tech Challenge (XTC) 2020

גברו על 2400 מועמדים: שני סטארט-אפים ישראלים בין הזוכים בתחרות העולמית Extreme Tech Challenge (XTC) 2020
קרדיט לסמסונג.
  • הזוכים הם הסטארט-אפ הישראלי  ReWire בקטגוריית פיתוחי הפינטק וחברת  TytoCare שזכתה בפרס לחדשנות במאבק בקורונה (Covid-19 Innovation Award)
  • XTC הינה התחרות הגדולה והמובילה בעולם לחברות ויזמים שמפתחים טכנולוגיות חדשניות לטובת האנושות; השנה התמודדו יותר מ- 2400 חברות מ-78 מדינות ושש יבשות; 6 סטארט-אפים ישראלים הגיעו לגמר
  • מאחורי התחרות עומד ארגון ללא מטרות רווח, בראשו מנהל האסטרטגיה והנשיא של סמסונג העולמית ויו"ר חברת הרמן, יאנג סון, וכן נציגים של קרנות מובילות וחברות כמו מיקרוסופט, זום, אינטל, פורד וסיסקו
  • לגמר התחרות הגיעו 52 חברות, בהן לא פחות מ-6 סטארט-אפים ישראלים

שני סטארט-אפים ישראלים הוכרזו אתמול בלילה (ד') בין הזוכים בתחרות הגלובאליתExtreme Tech Challenge (XTC)  2020, התחרות הגדולה והמובילה בעולם לחברות ויזמים שיוצרים ומפתחים טכנולוגיות חדשניות לטובת האנושות.

הזוכים הם הסטארט-אפ הישראלי  ReWire בקטגוריית פיתוחי הפינטק וחברת TytoCare שזכתה בפרס לחדשנות במאבק בקורונה (Covid-19 Innovation Award) – קטגוריה חדשה שהתווספה השנה לאור המשבר העולמי.

יותר מ-2400 חברות מ-78 מדינות ו-6 יבשות ניגשו לתחרות. בסך הכל הגיעו לגמר התחרות 52 חברות, מהן לא פחות מ-6 סטארט-אפים ישראלים: AmaiBeewise, CropX TechnologiesNeteera  ,  TytoCare ו- ReWire.

 

קרדיט לסמסונג.

מאחורי התחרות עומד ארגון ללא מטרות רווח שבו לוקחות חלק חברות, קרנות ואוניברסיטאות מהגדולות בעולם ובראשם מנהל האסטרטגיה ונשיא של סמסונג העולמית ויו"ר חברת HARMAN, יאנג סון, ממובילי ויוזמי התחרות. יחד איתו לוקחים חלק בארגון נציגים של 35 חברות מובילות, קרנות הון סיכון ואוניברסיטאות, בהם מיקרוסופט, זום, אינטל, פורד, סיסקו ורבים נוספים.

לדברי רותי אדר, ראש מרכז האסטרטגיה והחדשנות של סמסונג בישראל: "אנחנו שמחים וגאים על הייצוג המשמעותי של חברות ישראליות באחת מתחרויות הסטארטאפים המובילות והיוקרתיות בעולם. זוהי עוד הוכחה למובילות פורצת הדרך של אומת הסטארט-אפ והסיבה המרכזית לכך שסמסונג העולמית בוחרת להרחיב מדי שנה את פעילות החדשנות וההשקעות שלה בישראל. החברות שלוקחות חלק בתחרות מוכיחות שאפשר להוביל טכנולוגית ולהרבות טוב בעולם ואנחנו כאן כדי לתמוך בהן ולהבטיח שהפיתוחים שלהן ישנו לטובה את חייהם של מיליוני בני אדם מסביב לגלובוס".

אודות התחרות

תחרות ה-XTC  שואבת השראה מ-17 יעדי פיתוח בר קיימא של האו"ם, שנועדו להבטיח פיתוח לכלל האוכלוסייה הגדלה. הקו המנחה הוא שיפור בכל היעדים גם בעבור האוכלוסיות החלשות ביותר. היעדים מתייחסים למגוון נושאים כגון מיגור העוני ושמירה על כדור הארץ לצד יעדים כלכליים-חברתיים כגון שוויון מגדרי, הוגנות תעסוקתית וצמיחה כלכלית. התחרות מעניקה ליזמים חשיפה אדירה וגישה למשקיעים וחברות מובילות. עד כה, גייסו בוגרי התחרות סכום כולל של יותר מ-440 מיליון דולרים.

במסגרת גמר התחרות התמודדו 52 חברות (מתוך אלפים שהגישו מועמדות) על המקום הראשון ב-7 קטגוריות של פיתוחים טכנולוגיים (אגרוטק ומים, קלינטק ואנרגיה, חינוך, פינטק, בריאות, תחבורה וערים חכמות, טכנולוגיות פורצות דרך) ושני פרסים מיוחדים- פרס הפיתוח בתחום הקורונה ופרס האישה היזמית.

אודות הזוכים הישראלים

חברת  ReWire  שנבחרה לזוכה בקטגוריית הפינטק בתחרות, פיתחה פלטפורמה בנקאית שנותנת מענה לצרכים הפיננסיים היחודיים של מהגרים מסביב לעולם, כמו פתיחת חשבון המותאמת למסמכים ולהבנה של מהגר עבודה, תמיכה וגישה נוחה ויעילה בשפת המקור של הלקוח והנגשה של שירותים פיננסיים מתקדמים ועידוד לחסכון ועצמאות פיננסית. באופן זה מאפשרת הפלטפורמה לאוכלוסייה המהגרים גישה לשירותים בנקאיים הוגנים ושקופים ומקדמת אותם לעבר שוויון הזדמנויות.

הזוכה בפרס החדשנות במאבק בקורונה זכתה Tyto Care', שפיתחה פתרון מלא לרפואה מרחוק, כולל ביקור רופא וביצוע בדיקות של תפקוד הלב, הריאות, האוזניים, הגרון, העור וחום הגוף. באמצעות הפלטפורמה של החברה, כל אתר יכול להפוך לקליניקה לעת מצוא. בזמן הקורונה, בתי חולים וארגוני בריאות ברחבי העולם החריבו את השימוש שלהם בפתרון הבריאות הדיגיטלי של Tyto Care  על מנת לאפשר בדיקה מרחוק של חולים בהסגר בבתי חולים ובחולים המבודדים בביתם, תוך שמירה על בטיחותם של הצוותים הרפואיים. בחודש אפריל האחרון הודיעה החברה על גיוס הון  נוסף של 50 מיליון דולר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירועים ופעילויות לכל המשפחה: חגיגת שבועות בבת-ים
לקראת חג השבועות תשפ"ו, עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי...
שבועות בסטייל איטלקי: קולקציית עוגות הגבינה והאלטליו של מילאנו
לקראת חג השבועות, מילאנו בייקרי בקריית אונו משיק קולקציה חדשה...
חברת החשמל: בית הספר ״נופי ים ״ בתל אביב זכה במקום הראשון בתוכנית החינוכית "נתיב האור" של חברת החשמל
כ-800 תלמידים, ראשי רשויות מקומיות, נציגי משרד החינוך ובכירים בחברת...
מותג האופנה MISS NORI פותח פופ-אפ בעופר הקניון הגדול בהשקעה של כ-350 אלף ₪
בפופ־אפ החדש יוצעו קולקציות חדשות לנשים שתכלול בין הייתר: חולצות...
גאווה לבת-ים: תלמידי העיר זכו בהוקרה מחוזית על יוזמות חברתיות פורצות דרך
בשבוע שעבר התקיים טקס ההוקרה המחוזי של מינהל חברה ונוער...
שם התערוכה: dd/mmm/yyyy (יום.חודש.שנה) - דקל הררי
אני עובד עם עיתונים. לא בגלל מה שכתוב בהם, ולא...
צלילים של חזרה לשגרה קונצרט חדש שמפגיש את שני הענקים רוסיני – מנדלסון לערב שכולו ניצחון הרוח
לאחר תקופת מלחמה מתמשכת וקיפאון זמני בעולם התרבות, התזמורת הסימפונית...
בשורה לתושבי הרצליה: מרפאת מאוחדת בעיר התחדשה בשירותים ומתקנים מתקדמים
לאחר שיפוץ מקיף, נחנכה השבוע המרפאה מחדש באירוע פתיחה חגיגי...
עיריית בת-ים מגבירה את המאבק בפסולת פיראטית: צווי הפסקת עבודה, אכיפה מוגברת ואפס סובלנות לעברייני סביבה
בעירייה מדגישים: "הוקם כוח משימה עירוני משולב בהובלת אגף הפיקוח...
מנזקי המלחמה: זינוק במספר הסובלים מכאבי ראש ומיגרנה
לאחר תקופה ממושכת של מתח, נרשמת עלייה בכאבי ראש ובהתפרצות...
דילוג לתוכן