גלריה "החלל בית לאמנים ישראלים" מציגה: "אינטימיות"- תערוכה קבוצתית של צילום וניו-מדיה

גלריה "החלל בית לאמנים ישראלים" מציגה: "אינטימיות"- תערוכה קבוצתית של צילום וניו-מדיה
צילום: גלריה החלל

פתיחה חגיגית: יום חמישי 19 בינואר 2022 בשעה 20:00

"אינטימיות" היא תערוכה חדשה בגלריה "החלל – בית לאמנים.ות ישראלים.ות".

המילה שמאחדת בין כל העבודות של האמניות והאמנים בתערוכה היא "אינטימיות". היא רחבה וכללית – ובה-בעת הכי מכונסת, אישית ופרטית. "אינטימיות" היא שונה לכל אחד ואחת, וניתנת לפרשנויות כמעט אינסופיות – שכל אחת מהן שופכת אור על איך אנחנו תופסים את המקום שלנו בעולם, ועל מה מספק לנו נחמה וזהות בתוכו. האינטימיות היא קרובה, חשופה, מגלה אמת שלעתים אף מאיימת על הסדר הישן של הדברים. כך למשל, גינתה הכנסיה את קובץ הסיפורים "אינטימיות" מאת ז'אן פול סארטר, הפילוסוף הצרפתי זוכה פרס נובל לספרות, מחשש שהגילויים בספרו יחטיאו את הנוצרים הטובים מהדרך המוכרת. כיום, בעידן הרשתות החברתיות, החשיפה האישית היא כמעט הכרח – אבל האם היא אינטימית? ומה היא אינטימיות בעצם, בעידן שלנו?

צילום: גלריה החלל

התערוכה "אינטימיות" מציעה פרשנויות למילה דרך יצירות במדיומים של הצילום והניו-מדיה. עבודות הצילום המשתתפות בה נוצרו בטכניקות שונות, החל במסורתיות כמו חשיפה ארוכה, ועד לשילוב של AI (בינה מלאכותית). דרכם, התערוכה מאפשרת הצצה למבט האישי ביותר, הייחודי, של כעשרה אמנים/ות. דרך העדשה, ניבטים אלינו חתכים, פריימים, מתוך העיניים של זהויות שונות, נרקמים יחד, ומייצרים לנו תמונה שלמה וייחודית של המציאות האנושית העכשווית כיום.

משתתפים.ות (לפי סדר א"ב):
איתן ויטקון, אליסיה שחף, אסקף אברהם, אסף גאם הכהן, דין אבישר, דנה מאירזון, ניר הדר, שלמה ישראלי, שרית כוכב חביב, תמר בנין.

צוות אוצרות: ורד גדש, דר מוספיר.

"החלל – בית לאמנים.ות ישראלים.ות" היא גלריה ופלטפורמה ייחודית המציגה מעל 100 אמנים/ות ישראלים/ות ממגוון רחב של סגנונות. "החלל" הוקם במטרה להנגיש לקהל הישראלי והבינלאומי אמנות ישראלית מגוונת, פלורליסטית ובועטת עם אמירה עכשווית. מטרתו היא להוות Art-Hub, שמחבר בין אמנים/ות מדורות שונים, אספנים/ות, אוצרים/ות והקהל הרחב. כמו כן, הגלריה פועלת לחשוף את האמנות הישראלית על כל גווניה לחברות, ארגונים, מוסדות, אספנים/ות ובעלי/ות זיקה לאמנות.

צילום: גלריה החלל

הגלריה מייצרת מפגש חווייתי בין האמן/ית לקהל הרחב ולרוכש/ת, באמצעות פעילויות תרבותיות מגוונות: תערוכות מתחלפות, ערבי שיח והרצאות, ערבי קונספט, הצבת אמנות במרחב הציבורי והפרטי, שירותי אוצרות, קיר אמן/ית, רזידנסי ואירועי התרמה ותרומה לקהילה. כמו כן, מציעה הגלריה שירותי שילוב אמנות בחברות ועסקים מקומיים ובינלאומיים, משרדים, בתי מלון וחללים מסחריים נוספים.

"החלל" הוקם על ידי ורד גדש – יזמית ומעצבת, אדריכלית, לה רקע עשיר בעולם האמנות וניסיון רב באוצרות והצבת אמנות בחללים גדולים. חזונה הוא להפיץ אמנות ישראלית בארץ ובעולם, תוך תרומה משמעותית לקהילה דרך אמנות ותרבות.

צילום: גלריה החלל

מועד נעילת התערוכה: 15/3/2022

"החלל – בית לאמנים ישראלים", רחוב אוארבך 2 פינת אילת, תל אביב-יפו
שעות פתיחה:
א'-ה' 11:00-18:00
ו' 09:30-14:00
שבת 11:00-15:00

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מה קרה "כשהארי פגש את סאלי, כולם יודעים"? ערב רומנטי לרגל ט"ו באב עם הזוג עדן הראל ועודד מנשה
מופע זוגי  על אמונה, הריון, החיים ומה שביניהן ולאחריו הקרנת...
אשכול תערוכות קיץ 2025 במוזיאון פתח תקוה לאמנות
מסע חזותי בין גבולות של מקום, זמן ותודעה קיץ 2025 יפתח...
בהשקעה של מאות אלפי שקלים יפתח בראשון הקרוב 20.7 סניף חדש בתל אביב לתכנית יזהר
הסניף החדש יישא את שמו של איסר פולניצר ז"ל -...
לא מוותרים על אף אחד- טקס סיום מרגש לתלמידי ותלמידות פרויקט היל"ה בבת-ים
ביום שלישי שעבר, (8.7),  התקיים בבת-ים טקס מרגש ומעורר השראה...
מאיה ברינר גאה להציג : עבודת בית מופע לילדים ולמבוגרים שאיתם.
"עבודת בית" היא מופע מחול דוקומנטרי שנולד מתוך החיים עצמם...
מאוחדת פותחת שתי מרפאות חדשות תחת קורת גג אחת: טיפול בפוסט טראומה, חרדות והתמכרויות
כשברקע עדיין מתנהלת המלחמה הארוכה מול חמאס, איומי הטילים הבלתי...
מוצרט חוזר לעיר: הסימפונית הישראלית ראשון לציון בקונצרט מיוחד לסיום העונה
התזמורת הסימפונית ראשון לציון בקונצרט אחרון ומיוחד לעונה הנוכחית, מיצירות...
המוזיאון הראשון שלי חוויה גדולה לקטנטנים במתחם התרבות בפתח תקווה
מתי בפעם האחרונה עצרתם עם הילדים להסתכל על עץ בשלכת?...
עוזיאל רנחל: מעל 300 ימי מילואים, עד לתערוכה שמנצחת על הכאב
בתערוכה חדשה של תוכנית הרזידנסי של מרכז אדמונד דה רוטשילד...
להקת המחול גאה להציג 3 מופעים בחודש אוגוסט במרכז סוזן בתל אביב: גליץ', קומזיץ, גודאני & פוניאדקיס: 29-30  באוגוסט מרכז סוזן דלל, תל אביב
גליץ׳ Gleech מאת תמיר גינץ Tamir Ginz מופע לנוער ולכל המשפחה יום שישי,...
דילוג לתוכן