האגם האקולוגי בפתח תקוה ייפתח לקהל

האגם האקולוגי בפתח תקוה ייפתח לקהל
קרדיט: לשכת הדובר עיריית פתח תקווה

ביום שלישי ה-28/8 יפתח האגם האקולוגי להרצה לקהל הרחב, לאחר שלוש שנות עבודה. הפארק העירוני של פתח תקוה יכלול כעת מתחם חדש המשתרע סביב אגם רחב ידיים בן 14 דונם, הגובל ברחוב באזל ממערב ורחוב הרב מלכה ממזרח.

פארק האגם הינו מרחב ציבורי פתוח וייחודי המציע לתושבים ולמבקרים מתחם פנאי המשלב פעילות עירונית מגוונת לצד מקום ירוק ונעים למנוחה ומרגוע על גדת האגם. בשלב זה ייפתח להרצה החלק המזרחי והדרום מזרחי של האגם ובו מרחבי דשא, מרפסת תצפית וטריבונות ישיבה, שבילי עץ על גדות האגם, שבילי הליכה, עצים, צמחייה ובריכות המים הקטנות שלצד האגם. מאחר והאגם הינו אקולוגי, הצללת מי האגם נעשית באמצעות חומרים הבריאים לצומח, לחי ולאדם. ייתכן שמי האגם יהיו ירוקים מאצה חוטית לתקופה מסוימת, אך לאחר מספר שבועות הדבר יחלוף. בהמשך ובאופן הדרגתי תוכנס דגה לאגם.

תכנון האגם בוצע על ידי משרד מייזליץ כסיף אדריכלים (מתכנני נמל תל אביב וטיילת תל אביב) והוא מבוסס על מערכת בריכות אקולוגיות וסינון מים בעזרת צמחיית WETLAND. בהמשך יופעל מזח להשכרת סירות, שבילי ריצה ואופניים, מתחמי כושר ומשחק חדשים, ומסעדה בעלת מבנה ארכיטקטוני ייחודי הכוללת שטח ישיבה על המים ומרפסת תצפית מהגג.

הפארק המתחדש מהווה חלק ממערך עירוני עתידי של שטחים ירוקים אשר יתפרש ממרכז העיר ועד לצפון, ליצירת ממשק עם פארק הירקון המטרופוליני המתוכנן.

ראש העיר איציק ברוורמן "אני נרגש לקראת פתיחת האגם וסיום העבודות. בשנים האחרונות הרחבנו את אפשרויות הבילוי והפנאי לתושבי פתח תקוה, והפארק הוא בהחלט חלק מהתכנית ליצירת מקום בילוי מהנה ונעים. אני מודה לכל העושים במלאכה – החברה לפיתוח פתח תקוה ומינהל ההנדסה שעמלו זמן רב על תכנון האגם תוך התחשבות בצרכי התושבים והמרחב העירוני. אני מאמין כי האגם הייחודי והפארק כולו יהיו מהאטרקציות המוצלחות והאהובות על תושבי העיר".

האגם האקולוגי בפתח תקוה
קרדיט: לשכת הדובר עיריית פתח תקווה
האגם האקולוגי בפתח תקוה
קרדיט: לשכת הדובר עיריית פתח תקווה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה וחגיגות יום העצמאות תשפ"ו
טקסים מרגשים ביום הזיכרון ושפע של אירועים בשכונות העיר. מצ"ב...
עצמאות 78 בבת-ים: רשימת המקומות המאושרים להדלקת מנגלים
לקראת חגיגות יום העצמאות ה- 78 למדינת ישראל, עיריית בת-ים...
לשבת יחד ולזכור: עגלת הקפה שהפכה לסמל של חיבור וגעגוע
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה תהפוך עגלת הקפה...
338 מנות דם נתרמו בהתרמת דם שנערכה על ידי מד"א-הצלה פתח תקווה וארגון "עזר מציון" בשיתוף שירותי הדם של מד"א בהתרמה המסורתית שמתבצעת פעמיים בשנה
עקב המחסור במנות דם, מד"א-הצלה פתח תקווה, ארגון "עזר מציון"...
עצמאות 78 בבת-ים במתכונת שונה: חגיגות קהילתיות במוקדים שונים ברחבי העיר
ראש העיר בת-ים, צביקה ברוט: "כשלוחמינו נמצאים מעבר לגבול ואחינו...
אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה וחגיגות יום העצמאות תשפ"ו - םתח תקווה
טקסים מרגשים ביום הזיכרון ושפע של אירועים בשכונות העיר בהתאם...
החינוך העל יסודי ממשיך לטפח מצוינות טכנולוגית בקרב נערות בבתי הספר בעיר
תוכנית “ממריאות”, מתוכניות המצוינות של המרכז לחינוך סייבר, מתרחבת בעיר...
מד"א-הצלה פתח תקווה וארגון "עזר מציון" בשיתוף שירותי הדם של מד"א קוראים לציבור להגיע ביום רביעי (15.3) לפתח תקווה ולתרום דם בהתרמה המסורתית שמתבצעת פעמיים בשנה
עקב המחסור במנות דם, מד"א-הצלה פתח תקווה, ארגון "עזר מציון"...
גלריה צימבליסטה גאה להציג לראשונה: אֶרֶץ אֶרֶץ אָרֶץ, שמעי דבר עפרה צימבליסטה / אלה ליטביץ
אוצרת: סאלי הפטל נוה, גלריה צימבליסטה, תל אביב. פתיחה חגיגית:...
עיריית פתח תקווה משיקה סוכן שירות דיגיטלי מבוסס AI באתר העירייה
עיריית פתח תקווה ממשיכה לקדם חדשנות בשירות לתושב, והשיקה לאחרונה...
דילוג לתוכן