האם מקצוע הרתכות הולך להיעלם מהעולם? Universal Robots מציעה את החלופה: קובוטים

האם מקצוע הרתכות הולך להיעלם מהעולם? Universal Robots מציעה את החלופה: קובוטים
קרדיט UR

הגיל הממוצע של רתך בארה״ב עומד כיום על 55 ורק כ-20 אחוז מהרתכים הם מתחת ל-35, כך מדווחת התאחדות הרתכים האמריקנית. עד שנת 2024 יהיו חסרים לתעשייה 400 אלף רתכים. בישראל, ההערכה הרווחת היא כי מדובר בתמונה דומה. המקצוע הולך ונעלם ומפעלים בכל התעשייה מתחילים להרגיש את הלחץ. ״הפתרון לבעיה די פשוט״, אומר זיו שדה, סמנכ״ל השיווק של חברת סו-פאד. ״ניסויים של הכנסת רובוטים תעשייתיים רגילים כתחליפים לרתכים האנושיים לא הצליחו ונראה כי הפתרון כיום נמצא בתחום הקובוטים (הרובוטים השיתופיים). יותר ויותר יזמים וחברות מובילות בתעשייה עושים שימוש בפתרונות של Universal Robots (UR). השימוש בהם קל במיוחד ובאחרונה פותחו מגוון כלים שהופכים את הקובוטים למערכות ריתוך אוטומטיות שמשתלם מאוד להפעילן״.

האם מקצוע הרתכות הולך להיעלם מהעולם?
קרדיט UR

כך לדוגמה, ה-BotX Welder, שעושה שימוש בקובוט UR10e, מפגין תכנות קל ופשוט באמצעות אפליקציה שרצה על כל סמארטפון. ״אין שם עלויות התקנה והניטור של ההפעלה נשלט מהענן. המודל שלהם הוא תשלום על פי שעות העבודה וזה חידוש מרענן״.  Vectis Automation שגם הוא עושה שימוש בקובוט של UR הוא פתרון ריתוך נייד, בטוח וקל בשימוש ואילו ה- Snapcut מאפשר ליצרנים לחתוך רכיבים צורות תלת  מימדיות בברזל – בלי ידע מוקדם בתכנות. ״זהו תחליף אלטרנטיבי נוח מאוד שמחליף הליך שנעשה בעיקר ביד כיום.

תחום הקובוטים הוא התחום בעל הצמיחה המהירה ביותר בקטגוריית האוטומציה התעשייתית. איגוד תעשיות הרובוטיקה (RIA) קבע כי עד 2025 התחום ינגוס 34% משוק הרובוטים הארגוניים. UR  מכרה עד היום מעל 39 אלף קובוטים ברחבי העולם – כולל בישראל ובמגוון תעשיות. שוק הרובוטים השיתופיים ערוך להתרחבות ולצמיחה בקצב שנתי  של %57.4 CAGR והוא צפוי להגיע לשווי של 4.4 מיליארד דולר עד שנת 2023, על פי מחקר חדש של חברת Energias מניו-יורק. לפי המחקר, הצמיחה הזו מונעת מהרחבת ההשקעות בטכנולוגיות תעשיה 4.0 על ידי התעשייה, המחיר הנמוך יחסית של רובוטים שיתופיים ושיעורי תשואה גבוהים על ההשקעה (ROI).

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תהילה תערוכת צילום של הִלה עמנואל עשרות דיוקנאות של אמנים שהטביעו חותם על פס הקול הישראלי בית האמנים, תל אביב 16 ביולי - 5 בספטמבר 2026 הכניסה חופשית
ב־16 ביולי תיפתח בבית האמנים בתל אביב תערוכת הצילום "תהילה"...
תלמידי ישיבת אמית כפר גנים פיתחו אפליקציית למידה מתקדמת בשיתוף גוגל
ארבעה תלמידים מחטיבת הביניים של ישיבת אמית כפר גנים פ"ת...
בהשקעה של כ-45 מיליון ₪: עיריית בת-ים מקימה מוסדות חינוך ומבני ציבור חדשים בפארק הים
עיריית בת-ים ממשיכה בפיתוח שכונת פארק הים ומקדמת הקמה של...
שירות חדש של עיריית פתח תקווה להגברת הביטחון האישי: כל תושב יקבל את שירות האבטחה האישית-מונעת של חברת Bond ללא עלות, המונחה בינה מלאכותית וכולל סוכני בטחון הזמינים 24/7 תוך שניות. משמעות השירות המהפכני: התושב או התושבת אף פעם לא לבד!
ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, מקדם בימים אלה מהלך...
קבוצת אורון זכתה בשני מכרזי ענק של נת"ע בפרויקט המטרו בהיקף כולל של כ-362 מיליון שקל
החברה תבצע עבודות פיתוח, קידום זמינות והעתקת תשתיות בדיפו ראשונים...
חופשה קולינרית בתל-אביב
רשת  מלונות אדם משיקה חופשה במלון פיורי 41 ובמלון 1935...
כשאומנות פוגשת את החיים
מפגש מרגש במיוחד התקיים במהלך מסע ישראלי של שכבה יב...
רשת מוביסל ממשיכה להתרחב: פותחת את החנות ה-55 שלה בעופר בילו סנטר בהשקעה של כ-250 אלף ₪
רשת הסלולר מוביסל (MOBI CELL), מהמובילות בישראל, ממשיכה להתרחב ופותחת...
מחקר חדש ומדאיג של הממשל האמריקאי מצביע על סיכון גבוה בניתוחים פלסטיים הנעשים בחו"ל
יו"ר ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל: "גם אצלנו בארץ יש...
מאחורי העשייה היומיומית: שני סיפורי חילוץ מרגשים של המחלקה הווטרינרית בעיריית בת-ים
בשבוע האחרון הובילו צוותי המחלקה הווטרינרית של עיריית בת-ים שני...
דילוג לתוכן