
התשובה הקצרה לשאלה שבכותרת היא "לא". הסיבה לכך היא ששיער בריא ושופע נשען על זרימת דם מיטבית לקרקפת, ועל אספקת כל חומרי ההזנה הנחוצים לשערות – ויטמינים (ובהם למשל ביוטין שמוכר גם בשם B7), מינרלים (ובפרט ברזל, B12 ואבץ) וגם חומצות אמינו חיוניות.
בהתאם פתרון לנשירת שיער חייב לכלול גם שינוי של ההתנהלות ובמיוחד של הרגלי התזונה.
היתרונות של פתרון לנשירת שיער שמבוסס על תזונה נכונה
* שיער בריא יותר – כשמגיע מספיק דם לקרקפת, וכשהדם כולל את כל המרכיבים הנחוצים לחיזוק שורשי השערות, התוצאה תהיה מינימום נשירה (כידוע גם במצב תקין לחלוטין כל אדם מאבד 50-100 שערות ביום – מתוך כ-100,000 שיש על הראש).
* תפקוד מיטבי של מערכות נוספות בגוף – כל הוויטמינים והמינרלים שהשערות זקוקות להם תורמים גם לתפקוד אופטימלי של עוד מערכות בגוף. כך למשל הביוטין תורם גם לחוסנן של הציפורניים ואילו מחסור בו עלול לגרום לכאבי שרירים. אבץ לוקח חלק בתהליכי ריפוי פצעים ואומגה 3 משפרת תפקודי מוח.
* עור בריא יותר – כשמקפידים על תזונה נכונה, גם העור ובפרט עור הפנים יוצאים נשכרים – בזכות נוגדי חמצון שנלחמים ברדיקלים החופשיים שגורמים להזדקנות מואצת של העור.
איך לפתור את בעיית הנשירה לטווח ארוך?
כל פתרון לנשירת שיער שמגבשים חייב לייצר שינוי ארוך טווח – כדי שהשיער יישמר והנשירה לא תחזור בעתיד. בהתאם ההמלצה החשובה ביותר היא להקפיד על תזונה שיש בה את כל המרכיבים החשובים, ובמידת הצורך להיעזר גם בתוספים (ישנם תוספים ייעודיים לשיער בריא, ואלה כמובן המומלצים ביותר כשרוצים לעצור את נשירת השיער).
בין המאכלים שכדאי לכלול בתפריט: זרעי פשתן שמכילים אומגה 3, אבוקדו שמספק גם חלבונים איכותיים וגם ויטמין E (שנלחם ברדיקלים החופשיים וכך מסייע לשמור על בריאות הקרקפת), עלים ירוקים (בזכות הברזל שיש בהם), אגוזי ברזיל שמספקים לגוף גם אבץ, גם סלניום וגם אומגה 3, וירקות ממשפחת המצליבים כמו כרוב או כרובית שמסייעים לניקוי רעלים בדם כך שאל הקרקפת יגיע דם נקי. כמו כן כדאי לשתות תה ירוק שתורם גם הוא כמות נכבדה של נוגדי חמצון חיוניים.