הוולחו"ף ידון מחר במסמך המדיניות המתייחס לתכנון המרחב הימי-ריבוני של ישראל

הוולחו"ף ידון מחר במסמך המדיניות המתייחס לתכנון המרחב הימי-ריבוני של ישראל

עו"ד אייל שמולביץ', העומד בראש המאבק לשמירה על חוף הצוק: "אישור המסמך יאפשר לעיריית תל אביב לבצע מחטף ולבנות גיאוטיוב בחוף הצוק, שיהרוס את הסביבה"

מינהל התכנון צפוי להביא מחר (רביעי) לאישור הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (ולחו"ף) מסמך מדיניות ממשלתית ראשון מסוגו, הרואה את הים כחלק בלתי נפרד משטחה של המדינה ומתייחס לתכנון המרחב הימי-ריבוני של ישראל.

מסמך המדיניות כולל סעיף המתייחס להקמת שוברי גלים וגיאוטיובים בחופי ישראל ובעצם מאפשר לרשויות מקומיות לבנות שוברי גלים למטרות הגנה על חופים והרחבתם לשימור ופיתוח פעילות פנאי ונופש; שיקום חופים שנפגעו; הגנה ימית על מצוק החוף.

אישור מסמך שכזה יאפשר לעיריית תל-אביב להמשיך בתוכניתה ההרסנית להציב בחוף הצוק, החוף הטבעי האחרון בתל-אביב, שובר גלים הרסני, בייחוד לאור העובדה שלא תתאפשר זכות ערעור על החלטת הוועדה.

הוולחו"ף ידון מחר במסמך המדיניות המתייחס  לתכנון המרחב הימי-ריבוני של ישראל

אייל שמולביץ', העומד בראש המאבק למניעת הגיאוטיוב בחוף הצוק: "אחד הסעיפים במסמך המדיניות מתייחס לכך שמועצות מקומיות יוכלו להניח שוברי גלים וגיאוטיובים למטרות תיירות ופנאי ללא קשר לסיבות בטיחותיות של הגנה מפני התמוטטות  מצוק. אם המסמך יאושר מחר בוועדה, זה יאפשר לעיריית ת"א לבצע מחטף ולבנות גיאוטיוב בחוף הצוק. אסור שזה יקרה שכן חוף הצוק הוא החוף הטבעי האחרון בת"א שבו עדיין אין מזח או שובר גלים ואין סיבה להתערב בטבע גם בחוף זה. העירייה מציגה מצג שווא שיש סכנה מיידית להתמוטטות המצוק בחוף בגלל הים,  אך זו טענה שגויה שאינה תואמת את עמדת החברה להגנת המצוק . אסור לאפשר לעירייה להמשיך בתוכניתה ההרסנית להקים גיאוטיוב שיהרוס את הטבע ויהווה נזק לסביבה – בדיוק כפי שקרה עם הגיאוטיוב בחוף אשקלון".

גם ארגונים סביבתיים מתנגדים לאישור מסמך המדיניות. ב"צלול" קוראים למנהל התכנון לתקן את המסמך, לפני שיהפוך לרשמי ומחייב. "אנחנו נמצאים כבר מעבר לדקה ה-90, רק מקבלי ההחלטות בישראל עדיין לא הבינו את זה. זו ההזדמנות האחרונה שלנו להציל את הים והחופים של ישראל, לשמור על המשאב הטבעי הכי גדול שלנו ולמנוע אסון", אמרו בצלול.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לשבת יחד ולזכור: עגלת הקפה שהפכה לסמל של חיבור וגעגוע
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה תהפוך עגלת הקפה...
עצמאות 78 בבת-ים במתכונת שונה: חגיגות קהילתיות במוקדים שונים ברחבי העיר
ראש העיר בת-ים, צביקה ברוט: "כשלוחמינו נמצאים מעבר לגבול ואחינו...
אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה וחגיגות יום העצמאות תשפ"ו - םתח תקווה
טקסים מרגשים ביום הזיכרון ושפע של אירועים בשכונות העיר בהתאם...
דור העתיד פוגש את שייקספיר אנסמבל פספורט מציג: חלום ליל קיץ לילדים בעקבות "חלום ליל קיץ" מאת ויליאם שייקספיר שבת, 2 במאי 2026 | 10:30 | 12:30 מוזיאון תל אביב לאמנות
בלב תקופה מורכבת, שבה המציאות מאתגרת את תחושת היציבות והחוסן...
הישג טכנולוגי בצל המלחמה: תיכון אמית בר אילן גוש דן התברג בחמישייה הראשונה של מדעי המחשב בישראל
נתוני משרד החינוך לשנת תשפ"ד, שנחשפו לאחרונה, מציבים זרקור על...
בת-ים זוכרת: עצרת מרכזית ועדויות חיות – כך צוין יום השואה והגבורה בעיר
אמש, יום ב׳, 13.4, עיריית בת-ים ציינה את ערב יום...
am:pm מביאה את קצבית Meat Market M25 לסניפי הרשת ומשלימה את חוויית המזווה האורבני
לאחר שהביאה אל תוך השכונה את חוויית המעדנייה הקלאסית ואת...
החינוך העל יסודי ממשיך לטפח מצוינות טכנולוגית בקרב נערות בבתי הספר בעיר
תוכנית “ממריאות”, מתוכניות המצוינות של המרכז לחינוך סייבר, מתרחבת בעיר...
מד"א-הצלה פתח תקווה וארגון "עזר מציון" בשיתוף שירותי הדם של מד"א קוראים לציבור להגיע ביום רביעי (15.3) לפתח תקווה ולתרום דם בהתרמה המסורתית שמתבצעת פעמיים בשנה
עקב המחסור במנות דם, מד"א-הצלה פתח תקווה, ארגון "עזר מציון"...
גלריה צימבליסטה גאה להציג לראשונה: אֶרֶץ אֶרֶץ אָרֶץ, שמעי דבר עפרה צימבליסטה / אלה ליטביץ
אוצרת: סאלי הפטל נוה, גלריה צימבליסטה, תל אביב. פתיחה חגיגית:...
דילוג לתוכן