הוולחו"ף ידון מחר במסמך המדיניות המתייחס לתכנון המרחב הימי-ריבוני של ישראל

הוולחו"ף ידון מחר במסמך המדיניות המתייחס לתכנון המרחב הימי-ריבוני של ישראל

עו"ד אייל שמולביץ', העומד בראש המאבק לשמירה על חוף הצוק: "אישור המסמך יאפשר לעיריית תל אביב לבצע מחטף ולבנות גיאוטיוב בחוף הצוק, שיהרוס את הסביבה"

מינהל התכנון צפוי להביא מחר (רביעי) לאישור הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (ולחו"ף) מסמך מדיניות ממשלתית ראשון מסוגו, הרואה את הים כחלק בלתי נפרד משטחה של המדינה ומתייחס לתכנון המרחב הימי-ריבוני של ישראל.

מסמך המדיניות כולל סעיף המתייחס להקמת שוברי גלים וגיאוטיובים בחופי ישראל ובעצם מאפשר לרשויות מקומיות לבנות שוברי גלים למטרות הגנה על חופים והרחבתם לשימור ופיתוח פעילות פנאי ונופש; שיקום חופים שנפגעו; הגנה ימית על מצוק החוף.

אישור מסמך שכזה יאפשר לעיריית תל-אביב להמשיך בתוכניתה ההרסנית להציב בחוף הצוק, החוף הטבעי האחרון בתל-אביב, שובר גלים הרסני, בייחוד לאור העובדה שלא תתאפשר זכות ערעור על החלטת הוועדה.

הוולחו"ף ידון מחר במסמך המדיניות המתייחס  לתכנון המרחב הימי-ריבוני של ישראל

אייל שמולביץ', העומד בראש המאבק למניעת הגיאוטיוב בחוף הצוק: "אחד הסעיפים במסמך המדיניות מתייחס לכך שמועצות מקומיות יוכלו להניח שוברי גלים וגיאוטיובים למטרות תיירות ופנאי ללא קשר לסיבות בטיחותיות של הגנה מפני התמוטטות  מצוק. אם המסמך יאושר מחר בוועדה, זה יאפשר לעיריית ת"א לבצע מחטף ולבנות גיאוטיוב בחוף הצוק. אסור שזה יקרה שכן חוף הצוק הוא החוף הטבעי האחרון בת"א שבו עדיין אין מזח או שובר גלים ואין סיבה להתערב בטבע גם בחוף זה. העירייה מציגה מצג שווא שיש סכנה מיידית להתמוטטות המצוק בחוף בגלל הים,  אך זו טענה שגויה שאינה תואמת את עמדת החברה להגנת המצוק . אסור לאפשר לעירייה להמשיך בתוכניתה ההרסנית להקים גיאוטיוב שיהרוס את הטבע ויהווה נזק לסביבה – בדיוק כפי שקרה עם הגיאוטיוב בחוף אשקלון".

גם ארגונים סביבתיים מתנגדים לאישור מסמך המדיניות. ב"צלול" קוראים למנהל התכנון לתקן את המסמך, לפני שיהפוך לרשמי ומחייב. "אנחנו נמצאים כבר מעבר לדקה ה-90, רק מקבלי ההחלטות בישראל עדיין לא הבינו את זה. זו ההזדמנות האחרונה שלנו להציל את הים והחופים של ישראל, לשמור על המשאב הטבעי הכי גדול שלנו ולמנוע אסון", אמרו בצלול.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חברת החשמל השלימה עבודות לחיזוק רשת החשמל בשכונת גבעת הרימון באבן יהודה
צוותי חברת החשמל השלימו לאחרונה עבודות לשדרוג תשתיות החשמל בשכונת...
לאחר הסולד אווט המהיר בשנה שעברה: ספיר אביסרור פותחת בקניון עופר רמת אביב פופ אפ לקולקציית בגדי הים של המותג בעיצובה AVISROR’S TOUCH SAPIR מבית Z-SPORT
הפופ אפ יפתח ב 2 ליולי למשך חודש ימים ויכלול...
נפרדים מחובש מתנדב במד"א נצח ישראל ישראל-טוב ז״ל ״אדם שאפשר היה לסמוך עליו גם ברגעים הקשים ביותר״
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו של נצח ישראל ישראל-טוב ז״ל...
100 שנים. עיר אחת. חגיגה היסטורית: בת-ים חושפת את הלוגו הרשמי ופותחת את חגיגות המאה
עיריית בת־ים משיקה באופן רשמי את חגיגות שנת ה־100 להיווסדה...
מענה למחסור באחיות ובאחים: המרכז הרפואי שמיר והמכללה האקדמית רמת גן משיקים תוכנית פורצת דרך להכשרת אנשי רווחה וגריאטריה לסיעוד
שיתוף פעולה בתחום הסיעוד בין המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)...
"האמת שלא סיפרנו" פתיחה חגיגית: יום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:00 מיקום: גלריה לוטן, סמטת מזל אריה 19א, יפו העתיקה אוצרת ומפיקת התערוכה : אורלי דביר. אמנית מוצגת אנה פונדיק
LOST SOUL · ציירת ואנימטורית · ילידת 1965. אנה פונדיק...
ציון דרך: מחזור א' של תיכון תורני אמית בר אילן פתח תקווה סיים את לימודיו
תלמידי כיתה י"ב בבית החינוך התורני אמית בר אילן פתח...
על קו התפר של תל אביב, רמת גן וגבעתיים: יוצא לדרך פרויקט בלב אחד מאזורי הביקוש החמים בישראל
עסקת קומבינציה חדשה מצטרפת לגל ההתחדשות שעובר על נחלת יצחק....
פרויקט שני של קטה גרופ בגליל ים יוצא לדרך: מחיר הדירות החל מ- 2.98 מיליון שקל עבודות הבניה להקמת הפרויקט החלו. היקף ההשקעה בפרויקט עומד על כ309 מיליון שקל. היקף המכירות הצפוי 356 מיליון שקל
חברת קטה גרופ יוצאת בשיווק של פרויקט המגורים השני שלה...
קלאסי בשבת | גלריה צימבליסטה כינור ספרדי גיא פיגר (כינור) ודניאל שץ (גיטרה) 4.7.26 | |שבת | 11:00 | תל אביב
גלריה צימבליסטה מזמינה לקונצרט סיום העונה של סדרת „קלאסי בשבת"...
דילוג לתוכן