הוכרזו הזוכים בתחרויות האביב מטעם קרן התרבות אמריקה ישראל

הוכרזו הזוכים בתחרויות האביב  מטעם קרן התרבות אמריקה ישראל
קרדיט צילום: יואל לוי

קרן התרבות אמריקה ישראל, נעלה את תחרויות האביב, והכריזה אמש על הזוכים בתחרויות בכל הקטגוריות. תחרויות האביב של קרן התרבות אמריקה-ישראל מעניקות במה למוסיקאים צעירים הנמצאים בפתחה של קריירה מקצועית ברמות הגבוהות ביותר. באמצעות התחרות, זוכים המתחרים בחשיפה לקהל ולביקורת, הופעות, שידורי רדיו וסיוע בפיתוח הקריירה בארץ ובחו"ל.

בתחרויות האביב 2022 התחרו 29 מתמודדים בגילאי 21-33 בתחומים הבאים: פסנתר, צ’לו, כלי נשיפה ממתכת ,וזמרה. עם סיומו של שלב הגמר אמש, באירוע חגיגי במוזיאון תל אביב הוכרזו הזוכים בכל תחומי התחרויות, ואלה הם הזוכים לשנה זו:

 

  • פרס בצ’לו ע”ש משפחת רחל ודב גוטסמן בסכום של $6,000 זכה: אסיף בינס.
  • פרס בזמרה ע”ש מיכל אורן בסכום של $6,000 זכתה: רונה שרירא, קונטרה-אלט.
  • פרס בכלי נשיפה ממתכת ע”ש ליליאן שפירו ולסטר בריל רדלו, תרומתו של נכדם דוד אליעזר ליברמן בסכום של $6,000 זכה: עילי גריסרו דרורי, טרומבון.
  • פרס בפסנתר ע”ש גולדי ר. פלדמן, תרומתה של קרן התרבות קנדה-ישראל בסכום של $6,000 זכה: תום זלמנוב.
  • פרס בביצוע מצטיין של יצירה ישראלית קולית ע”ש מירה זכאי, תרומתה של משפחת זכאי בסכום של ₪7,500 זכתה: תמרה נבות, מצו-סופרן.
  • פרס בביצוע מצטיין של יצירה ישראלית כלית ע”ש רפי גורלניק בסכום של ₪7,500 זכה: עילי גריסרו דרורי, טרומבון.
קרדיט צילום: יואל לוי

קרן התרבות אמריקה-ישראל פועלת מאז שנת 1939 לקידום חיי האמנות והתרבות וטיפוח התשתית והחוסן התרבותיים בישראל. הקרן, מהווה כיום הגוף החשוב ביותר בישראל התומך באמנים צעירים המצטיינים בתחומם באמצעות הענקת מלגות הצטיינות, תחרויות, סדנאות העשרה, השאלת כלי נגינה איכותיים ועוד. לאורך שנותיה, תמכה הקרן ב-18,000 אמנים, מהמובילים בארץ, שהפכו גם לשגרירי ישראל בתחום התרבות ברחבי העולם, בהם פנחס צוקרמן, אוהד נהרין, ריטה, קרן פלס, יצחק פרלמן, שלומי שבן, שולי רנד, מיכל רובנר ועוד.

איריס רף-רונן, מנכ"לית קרן התרבות אמריקה ישראל, המכהנת גם כמנכ"לית הקרן בארה"ב: "תחרויות האביב של הקרן מהוות את אחד מאירועי השיא של התרבות המוסיקלית בישראל ואנו נרגשים לפגוש את הכשרונות הרבים שעלו על הבמה והפליאו ביכולותיהם המוזיקליות. הליך השיפוט היה מורכב, ובסופו הוכרזו הזוכים. אני מברכת את כל הזוכים ונרגשת ללוות אותם בהמשך דרכם".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ת"א - עובדי חברת החשמל התנדבו בבית הספר "שושנה דמארי" לחינוך המיוחד לפעילות מיוחדת לחינוך בטיחות בחשמל
עובדי חברת החשמל התנדבו בבית הספר "שושנה דמארי" לחינוך המיוחד...
תהילה תערוכת צילום של הִלה עמנואל עשרות דיוקנאות של אמנים שהטביעו חותם על פס הקול הישראלי בית האמנים, תל אביב 16 ביולי - 5 בספטמבר 2026 הכניסה חופשית
ב־16 ביולי תיפתח בבית האמנים בתל אביב תערוכת הצילום "תהילה"...
חופשה קולינרית בתל-אביב
רשת  מלונות אדם משיקה חופשה במלון פיורי 41 ובמלון 1935...
כשאומנות פוגשת את החיים
מפגש מרגש במיוחד התקיים במהלך מסע ישראלי של שכבה יב...
גלריית ZOA על שם דבורה פישר, תל אביב גאה להציג: "נוף, מרחב, אור"
תערוכת האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף בישראל לציון 75 שנה...
בונים מערכות אנרגיה מהשמש, הופכים סמארטפון למצלמת טבע וממציאים מחדש את השכונה כל זה קורה בשבוע המדע והסביבה 2026 ברמת גן 31.5–5.6 (יום א׳-ו׳)
האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה מזמינה את הציבור הרחב לחגיגה...
טקס ההתייחדות עם הרוגי פיגוע הטרור בדולפינריום במלאת 25 שנים לפיגוע
משרד העלייה והקליטה ועיריית תל אביב–יפו קיימו את טקס ההתייחדות...
'מבראשית' — על תהליך ההיווצרות תערוכת יחיד חדשה של האמנית הישראלית ד״ר אירינה סנדלר
זוהי נקודת המפגש הייחודית בין עולמה הרפואי לבין שפתה האמנותית....
קבוצת עזריאלי מארחת: "מפה נקום" - מיצג אומנותי רב-חושי חדש של זיו קורן ונעם חורב
על גג קניון עזריאלי תל אביב, ייפתח בקרוב מרחב אמנותי...
RISING: הסרט הראשון על המאבק למען הדמוקרטיה בישראל בהקרנת בכורה עולמית במוזיאון תל אביב
הסרט ״RISING: קולות של מאבק ותקווה״ מביא תיעוד נדיר של...
דילוג לתוכן