הוסרה המסוכנות המיידית בבניין בשדרות העצמאות 32; הדיירים ישובו להתגורר בדירותיהם לאלתר

הוסרה המסוכנות המיידית בבניין בשדרות העצמאות 32; הדיירים ישובו להתגורר בדירותיהם לאלתר
קרדיט תמונה: דוברות העירייה

מהנדס העיר בת-ים חתם על גמר העבודות להסרת המסוכנות המיידית בבניין, לאחר קבלת חוות דעת קונסטרוקטור המאשר את הסרת המסוכנות המיידית ואת שובם של הדיירים להתגורר בדירותיהם בבניין

בהתאם להצהרה של מהנדס קונסטרוקטור שהוגשה למהנדס העיר, הודיע מהנדס העיר כי הכרזת הסכנה של עמוד הבניין הסמוך למגרש השכן מוסרת וניתן להחזיר את הדיירים לדירותיהם. כזכור, עיריית בת-ים הוציאה צו הפסקה עבודה מיידי לקבלן ויקטור בובליל בשל הפרת תנאי היתר הבנייה שניתן לו, בבניין בשדרות העצמאות 30. הצו ניתן בשל ביצוע רשלני של העבודות (אופן הקמת הקלונסאות) במגרש (העצמאות 30) ופגיעה ביסודות הבניין השכן, שדרות העצמאות 32, באופן שנקבע לגביו בחו"ד קונסטרוקטור "מסוכנות מיידית" , כך שהדיירים נאלצו לפנות את המבנה עד לחיזוקו והסרת מסוכנות זו.

אף על שלא מדובר בנושא המצוי באחריות העירייה, שכן מדובר בנכס פרטי, החליט ראש העיר, צביקה ברוט, כי העיריה תסייע לדיירים במציאת דיור חלופי, וכן הורה כי העירייה תממן את תיקון הליקויים ותגיש תביעה נגד הקבלן הפוגע בגין ההוצאות לתיקון הנזק שגרם, זאת במטרה להקל על הדיירים.  ראש העיר אף הורה למחלקת הרווחה בעירייה ולאגף הפיקוח  להעניק לדיירים ליווי אישי ולוודא אופן במציאת פתרונות לתקופת ביצוע העבודות לחיזוק הבניין, אף שאין מדובר במקרה שהינו באחריות בעירייה.

העיריה, הסתמכה על חוות דעתם של שני מהנדסי  קונסטרוקציה, שקבעו כי מדובר סכנה מיידית לקריסת הבניין. לאור חוות דעת אלו, נאלצו הדיירים להתפנות מהבניין עד תום העבודות לחיזוקו והסרת המסוכנות המיידית כפי שנקבע בדו"ח. מיד עם היוודע הנזק, קונסטרוקטור מטעם מחלקת הנדסה נשלח לשטח וקבע בחו״ד כי קיימת סכנה מיידית לקריסת הבניין. לדבריו, יש לפנות ולחזק את הבניין לאלתר, שכן קיימת סכנה לקריסתו. מחלקת ההנדסה הסתייעה בחו"ד נוספת של קונסטרוקטור חיצוני, שקבע אף הוא כי קיימת סכנה מיידית ואין להתגורר בבניין. לאור חוות דעות, אלו חתם ראש העיר, צביקה ברוט, על צו לפינוי המבנה.

הוסרה המסוכנות המיידית בבניין בשדרות העצמאות 32; הדיירים ישובו להתגורר בדירותיהם לאלתר
קרדיט תמונה: דוברות העירייה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שלוש שכנות, שלושה שווקים: בת ים בונה, ראשון לציון משנה קצב וחולון מחכה להתחדשות
שלוש ערים צמודות, קהל רוכשים דומה וסיפורים שונים: בת ים...
פותחים שנה בתנועה: ילדי בת ים בהפנינג ספורט חגיגי
בסוף השבוע התקיים במרכז הקהילתי גורדון בבת ים הפנינג ספורט...
חוגגים חוויה בינלאומית בפתח תקווה: בכירי קניוני עופר ובכירי STORE ®LEGO בישראל השיקו באירוע VIP את החנות הרשמית של המותג
תורי ענק השתרכו לפתיחת חנות של אלפי ילדים, בני נוער...
‏אותו תאריך סיום, כללי הצלה שונים: מה יודעים על חופי בת ים באוקטובר?
עונת הרחצה הרשמית הסתיימה ב-10 באוקטובר גם בבת ים וגם...
71 הולכי רגל נפגעו בחולון בשנה אחת. האם הרחוב מתוכנן גם למי שהולך לאט?
נתוני 2025 מחזירים לסדר היום את בטיחות הולכי הרגל. מעבר...
3,500 מקומות חניה, שאטלים בחינם והשאלה שעוד אין עליה תשובה
מתחם החנה וסע החדש במערב ראשון לציון נפתח השבוע. ארבעה...
לא משאירים אף אחד מאחור: תלמידי ביה"ס חמ"ד תחכמוני בבת-ים יזמו מהלך למניעת חרמות וחיזוק השייכות
עיריית בת-ים גאה ביוזמה החברתית של תלמידי בית הספר חמ”ד...
חנות נפתחת בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה
קבוצת GROUP TOR  (תור גרופ) גאה להכריז על פתיחתה החגיגית...
הדור הבא של המרכזים המסחריים השכונתיים
המרכזים המסחריים השכונתיים הפכו לחלק בלתי נפרד מהשכונות החדשות בישראל....
"קניתי לו חולצה והאמנתי שילבש אותה": אמו של שורד השבי אלי-ה כהן ריגשה את תלמידי אמית בר אילן פ"ת
במלאת 3 שנים לפרוץ מלחמת התקומה, התארחה בתיכון התורני אמית...
דילוג לתוכן