הוסרה המסוכנות המיידית בבניין בשדרות העצמאות 32; הדיירים ישובו להתגורר בדירותיהם לאלתר

הוסרה המסוכנות המיידית בבניין בשדרות העצמאות 32; הדיירים ישובו להתגורר בדירותיהם לאלתר
קרדיט תמונה: דוברות העירייה

מהנדס העיר בת-ים חתם על גמר העבודות להסרת המסוכנות המיידית בבניין, לאחר קבלת חוות דעת קונסטרוקטור המאשר את הסרת המסוכנות המיידית ואת שובם של הדיירים להתגורר בדירותיהם בבניין

בהתאם להצהרה של מהנדס קונסטרוקטור שהוגשה למהנדס העיר, הודיע מהנדס העיר כי הכרזת הסכנה של עמוד הבניין הסמוך למגרש השכן מוסרת וניתן להחזיר את הדיירים לדירותיהם. כזכור, עיריית בת-ים הוציאה צו הפסקה עבודה מיידי לקבלן ויקטור בובליל בשל הפרת תנאי היתר הבנייה שניתן לו, בבניין בשדרות העצמאות 30. הצו ניתן בשל ביצוע רשלני של העבודות (אופן הקמת הקלונסאות) במגרש (העצמאות 30) ופגיעה ביסודות הבניין השכן, שדרות העצמאות 32, באופן שנקבע לגביו בחו"ד קונסטרוקטור "מסוכנות מיידית" , כך שהדיירים נאלצו לפנות את המבנה עד לחיזוקו והסרת מסוכנות זו.

אף על שלא מדובר בנושא המצוי באחריות העירייה, שכן מדובר בנכס פרטי, החליט ראש העיר, צביקה ברוט, כי העיריה תסייע לדיירים במציאת דיור חלופי, וכן הורה כי העירייה תממן את תיקון הליקויים ותגיש תביעה נגד הקבלן הפוגע בגין ההוצאות לתיקון הנזק שגרם, זאת במטרה להקל על הדיירים.  ראש העיר אף הורה למחלקת הרווחה בעירייה ולאגף הפיקוח  להעניק לדיירים ליווי אישי ולוודא אופן במציאת פתרונות לתקופת ביצוע העבודות לחיזוק הבניין, אף שאין מדובר במקרה שהינו באחריות בעירייה.

העיריה, הסתמכה על חוות דעתם של שני מהנדסי  קונסטרוקציה, שקבעו כי מדובר סכנה מיידית לקריסת הבניין. לאור חוות דעת אלו, נאלצו הדיירים להתפנות מהבניין עד תום העבודות לחיזוקו והסרת המסוכנות המיידית כפי שנקבע בדו"ח. מיד עם היוודע הנזק, קונסטרוקטור מטעם מחלקת הנדסה נשלח לשטח וקבע בחו״ד כי קיימת סכנה מיידית לקריסת הבניין. לדבריו, יש לפנות ולחזק את הבניין לאלתר, שכן קיימת סכנה לקריסתו. מחלקת ההנדסה הסתייעה בחו"ד נוספת של קונסטרוקטור חיצוני, שקבע אף הוא כי קיימת סכנה מיידית ואין להתגורר בבניין. לאור חוות דעות, אלו חתם ראש העיר, צביקה ברוט, על צו לפינוי המבנה.

הוסרה המסוכנות המיידית בבניין בשדרות העצמאות 32; הדיירים ישובו להתגורר בדירותיהם לאלתר
קרדיט תמונה: דוברות העירייה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מובילות דרך: נשות אדמונד דה רוטשילד ישראל התכנסו לערב שכולו עוצמה נשית, חוסן והשראה
לקראת יום האישה הבינלאומי, יפית נמליך-סוכרי, מנכ"לית ניהול תיקי השקעות...
נבחרו שמונה הנשים אשר יקבלו את אות האישה המובילה לשנת 2025
בחודש מרץ נציין את "פתח תקווה שווה - חודש האישה",...
קריית החינוך בן גוריון בנס ציונה חוגגת 100% זכאות לבגרות במחזור המאה בטקס מרגש ומלא משמעות.
בטקס חגיגי ומלא גאווה, חגגה קריית החינוך "בן גוריון" את...
אירוע גאלה והוקרה לתרבות השחורה בישראל - חמישי 23.1.2025 האנגר 11 תל אביב
  אירוע גאלה והוקרה לתרבות השחורה בישראל במסגרת פסטיבל  BE.MC Live 2025...
מתי לאחרונה התגבננת כחתול? עיריית תל אביב- יפו, העיר העברית הראשונה, במחווה עירונית ליום השפה העברית: "להתעמל בעברית"
הקמפיין העירוני לרגל יום העברית יתמקד השנה בחידושי מילים ומונחים...
תחרויות האביב 2024 מטעם קרן התרבות אמריקה- ישראל יוצאות לדרך
קרן התרבות אמריקה - ישראל, הפועלת לקידום תרבות ואמנות בישראל,...
פרס החינוך המחוזי ניתן לביה"ס אורי אורבך
בית הספר חמ"ד אורי אורבך בניהולה של ליאה אילון, זכה...
עיריית תל אביב-יפו: פסטיבל ממצולות – יצירה יהודית מקומית לימי סליחות ברחבי העיר
תאריכים 24 -26 בספטמבר, כ"א- כ"ג באלול התשפ"ד לכבוד בואם של...
יריד חזרה לחיים: יריד שכל הכנסותיו יוקדשו לשיקום פצועי מלחמת חרבות ברזל, אשר יתופעל על ידם
פצועי מלחמת חרבות ברזל מתאחדים לערב ייחודי בשם "בחזרה לחיים",...
בואו לקחת חלק בלחימה - יחד ננצח!
אוגדת ׳דוד׳ היא אוגדה לוחמת חדשה הקמה בימים אלו בצה״ל...
דילוג לתוכן