הישג נוסף למערכת החינוך בבת ים!

הישג נוסף למערכת החינוך בבת ים!
צילום: אבי מזרחי

נבחרת הנערות של חט"ב חשמונאים זכו במקום הראשון בישראל למתמטיקה

נבחרת הנערות של בית הספר 'בין וגן דרכא' זכו במקום הראשון האזורית

נבחרת הנערות של חט"ב חשמונאים זכו במקום הראשון בישראל למתמטיקה
צילום: אבי מזרחי

מערכת החינוך העירונית בבת ים ממשיכה לקטוף פרסים והישגים: נבחרת הנערות של חטיבת הביניים 'חשמונאים' זכו במקום הראשון בישראל בתחרות המתמטיקה של תכנית "סודקות את תקרת הזכוכית" מבית כל ישראל חברים-אליאנס שהתקיימה בתאריך 13.2.19 באוניברסיטת תל אביב. נבחרת הנערות של בית הספר 'בית וגן דרכא' זכו במקום הראשון בתחרות האזורית.

נבחרת הנערות של חט"ב חשמונאים זכו במקום הראשון בישראל למתמטיקה
צילום: אבי מזרחי

השנה החידון עמד בסימן הפעילות של כל ישראל חברים למען שוויון הזדמנויות והכרה בחשיבות ההשכלה בקרב נשים, קידומן והעצמתן. בחידון השתתפו 450 תלמידות הלומדות בבתי הספר מכל רחבי ישראל בהן פועלת התכנית, כאשר 8 מתוכן הגיעו למקומות הגבוהים.

נבחרת הנערות של חטיבת הביניים 'חשמונאים': אתי אברבנאל, ניקה פוקרובסקי, לינוי אלקינד ומרי שליימוביץ'. נבחרת הנערות של בית הספר 'בית וגן דרכא': סימי לוי, יעל שריקי, נס עזיזה ושירן דמוט.

נבחרת הנערות של חט"ב חשמונאים זכו במקום הראשון בישראל למתמטיקה
צילום: אבי מזרחי

במהלך כל השנה התלמידות במסגרת התכנית מקבלות העשרה והעצמה בנושאי המתמטיקה והמדעים, נפגשות עם מנהלים בכירים בחבות הייטק מובילות כמו אמדוקס, נפגשו את הנהלת בית החולים וולפסון שמנוהל ברובו על ידי נשים, סדנאות בנושאי מגדר, קורס רחפנים, וכל זה במטרה להראות לתלמידות שנשים וגברים כאחד, ואם רק ירצו – הן יוכלו להגיע לכל תפקיד מפתח בתעשייה. אשר אזולאי רכז התכנית בעיר: "התרגשתי לראות את הבנות שלנו מדגימות ידע כל כך מעמיק במתמטיקה, דבר שיעזור להן בעתיד להשתלב בתעשיות מתקדמות ובכך לצמצם את הפער המגדרי. זוהי נקודת שיא לפעילות ענפה שהבנות זוכות לה."

תוכנית "סודקות את תקרת הזכוכית" הינה תוכנית הפועלת בבת ים כבר מספר שנים, ומטרתה לקדם לימודי מדעים בקרב נערות. במסגרת התוכנית, שמפעיל אגף החינוך  בשיתוף ארגון "כל ישראל חברים", במסגרתו  מאתרים נערות בעלות פוטנציאל ללימודי מדעים ומלווים אותם לאורך החטיבה והתיכון בשלושה מסלולים: שאיפה, הצלחה ומצויינות. שאיפה- העלאת רף השאיפות של הנערות מעצמן בתחומי השכלה וקריירה. מסלול זה מאופיין בעיקר במפגש קרוב עם נשים מצליחות מעולם ההיי-טק הישראלי .הצלחה– העלאת תחושת המסוגלות העצמית של הנערות על-ידי סדנאות העצמה עצמית והעצמה מגדרית. אנו מאמינים כי דרך הרחבת אופקים והעצמה בשני תחומים אלו, לנערות תהיינה הבנה יותר עמוקה של עצמן ושל היכולות שלהן, יכוונו גבוה יותר וישקיעו בלימודיהן. מצוינות– העלאת ההישגים של הנערות בחטיבת הביניים במטרה להגיע ולהתמיד במקצוע מדעי מוגבר בתיכון בצד 4 או 5 יחידות לימוד במתמטיקה. מסלול זה מאופיין על-ידי תגבורים לנערות וחידוד הכישורים של הצוות החינוכי בבתי-הספר דרך השתלמויות וסדנאות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איך שומרים על פטנטים ומה חשוב לעשות במקרה של הפרת פטנט רשום?
להמצאות חדשות עשוי להיות שווי כספי עצום, לאורך שנים רבות....
מצטיין פיקוד העורף: הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פ"ת
הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פתח תקווה, העוסק...
טקסי יום השואה שהתקיימו הבוקר- יום הזיכרון לשואה ולגבורה
הבוקר התקיים טקס לזכר קדושי טרנסניסטריה שנספו בשואה, בהשתתפות ראש העיר רמי...
תיאטרון הסמטה: לוח הצגות אפריל - מאי 2025
"סיפורים קטנים בגוען" -  הוא מחזה דרמה טרגי מאת בר מרדיקס...
אירועי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה התשפ"ה בתל אביב-יפו
טקס הזיכרון לחללי הטרור * העצרת המרכזית בגן הבנים *...
אנדרטה חדשה לזכר חללי פעולות האיבה שנרצחו במהלך מלחמת חרבות ברזל
אמש (שני) נחנכה אנדרטה חדשה לזכר חללי פעולות האיבה שנרצחו...
עורך דין מכירת דירה – הליווי המקצועי שמוביל לעסקה בטוחה
מכירת דירה היא תהליך רב-שלבי הדורש ידע והבנה בתחום המשפטי...
מאוחדת חנכה מרפאת שיניים חדשה בפתח תקווה
מרפאת "אולימפיה" נועדה להרחיב את השירותים הניתנים במרפאה הוותיקה באם...
עוקצים את המטרד: עיריית פתח תקווה משדרגת את המאבק ביתושים בעזרת טכנולוגיה ביולוגית חדשנית
כמדי שנה, עיריית פתח תקווה מבצעת הדברת יתושים, אך השנה...
"האמא של הילד הכי מופרע בכיתה" מופע כנה קומי וסוחף על הורות לילד "אחר" ועל הורות בכלל
ההצגה "האמא של הילד הכי מופרע בכיתה" נכתבה בהשראת מסע...
דילוג לתוכן