הכשרות מקצועיות במימון המדינה למפוטרי מפעל פניציה

הכשרות מקצועיות במימון המדינה למפוטרי מפעל פניציה

"קרן מעגלים" מציעה קורסי הסבה או שדרוג למפוטרים העומדים בקריטריונים

מפעל פניציה שבצפון, הנמצא בא.ת ציפורית, נאלץ לסגור את שעריו בשל משבר הקורונה. מדובר בייצרנית הזכוכית השטוחה היחידה בישראל. המפעל העסיק כ – 300 עובדים מאזור הגליל, העמקים חיפה והקריות, כשליש מהם מבוגרים בני 55 ומעלה. "קרן מעגלים", הפועלת למען הכשרת עובדים שחוקים, מציעה למפוטרי מפעל פניציה קורסי הסבה או שדרוג מקצועי, במימון המדינה במגוון מקצועות.

הקורסים ימומנו על ידי "קרן מעגלים", ללא כל השתתפות מצד העובד או המעסיק, עבור אלו העומדים בקריטריונים של הקרן: עובדים מעל גיל 45 (גיל מיוחד לעובדי מפעלים במצוקה, הנמוך מהקריטריון הרגיל שהוא 50) ועד שנתיים לפני גיל פרישה וזאת בתנאי שהם מועסקים לפחות 7 שנים ב ”מקצוע שוחק”. בכדי להקל על העובדים ועקב העובדה שהפיטורים נעשו בתקופת הקורונה, מפוטרי "פניציה" יהיו זכאים להגיש את בקשתם עד מלאת 6 חודשים ממועד פיטוריהם.

הקורסים יועברו בצפון הארץ, מקום מגוריהם של העובדים. בימים אלה פועלת הקרן באינטנסיביות לקלוט את עובדי המפעל לקורסים במגוון תחומים על פי צרכי המשק, תנאי הסף של הקורסים וכישוריהם של העובדים.

"הבעיה העיקרית היא עבור העובדים המבוגרים יותר, שמתקשים למצוא עבודה חדשה מפאת גילם". אומרת יפה ויגודסקי יו"ר "קרן מעגלים", "כיום נותנת הקרן לעובדים אלה מענה במסגרת תכנית מיוחדת שפיתחנו במיוחד עבור מפעלים במצוקה, במטרה לאפשר לעובדים המפוטרים לעבור קורסים של הסבה למקצועות נדרשים, כדי שלא ייפלטו ממעגל העבודה, ויהוו נטל על משפחתם או  על המדינה. לשם כך הקרן הורידה את סף גיל הקבלה ל 45 כדי לתת הזדמנות להיקף עובדים רחב יותר במפעלים אשר מוגדרים "מפעלים במצוקה".

עוזי גולדנר: "אני עובד בפניציה מעל 40 שנה, דור שני במפעל מאז 1953. אני חי ונושם את עבודת ייצור הזכוכית, זה מה שאני יודע לעשות. בסיטואציה הנוכחית, היות שאין אף מפעל זכוכית נוסף בישראל, אני וחברי מוצאים את עצמנו ללא מקצוע, בגיל לא צעיר ובתקופה מאוד מורכבת. "קרן מעגלים" מאפשרת לנו לבצע הסבה למקצוע אחר ומכבד. אני אלך לבצע הכשרה לממונה בטיחות. אני מאמין שיש פה הזדמנות גדולה, מודה ומוקיר את הפעילות המבורכת של הקרן".

עוזי ורבים אחרים כמותו, יקבלו הזדמנות שנייה לקריירה חדשה או משודרגת באמצעות הקרן, הזדמנות זו תאפשר להם להישאר במעגל העבודה להמשיך ולהתקיים בכבוד, חלקם אפילו לאחר גיל הפרישה.

"אנחנו מאמינים שמתוך הפיטורים הלא נעימים תצמח ההזדמנות ועובדים אלו יזכו לקריירה חדשה שתאפשר להם קיום של כבוד", אומרת ויגודסקי.

הכשרות מקצועיות במימון המדינה למפוטרי מפעל פניציה

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
71 הולכי רגל נפגעו בחולון בשנה אחת. האם הרחוב מתוכנן גם למי שהולך לאט?
נתוני 2025 מחזירים לסדר היום את בטיחות הולכי הרגל. מעבר...
3,500 מקומות חניה, שאטלים בחינם והשאלה שעוד אין עליה תשובה
מתחם החנה וסע החדש במערב ראשון לציון נפתח השבוע. ארבעה...
לא משאירים אף אחד מאחור: תלמידי ביה"ס חמ"ד תחכמוני בבת-ים יזמו מהלך למניעת חרמות וחיזוק השייכות
עיריית בת-ים גאה ביוזמה החברתית של תלמידי בית הספר חמ”ד...
חנות נפתחת בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה
קבוצת GROUP TOR  (תור גרופ) גאה להכריז על פתיחתה החגיגית...
הדור הבא של המרכזים המסחריים השכונתיים
המרכזים המסחריים השכונתיים הפכו לחלק בלתי נפרד מהשכונות החדשות בישראל....
"קניתי לו חולצה והאמנתי שילבש אותה": אמו של שורד השבי אלי-ה כהן ריגשה את תלמידי אמית בר אילן פ"ת
במלאת 3 שנים לפרוץ מלחמת התקומה, התארחה בתיכון התורני אמית...
לרגל יום הדיבור האוטיסטי (Autistics Speaking Day) המצוין בכל שנה ב-1 בנובמבר יתקיים בת"א האירוע: תזמורת החושים - הרצאה מוזיקלית מיוחדת במינה
יום רביעי 4.11 בשעה 20:30 סטודיו אנט, שביל המרץ 2 ת"א כרטיסים...
אנסמבל סולני תל אביב פותח את עונתו ה-26: פגניני, שוסטקוביץ' ורוח חדשה
אנסמבל סולני תל-אביב בניצוח ברק טל פותח את עונת 2026-27...
פרויקט חדש של חברת אב-גד בראשון לציון יוצא לדרך: אב-גד הגיעה לסף החתימות הנדרש בפרויקט התחדשות עירונית ברח' זלמן שניאור בראשון לציון
במסגרת פרויקט פינוי בינוי תהרוס החברה חמישה בניינים עם 80...
מענה נוירולוגי מתקדם תחת קורת גג אחת מרכז מליקוב מרחיב את פעילותו: קליניקה חדשה תיפתח במתחם CU ברמת החייל
המרכז שכר קליניקה חדשה במתחם העסקים וההייטק בתל אביב בה...
דילוג לתוכן