"קרן מעגלים" מציעה קורסי הסבה או שדרוג למפוטרים העומדים בקריטריונים
מפעל פניציה שבצפון, הנמצא בא.ת ציפורית, נאלץ לסגור את שעריו בשל משבר הקורונה. מדובר בייצרנית הזכוכית השטוחה היחידה בישראל. המפעל העסיק כ – 300 עובדים מאזור הגליל, העמקים חיפה והקריות, כשליש מהם מבוגרים בני 55 ומעלה. "קרן מעגלים", הפועלת למען הכשרת עובדים שחוקים, מציעה למפוטרי מפעל פניציה קורסי הסבה או שדרוג מקצועי, במימון המדינה במגוון מקצועות.
הקורסים ימומנו על ידי "קרן מעגלים", ללא כל השתתפות מצד העובד או המעסיק, עבור אלו העומדים בקריטריונים של הקרן: עובדים מעל גיל 45 (גיל מיוחד לעובדי מפעלים במצוקה, הנמוך מהקריטריון הרגיל שהוא 50) ועד שנתיים לפני גיל פרישה וזאת בתנאי שהם מועסקים לפחות 7 שנים ב ”מקצוע שוחק”. בכדי להקל על העובדים ועקב העובדה שהפיטורים נעשו בתקופת הקורונה, מפוטרי "פניציה" יהיו זכאים להגיש את בקשתם עד מלאת 6 חודשים ממועד פיטוריהם.
הקורסים יועברו בצפון הארץ, מקום מגוריהם של העובדים. בימים אלה פועלת הקרן באינטנסיביות לקלוט את עובדי המפעל לקורסים במגוון תחומים על פי צרכי המשק, תנאי הסף של הקורסים וכישוריהם של העובדים.
"הבעיה העיקרית היא עבור העובדים המבוגרים יותר, שמתקשים למצוא עבודה חדשה מפאת גילם". אומרת יפה ויגודסקי יו"ר "קרן מעגלים", "כיום נותנת הקרן לעובדים אלה מענה במסגרת תכנית מיוחדת שפיתחנו במיוחד עבור מפעלים במצוקה, במטרה לאפשר לעובדים המפוטרים לעבור קורסים של הסבה למקצועות נדרשים, כדי שלא ייפלטו ממעגל העבודה, ויהוו נטל על משפחתם או על המדינה. לשם כך הקרן הורידה את סף גיל הקבלה ל 45 כדי לתת הזדמנות להיקף עובדים רחב יותר במפעלים אשר מוגדרים "מפעלים במצוקה".
עוזי גולדנר: "אני עובד בפניציה מעל 40 שנה, דור שני במפעל מאז 1953. אני חי ונושם את עבודת ייצור הזכוכית, זה מה שאני יודע לעשות. בסיטואציה הנוכחית, היות שאין אף מפעל זכוכית נוסף בישראל, אני וחברי מוצאים את עצמנו ללא מקצוע, בגיל לא צעיר ובתקופה מאוד מורכבת. "קרן מעגלים" מאפשרת לנו לבצע הסבה למקצוע אחר ומכבד. אני אלך לבצע הכשרה לממונה בטיחות. אני מאמין שיש פה הזדמנות גדולה, מודה ומוקיר את הפעילות המבורכת של הקרן".
עוזי ורבים אחרים כמותו, יקבלו הזדמנות שנייה לקריירה חדשה או משודרגת באמצעות הקרן, הזדמנות זו תאפשר להם להישאר במעגל העבודה להמשיך ולהתקיים בכבוד, חלקם אפילו לאחר גיל הפרישה.
"אנחנו מאמינים שמתוך הפיטורים הלא נעימים תצמח ההזדמנות ועובדים אלו יזכו לקריירה חדשה שתאפשר להם קיום של כבוד", אומרת ויגודסקי.