המשפחות המאושרות שעשו היסטוריה במדינת ישראל נפגשו באירוע חגיגי

המשפחות המאושרות שעשו היסטוריה  במדינת ישראל נפגשו באירוע חגיגי
מימין יגאל וציפי לנדאו נחום פינברג ומוניקה לביא צילום אסף לב

וגם חשיפה ראשונה של הנסיך פייר ד'ארנברג

צאצאי אנשי ספר, רוח, פוליטיקאים ואושיות מפורסמות שעשו היסטוריה במדינת ישראל,  הגיעו ערב יום חמישי האחרון (22.4)  לאירוע חגיגי שנערך במוזיאון נחום גוטמן לאמנות בתל-אביב לרגל פתיחת תערוכה חדשה ומדוברת "כל המשפחות המאושרות", אשר חושפת  צילומים נדירים  של אנשי ציבור שצולמו בשנות ה- 70 וה- 80 של המאה ה- 20 בבתיהם, כמו: צילומי  משפחת נשיא המדינה חיים הרצוג, הרמטכ"ל מוטה גור, הסופר והבמאי אפרים קישון, שחקנית התיאטרון חנה רובינא.

מימין בוצי הרצוג ציפי לנדאו ומיכך הרצוג
צילום אסף לב

בנוסף, נחשף לראשונה באירוע ציור של משפחת אצולה צרפתית, יצירה של דוד ניפו:  אשר עמל ב – 3 שנים האחרונות על דיוקן של משפחת הנסיך פייר ד'ארנברג. חברו הקרוב של  פייר ד'ארנברג , איש העסקים   רוני פורר,  אשר  הקריא ברכה  בשם הנסיך שאמר: "לצערי  הייתי  אמור להגיע לישראל להיחשף לראשונה לדיוקן משפחתי אך נאלצתי  לבטל בשל מגפת הקורונה". לדבריו: "היכולות של האומן דוד ניפו הן באמת יוצאות דופן. אני מופתע כיצד הצליח למזג את האור השונה בכל עשרות שעל פהן עבד" .

מימין יגאל וציפי לנדאו נחום פינברג ומוניקה לביא
צילום אסף לב

הנסיך פייר ד'ארנברג הוא בנם של נסיך צרפתי ושל יורשת אמריקנית, חברת חוג הסילון הבינלאומי של שנות ה-70 של מאה ה-20. מעמדם החברתי כה נכבד, עד כי נישואי פייר לרעייתו סילוויה בשנת 1997, נחגגו באירוע בן שלושה ימים, שהתפרש על פני שלושה אתרים שונים. את אלף ומאתיים המוזמנים שירתו מלצרים עטויי מלבושים ופאות נוסח המאה ה-18.  בציור שנחשף באירוע  הם מוצגים כמשפחה למופת: הנסיך עוטה גלימה, יושב על כורסה, וסביבו, ברבע מעגל, אשתו ושלוש בנותיהם.

 

הגיעו להציץ במשפחות המאושרות:  יצחק (בוז'י) הרצוג (בנו של חיים הרצוג) ורעייתו מיכל,  רננה קישון – ביתו של אפרים קישון, ד"ר ציפי ויגאל לנדאו, דוד  ומיכל פורר, אבי וירמה מיכאלי,  רונן ואורלי אשכנזי, עו"ד נחום פיינברג, סמדר נימרודי, אורית אפרתי, ורד אילני, האמן דוד ניפו, חמי גוטמן ורעייתו רותי, האמניות  יעל רוזן ואלה ברק, אוצרת התערוכה ומנכ"ל המוזיאון מוניקה לביא, רוני פורר, ציפי ואפרים קונדה,  ועוד.

מימין ירמה מיכאלי ציפי לנדאו ואורית אפרתי
צילום אסף לב
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שוק ארבעת המינים יתקיים בשכונות השונות ברחבי העיר
גם השנה לקראת חג הסוכות יפעלו ברחבי העיר דוכנים למכירת...
פותחים את שנת הלימודים תשפ"ז בפתח תקווה!
כ-72,000 תלמידים ותלמידות יפתחו את שנת הלימודים תשפ"ז בפתח תקווה. מאות...
בדרך לשנת לימודים פורצת דרך: מינהל החינוך בבת-ים התכנס ליום היערכות עירוני לשנת הלימודים תשפ"ז
לקראת פתיחתה של שנת הלימודים תשפ"ז, קיימה עיריית בת-ים בשבוע...
מחקרים חדשים בדקו את הקשר בין מוצרי טבק וניקוטין לבין בריאות הנפש בקרב בני נוער
פתיחת שנת הלימודים היא תקופת סיכון, שבה לחץ חברתי ורצון...
לא כל דמנציה היא אלצהיימר: מה אפשר ללמוד מהסיפורים של מיקי ברקוביץ' ורובין וויליאמס?
החשיפה כי מיקי ברקוביץ' מתמודד עם דמנציה מסוג גופיפי לואי...
ארבעה מוצ”שים על קו החוף, מאות חוגגים ואינסוף אווירה: אירועי מוצ”ש 100מם בבת-ים הסתיימו בהצלחה
חגיגות שנת ה-100 לבת-ים המשיכו להתקיים ברחבי העיר ובמגוון מוקדים,...
מותג התיקים הסרוגים הישראלי Boujee פותח לראשונה חנות פיזית בישראל: בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה
המותג, שצבר תאוצה גם באירופה, יוצא לראשונה מהמרחב הדיגיטלי ומשיק...
בזמן החופש הגדול: אלפי בני נוער מתנדבי מד"א בחרו ללמוד להציל חיים
כבכל שנה במהלך החופש הגדול, מקיים מגן דוד אדום את...
תלמידים במסלול המראה
בקשר נשמעות פקודות חדות, מד הגובה הדיגיטלי מטפס במהירות, ובקוקפיט...
'זמן אסיף' – תערוכה לשנה החדשה של חמישה יוצרים מובילים תושק בגלריית האומנים ברמת אביב
גלריית האומנים של עופר רמת אביב תארח לרגל השנה החדשה...
דילוג לתוכן