המשפחות המאושרות שעשו היסטוריה במדינת ישראל נפגשו באירוע חגיגי

המשפחות המאושרות שעשו היסטוריה  במדינת ישראל נפגשו באירוע חגיגי
מימין יגאל וציפי לנדאו נחום פינברג ומוניקה לביא צילום אסף לב

וגם חשיפה ראשונה של הנסיך פייר ד'ארנברג

צאצאי אנשי ספר, רוח, פוליטיקאים ואושיות מפורסמות שעשו היסטוריה במדינת ישראל,  הגיעו ערב יום חמישי האחרון (22.4)  לאירוע חגיגי שנערך במוזיאון נחום גוטמן לאמנות בתל-אביב לרגל פתיחת תערוכה חדשה ומדוברת "כל המשפחות המאושרות", אשר חושפת  צילומים נדירים  של אנשי ציבור שצולמו בשנות ה- 70 וה- 80 של המאה ה- 20 בבתיהם, כמו: צילומי  משפחת נשיא המדינה חיים הרצוג, הרמטכ"ל מוטה גור, הסופר והבמאי אפרים קישון, שחקנית התיאטרון חנה רובינא.

מימין בוצי הרצוג ציפי לנדאו ומיכך הרצוג
צילום אסף לב

בנוסף, נחשף לראשונה באירוע ציור של משפחת אצולה צרפתית, יצירה של דוד ניפו:  אשר עמל ב – 3 שנים האחרונות על דיוקן של משפחת הנסיך פייר ד'ארנברג. חברו הקרוב של  פייר ד'ארנברג , איש העסקים   רוני פורר,  אשר  הקריא ברכה  בשם הנסיך שאמר: "לצערי  הייתי  אמור להגיע לישראל להיחשף לראשונה לדיוקן משפחתי אך נאלצתי  לבטל בשל מגפת הקורונה". לדבריו: "היכולות של האומן דוד ניפו הן באמת יוצאות דופן. אני מופתע כיצד הצליח למזג את האור השונה בכל עשרות שעל פהן עבד" .

מימין יגאל וציפי לנדאו נחום פינברג ומוניקה לביא
צילום אסף לב

הנסיך פייר ד'ארנברג הוא בנם של נסיך צרפתי ושל יורשת אמריקנית, חברת חוג הסילון הבינלאומי של שנות ה-70 של מאה ה-20. מעמדם החברתי כה נכבד, עד כי נישואי פייר לרעייתו סילוויה בשנת 1997, נחגגו באירוע בן שלושה ימים, שהתפרש על פני שלושה אתרים שונים. את אלף ומאתיים המוזמנים שירתו מלצרים עטויי מלבושים ופאות נוסח המאה ה-18.  בציור שנחשף באירוע  הם מוצגים כמשפחה למופת: הנסיך עוטה גלימה, יושב על כורסה, וסביבו, ברבע מעגל, אשתו ושלוש בנותיהם.

 

הגיעו להציץ במשפחות המאושרות:  יצחק (בוז'י) הרצוג (בנו של חיים הרצוג) ורעייתו מיכל,  רננה קישון – ביתו של אפרים קישון, ד"ר ציפי ויגאל לנדאו, דוד  ומיכל פורר, אבי וירמה מיכאלי,  רונן ואורלי אשכנזי, עו"ד נחום פיינברג, סמדר נימרודי, אורית אפרתי, ורד אילני, האמן דוד ניפו, חמי גוטמן ורעייתו רותי, האמניות  יעל רוזן ואלה ברק, אוצרת התערוכה ומנכ"ל המוזיאון מוניקה לביא, רוני פורר, ציפי ואפרים קונדה,  ועוד.

מימין ירמה מיכאלי ציפי לנדאו ואורית אפרתי
צילום אסף לב
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בזמן החופש הגדול: אלפי בני נוער מתנדבי מד"א בחרו ללמוד להציל חיים
כבכל שנה במהלך החופש הגדול, מקיים מגן דוד אדום את...
תלמידים במסלול המראה
בקשר נשמעות פקודות חדות, מד הגובה הדיגיטלי מטפס במהירות, ובקוקפיט...
'זמן אסיף' – תערוכה לשנה החדשה של חמישה יוצרים מובילים תושק בגלריית האומנים ברמת אביב
גלריית האומנים של עופר רמת אביב תארח לרגל השנה החדשה...
חגיגות ה-100 גם בשכונות: שירה זלוף ואתניקס הופיעו באירוע משפחות בפארק מנהטן
שירה זלוף ולהקת אתניקס הופיעו אמש, (26.8), באירוע המשפחות בשכונות...
מהים לשולחן החג: דגים טריים וכשרים לראש השנה וחגי תשרי
לקראת ראש השנה וחגי תשרי, בג'קו דגים נערכים לשולחן החג...
מתחדשים לקראת שנת הלימודים: בת-ים משקיעה כ-32 מיליון ש״ח במוסדות החינוך
עיריית בת-ים השלימה לקראת פתיחת שנת הלימודים את עבודות השיפוץ,...
האומן והמעצב הבינלאומי איציק מבורך מציג לראשונה בישראל את יצירות התבליט הקינטי וסדרת ה-Tube Face ויצירות ה-Tubes
תערוכה חדשה תפתח ב 1 לספטמבר בקניון עופר רמת אביב...
ישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה - מצטיינת משרד החינוך
ישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה נבחרה על ידי משרד...
אמית בר אילן גוש דן - מצטיין משרד החינוך
בית החינוך אמית בר אילן גוש דן נבחר על ידי...
איך הבינה המלאכותית משנה את שוק העבודה – ואילו כישורים יהיו חשובים בעידן ה-AI?
הבינה המלאכותית צפויה לשנות מקצועות רבים, אך לא בהכרח להעלים...
דילוג לתוכן