הנוער בפתח תקווה מצטרף לחזית ההסברה הישראלית – השבוע הסתיימה תכנית מנהיגות הנוער של מטה ההסברה האזרחי

הנוער בפתח תקווה מצטרף לחזית ההסברה הישראלית – השבוע הסתיימה תכנית מנהיגות הנוער של מטה ההסברה האזרחי
קרדיט למטה ההסברה

תכנית מנהיגות הנוער של מטה ההסברה האזרחי – 'TEEN SPIRIT' מסתיימת בימים אלה בבית הספר שגרירים צעירים בפתח תקווה. במהלך התכנית הוכשרו הצעירים להתמודדות עם אתגרי ההסברה הרבים של ישראל ברחבי העולם.

מאז תחילת השנה נפתחו כבר עשרות קבוצות ברחבי הארץ במטרה להכשיר את בני ובנות הנוער להסברת מדינת ישראל והמצב במזרח התיכון. תוכנית נוספת פועלת בימים אלו בתיכון אחד העם בעיר. במהלך 32 שעות הכשרה המתפרסות על מספר חודשים, הם חווים למידה על הסכסוך הישראלי פלסטיני וכן מתנסים ביכולות עבודה שונות כולל שימוש בבינה מלאכותית וטכנולוגיות מתקדמות. במפגש האחרון הם אף מתבקשים להציג פרויקט גמר.

עם סיום התכנית, הם יוכלו להמשיך ולהתנדב במטה בתפקידים שונים במסגרת פרויקט המעורבות האישית של משרד החינוך. בנוסף, בוגרי התכנית מקבלים תעודת 'שגריר הסברה' מטעם מטה ההסברה האזרחי, יכולות הסברה והכנה למשלחות נוער, מצטרפים לקהילת בוגרים ייחודית ונחשפים למשלחות הסברה שונות.

אחת החניכות בתוכנית היא מרים ברינר, אשר שכלה את אביה (אנדרי מתביינקו) שנרצח במתקפת חמאס בשבעה באוקטובר, דבר שלטענתה הביא אותה להצטרף למאבק ההסברתי של מדינת ישראל "אחרי האסון שפקד את משפחתי עברנו לפתח תקווה, אני החלטתי להרים את הראש ולהירתם למאמץ ההסברתי של ישראל ולהצטרף לתכנית של מטה ההסברה האזרחי" אומרת מרים, ומוסיפה; "זו החובה שלי להסביר לעולם את מה שהתרחש במדינתו מתוך הזווית האישית שלי, כדי להבטיח שאירוע כזה לא יחזור לעולם".

במטה ההסברה האזרחי מציינים כי בעוד מספר שבועות צפוי להתקיים כנס ארצי בו תשתתפנה הקבוצה מפתח תקווה אשר תתחרה מול שאר הקבוצות מרחבי הארץ. במסגרת התחרות כל קבוצה תציג מיזם הסברה שונה והקבוצה המנצחת – תטוס למשלחת בחו"ל. הקבוצה בבית הספר לשגרירים צעירים, כבר החלה לעבוד על מיזם ההסברה שלה, ויצרו מפה אינטראקטיבית של ארץ ישראל, אשר משלבת סרטוני הסברה באנגלית של המשתתפים בתכנית מכל רחבי הארץ.

אליאב בטיטו, ראש מטה ההסברה האזרחי מספר כי "מיד עם תחילת מלחמת חרבות ברזל, היה לנו ברור כי הזירה המשמעותית ביותר בה אנו מפסידים בימים אלה – היא זירת ההסברה. כל המחקרים מהשנים האחרונות מראים כי ישראל מאבדת את הלגיטימציה שלה בקרב הצעירים ברחבי העולם".

בטיטו מוסיף "בשיתוף עם מיטב הצוותים החינוכיים ובזכות תרומות מהארץ ומחו"ל, יצרנו תכנית ייחודית שתכשיר את בני הנוער להתמודד עם אתגרי ההסברה בעידן החדש. זהו צעד אחד מני רבים שהמטה מוביל בימים אלה ואנו מזמינים את כלל אזרחי ישראל לקחת חלק בפעילות המטה".

רמי גרינברג, ראש העיר: ״הנוער שלנו הוא השגריר הטוב ביותר של האמת. במיוחד בימים אלה, חשובה ההסברה הבינלאומית, ובני ובנות הנוער יכולים להביא את קולם האותנטי והישר לעולם. הם התקווה שלנו לשינוי ולהפצת עובדות במקום תעמולה. אני מברך את בנות ובני הנוער של פתח תקווה שהצטרפו לתכנית מנהיגות הנוער של מטה ההסברה האזרחי ומאחל לכולם.ן הצלחה רבה בתפקידם החשוב״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
“מעלית הזמן – עבר, הווה, עתיד”: עיריית בת-ים מזמינה את ילדות וילדי העיר לאירועי הגינות של קיץ 2025
הפתיחה החגיגית של אירועי הגינות בקיץ 2025, תתקיים ביום שלישי,...
מה קרה "כשהארי פגש את סאלי, כולם יודעים"? ערב רומנטי לרגל ט"ו באב עם הזוג עדן הראל ועודד מנשה
מופע זוגי  על אמונה, הריון, החיים ומה שביניהן ולאחריו הקרנת...
עיריית בת-ים יוצאת לדרך עם פרויקט דגל חינוכי חדש: בית ספר יסודי חדשני בן 24 כיתות בהשקעה של כ-61 מיליון ₪
בימים אלו מבצעת עיריית בת-ים, בשיתוף החברה לתרבות פנאי וספורט,...
אשכול תערוכות קיץ 2025 במוזיאון פתח תקוה לאמנות
מסע חזותי בין גבולות של מקום, זמן ותודעה קיץ 2025 יפתח...
בהשקעה של מאות אלפי שקלים יפתח בראשון הקרוב 20.7 סניף חדש בתל אביב לתכנית יזהר
הסניף החדש יישא את שמו של איסר פולניצר ז"ל -...
לא מוותרים על אף אחד- טקס סיום מרגש לתלמידי ותלמידות פרויקט היל"ה בבת-ים
ביום שלישי שעבר, (8.7),  התקיים בבת-ים טקס מרגש ומעורר השראה...
מאיה ברינר גאה להציג : עבודת בית מופע לילדים ולמבוגרים שאיתם.
"עבודת בית" היא מופע מחול דוקומנטרי שנולד מתוך החיים עצמם...
באמצע החופש הגדול: התלמידים חזרו ליום שכולו תורה בבית הספר
מעמד מיוחד התקיים השבוע בבית החינוך אמית בר אילן פתח...
עשור של עשייה חברתית למען ילדי העיר- עיריית בת-ים בשיתוף פעולה עם עמותת "תיק לכל תלמיד"
לקראת שנת הלימודים הקרבה, מינהל החינוך בעיריית בת-ים יצאו בשיתוף...
המוזיאון הראשון שלי חוויה גדולה לקטנטנים במתחם התרבות בפתח תקווה
מתי בפעם האחרונה עצרתם עם הילדים להסתכל על עץ בשלכת?...
דילוג לתוכן