הפנינג לקידום זכויות אנשים עם מוגבלויות במכללת לוינסקי לחינוך

הפנינג לקידום זכויות אנשים עם מוגבלויות במכללת לוינסקי לחינוך
קרדיט: הדס ארזי

גרעין סמ"ן (סטודנטים מובילים נגישות) ערך ביום ראשון (5.1.2020) אירוע הפנינג גדול במכללת לוינסקי לחינוך במטרה להעלאת המודעות לקידום שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות במכללה. האירוע נערך בשותפות עם מית"ר (מרכז ייעוץ ותמיכה רב תחומי), המסייע לסטודנטים הזקוקים להנגשה בשל לקות למידה, לקות פיזית או נפשית. מטרת הפעילויות היתה לחשוף את ציבור הסטודנטים, הסגל המנהלי והאקדמי במכללה למוגבלויות השונות שאיתם מתמודדים אנשים עם צרכים מיוחדים: עיוורון, חרשות, קושי במוטוריקה עדינה, נכות פיזית ועוד. במרכז ההפנינג הוצב אוהל גדול חשוך, שבו המשתתפים התבקשו לזהות חפצים ומאכלים באמצעות מישוש, הרחה וטעימה. בדוכן אחר המשתתפים קיבלו זוג כפפות שדימה מוגבלות בתנועה עדינה והמשתתפים התבקשו להשחיל חרוזים לחוט. לדוכן אחר הובאו כלבי נחייה והמשתתפים התבקשו לכסות את עיניהם וללכת עם כלי עזר שדימה את עבודתו של כלב הנחייה. לצורך המחשה של לקות שמיעה התבקשו המשתתפים לשים על אוזניהם אוזניות שמבודדות רעש ולקרוא שפתיים.

הפנינג נגישות 2020
קרדיט: הדס ארזי

דנה ארבל, חרשת מלידה, סטודנטית שנה שנייה בתכנית לתואר ראשון בחינוך מיוחד במכללת לוינסקי לחינוך שהשתתפה בהפנינג מספרת על האתגר בלימודי הוראה עם המוגבלות של החרשות: "אני יושבת בהרצאות בשורה הראשונה וכך קוראת שפתיים. לחלק מהשיעורים מצטרף אליי רן עזרא, שמתרגם את השיעורים לשפת הסימנים. במכללה פועל גם מרכז ייעוץ רב תחומי להנגשה אקדמית (מרכז מית"ר), שמעניק תמיכה, הכוונה וליווי מקצועי. הופתעתי לטובה מהרצון ומהיכולת של המרצים ואנשי הסגל לסייע לי בכל מיני קשיים שנתקלתי בהם. אני מודה לצוות מכללת לוינסקי לחינוך על ההקשבה והזמינות שהם מאפשרים לי. הגישה החיובית עשתה לי תיקון לחוויות לימודיות קודמות (במכללה אחרת). כך לדוגמה,  אני זקוקה להסבר מפורט יותר על החומר הנלמד והסבר על השאלות במבחנים, מאחר שעברית היא השפה השנייה שלי". גרעין הסמ"ן (סטודנטים מובילים נגישות) הנה יוזמה של התאחדות הסטודנטים הארצית  שבמסגרתה פועלים במספר אוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ סטודנטים עם וללא מוגבלות  למען קידום זכויות  של סטודנטים בקמפוס עם מוגבלות.

הפנינג נגישות 2020
קרדיט: הדס ארזי

ד"ר דגנית הופנברטל, ראש מרכז מית"ר – מרכז ייעוץ ותמיכה רב תחומי להנגשה אקדמית , אנושית ופיסית במכללת לוינסקי לחינוך : "מרכז מית"ר הוא חלק ממערך התמיכה בסטודנטים הזקוקים להנגשה אקדמית, אנושית ופיזית (בשל לקות למידה, לקות קשב, לקות חושית, לקות מוטורית, מגבלה נפשית, מחלות כרוניות ועוד). המרכז מעניק לסטודנטים ייעוץ, תמיכה, הכוונה וליווי מקצועי. המרכז פועל מתוך אמונה ביכולתם של סטודנטים אלה למצות את הפוטנציאל הטמון בהם.

הפנינג נגישות 2020
קרדיט: הדס ארזי

ההנגשה האקדמית כוללת שירותים של התאמות התפקוד האקדמי הנדרש, כגון: ייעוץ אקדמי בבחירת קורסים, השתתפות בקורסים מותאמים, מתן התאמות בדרכי היבחנות (הארכת זמן בחינה, היבחנות בחדר עם מיעוט משתתפים, בחינות מודפסות בברייל, שימוש במחשבונים ובמעבדי תמלילים). ההנגשה האנושית כוללת שירותים, כמו תמיכה פסיכו-סוציאלית, סיוע כללי בניידות ברחבי הקמפוס, בספרייה, בשימוש במכונות צילום, תרגום לשפת סימנים, מתן חונכים, הקראה ושכתוב.
ההנגשה הפיזית כוללת שירותים, כמו הקצאת חניה, מקומות ישיבה באולמי ההרצאות, בכיתות הלימוד, במעבדות ובספריות ושירותי תמיכה בתחום של נגישות למחשב ולטכנולוגיה מסייעת".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עושים היסטוריה טבעונית: לראשונה, רשת סופרמרקטים טבעונית תפתח בישראל!
ויגן פרנדלי ומחסני הטבעונות משיקים קמפיין גיוס המונים להקמת רשת...
פתח תקווה בתנועה: המהפכה התחבורתית של פתח תקווה בעיצומה
בפתח תקווה התקיים כנס תחבורה ארצי ראשון מסוגו לעתיד התחבורה...
אהרון וינקלר: האיש שמאחורי מהפכת שירותי הרכב בישראל
בעולם הרכב הישראלי, שידע במשך עשורים חוסר שקיפות, מונופולים ומחירים...
חביבת הקהל בתחרות הכתיבה הארצית: יובל וולוך, תלמידת אולפנית אמית ישורון
יובל וולוך, תלמידת כיתה י' באולפנית אמית ישורון פתח תקווה,...
מגיץ בעין ועד קוצר נשימה: כל מה שצריך לדעת על פגיעות בל"ג בעומר
מאת: ד"ר וליד באדיר, מומחה ברפואה פנימית ומנהל מלר"ד (מוקד...
העיר בת-ים מציינת 80 שנים לניצחון על גרמניה הנאצית בטקס זיכרון באנדרטה ללוחם היהודי
בחמישי האחרון (8.5.2025), קיימה עיריית בת-ים טקס לציון 80 שנים...
אות הוקרה לאלכסנדר שוב: תלמיד כפר בתיה שמוביל בגלים ובחברה
התלמיד שפתח קבוצת גלישה לתושבי העוטף זכה באות הוקרה ממשרד...
הרצליה והקליק הווייטנאמי: האם בדרך לברית תיירותית חדשה? שגרירים, עסקאות ושיחות מסקרנות בביתן העיר בתערוכת IMTM
ביתן העיר הרצליה בתערוכת התיירות IMTM הפך למוקד משיכה לנציגי מדינות...
מאיה קיי לקניון עופר רמת אביב צילום אור רוזנברג לאו ארט (5)
הכוכבת המצליחה, הדוגמנית, ואייקון האופנה מאיה קיי נבחרה לנבחרת המשפיענים של קניון עופר רמת אביב
כוכבת "רוקדים עם כוכבים", אושיית הרשת המצליחה והדוגמנית, מאיה קיי...
משיקים יוקרה וסטייל: ליאורה עופר, אנדרו חורש, אבי לוי, אופיר שריד, עו"ד צביקי פירון , ענת פדני, דליה ממרוד, ורד רוזן, אורית בן אדרת, בני מורן עוד ועוד הגיעו לפתיחת חנות הדגל של JACK KUBA בקניון עופר רמת אביב
אנשי עסקים, בכירי המשק והכלכלה, מובילי דעת קהל ואושיות אופנה,...
דילוג לתוכן