Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

הפרשת חלה – מסורת יהודית או אירוע יוצא דופן?

הפרשת חלה – מסורת יהודית או אירוע יוצא דופן?
קרדיט: גלית פנקס

בתקופת בית המקדש, נתנו לכוהנים מתנות, שכן הם היו עסוקים בלדאוג לעבודת הקודש במקדש ולכן לא היה להם מספיק זמן לדאוג לפרנסה שלהם.

אחת המתנות היתה מצווה מלאה באור וקדושה אשר עד היום שמורה לנשות יהודיות ומכונה ”הפרשת חלה“. זוהיא בעצם מצווה שנשים מקיימות בכל רחבי תבל ולא רק כאן בישראל והיא מחברת את הנשים היהודיות אחת עם השניה.

מדובר במצווה מדהימה שמתוארת בספר במדבר ט“ו/י“ט: ”“בבואכם אל הארץ אשר אני מביא אתכם שמה… ראשית עריסותיכם חלה תרימו תרומה“…. הפירוש של הפסוק הוא שיש להפריש כמות קטנה מהבצק בתור לחם מיוחד ליום השבת.

את המצווה נהוג לקיים בכל יום שיש כשאופים את החלות לבני המשפחה והבית. יחד עם זאת, באירועים מיוחדים נהוג על פי המסורת לכנס את כל נשות המשפחה, החברות הקרובות ולקיים את המצווה. למשל, אחרי המקווה לפני שכלה נישאת לבן זוגה, נהוג לקיים את המצווה.

הפרשת חלה - מסורת יהודית או אירוע יוצא דופן?
קרדיט: גלית פנקס

אילו סגולות מהווה מצוות הפרשת חלה

הפרשת חלה היא בעצם אחת מבין שלוש מצוות המיועדות לנשים בעם היהודי יחד עם הדלקת נרות ושמירה נידה. מטרתה לשמור על הנשים ומבקשות בזמן המצווה קשת רחבה של תפילות כמו זיווג ראוי, בריאות, הצלחה, חוזק נפשי ועוד… עושים הפרשת חלה גם כשמישהו חולה ואז זה נקרא הפרשת חלה לבריאות. את המצווה אפשר לקיים בכל ימות השבוע.

כמה כללים לקיום המצווה

את הבצק יש להכין לפחות במשל של 1.7 קילוגרמים. ההמלצה היא לעשות 2 קילוגרמים וככה שומרים על מספרים עגולים. ניתן גם לחלק את הכמות לשניים ולהכין קילו ועוד קילו. מאוד חשוב לנפות את הקמח עם מסננת.

הסבר על ניפוי הקמח

כאשר האישה מנפה את הקמח היא למעשה משביחה את החלה המוגמרת ודרך זה מעניקה למשפחה שלה כוח, בריאות, חוזק וחיים. כשם שמנפים את הקמח, אלוהים מנפה מאיתנו את כל הצרות, המחלות, הפחדים והמידות הרעות ומעשיר אותנו במידות טובות ובבריאות.

המצרכים להכנת מתכון לחלה:

  • קמח
  • סוכר
  • מלח
  • שמרים יבשים
  • מים פושרים
  • שמן

השלבים בהכנת החלה:

לוקחים קערה קטנה ושמים שתי כפות של שמרים. אפשר גם שמרים קפואים.  כל אחד שמה את כמות הסוכר שהיא רוצה, לפי אהבת המתוק במשפחה. מומלץ לשים 5 כפות סוכר על קילו קמח. שמים כוס מים פושרים ומניחים על השמרים. מערבבים. מחכים כמה דקות. שמים בקערה גדולה קמח רגיל ואחרי 10 דקות מוסיפים לקמח את כל שאר החומרים היבשים. מוסיפים עוד 2 כוסות מים. לשים. מוסיפים כף מלח. מוסיפים עוד מעט מים. מוסיפים 3/4 כוס שמן. לשים. נותנים לבצק לנוח כשעה. מפרישים את החלה ומברכים כל אחת לפי המסורת שלה. לשים את הבצק ומרדדים עם מארוך. מגלגלים את הבצק כלפי פנים.  מכינים את החלות, קולעים לצמות. מברישים את החלות עם ביצה ומוסיפים שומשום. מכניסים לתנור חם 180 מעלות ל-25 דקות עד להזהבה.

המאמר באדיבות אתר "שמח לנשים" – פורטל אירועי הנשים הגדול בארץ

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ליווי משפטי שוטף של העסק שלכם: צעד חשוב בדרך להצלחה
ככל שפעילותו של עסק היא רחבה יותר וככל הוא מצליח...
מועדון בת מצווה
מועדון בת מצווה גליס: המקום המושלם לחגיגת בת מצווה בלתי נשכחת!
אם אתן מחפשות מקום מיוחד שיאפשר לכן לחגוג בת מצווה...
איך מעצבים ומקימים ביתן לתערוכה?
בדרך כלל המטרה של תערוכות שעוסקות בתחומים שונים היא להציג...
טעם של מסורת עם נגיעה של חדשנות
האם אי פעם חלמתם על אירוע שבו האוכל לא רק...
החשיבות בבחירת המזון הנכון לחיית המחמד שלכם
אם תשאלו כל ילד קטן, כנראה שאחד הדברים שהם מבקשים...
האם אפשר להפוך את האימון לפעילות מהנה?
אנחנו מצד אחד חיים בעולם בו לכל אחד מאיתנו יש...
מה כולל טקס גילוי מצבה
30 ימים לאחר יום הקבורה נהוג לקיים בבית הקברות טקס...
ריהוט לבית – איך רוכשים ריהוט מתאים לבית
כל בית, גדול או קטן, חדש או ישן, צריך להיות...
הפיכת הבית לירוק ועצמאי מבחינה אנרגטית
בעידן הנוכחי שבו קיימת מודעות סביבתית גוברת והולכת, חשש מפני...
מה המפתח לעסקת נדלן מוצלחת
למשקיעים רבים יש את החלום להצליח בגדול. משקיעים רבים חולמים...