ביום רביעי נערכה ועידת התשתיות של ישראל בתל אביב, במסגרת הועידה נערך פאנל בנושא החיבור בין מרכז לפריפריה בהשתתפות נציגי התאחדות בוני הארץ.

חיים פייגלין, סגן נשיא התאחדות בוני הארץ ויו"ר ארגון קבלני חיפה אמר כי הפתרון לצמצום הפערים בין מרכז לפריפריה הוא הקמת שני מטרופולינים גדולים שיתגוררו בהם בין מיליון למיליון וחצי תושבים, האחד בנגב והאחד בגליל, רק כך ניתן יהיה להפוך את הפריפריה לאזורי ביקוש ולתת מענה לגידול הצפוי באוכלוסייה בישראל. המטרופולינים יספקו את כל צרכי האוכלוסייה באותו אזור. לדבריו, כל עוד נספור כמה זמן לוקח לנסוע מטבריה לתל אביב אז לא טיפלנו בבעיית הפריפריה, זהו מלכוד שחייבים לצאת ממנו וזה יתאפשר רק באמצעות יצירת מטרופולינים שיהוו תחליף לתל אביב עבור תושבי האזור.
ניר ינושבסקי, סגן נשיא התאחדות בוני הארץ ויו"ר אגף קבלני בנייה חוזית ציין בפאנל כי: "קשה יותר לתת היום דוגמא לפרויקט שלא נתקע בגלל בירוקרטיה כזו או אחרת מאשר לפרויקט שנתקע. יש היום סיטואציה הזויה של נתק בין הראש לגוף, יש לנו במדינה ראש שמתכנן, יוזם רפורמות ומפרסם כתבות בעיתונים אבל הגוף נשאר מאחור. זה כמו נפוליון שעומד בראש הגבעה ואומר קדימה הסתער אבל החיילים עוד ישנים בשק השינה 20 ק"מ מאחוריו. אין יכולת ביצוע, זה לא ייתכן שפרויקטים בתחום התשתיות יימשכו עשרות שנים. עד למועד ביצוע התכנון כבר לא תואם את הטכנולוגיות החדשות אבל מבצעים אותו כי לאף אחד אין כוח להתחיל לתכנן מחדש.
אנחנו רואים את זה בפרויקטים של תחנות כוח ביום שסוגרים את העסקה הטכנולוגיה כבר מיושנת. יכולת הביצוע של המדינה בעייתית ויש לה הרבה ללמוד מהמגזר הפרטי. המדינה חייבת לאפשר לשוק הפרטי לפעול. לאחרונה יצא מחקר של הטכניון שמראה את ההבדל בין פרויקטים בביצוע המדינה לפרויקטים בביצוע המגזר הפרטי. המחקר הראה בין היתר כי באיכות ביצוע, בדיקת ליקויים, בלוחות זמנים וביצוע לפי תקציב היזמים הפרטיים טובים פי 3 מהמדינה.